Trabzonspor için Konyaspor maçı bu sezonun en önemli maçı olarak ön plana çıkmıştı. Çünkü bu maç, takımın ligdeki yol haritasını belirleyecek ve bundan sonraki süreçte hangi amaç için mücadele edeceğini gösterecekti. Olası bir mağlubiyet yada beraberlik, Trabzonspor’u daha ligin başında bütün hedeflerinden uzaklaşmış olacaktı.

Konyaspor maçında, Trabzonspor’u eskiye nazaran biraz daha diri ve arzulu gördüm, belli ki Şenol Güneş faktörü etkili olmuş. Peki yeterlimi, tabi ki değil. Hala Trabzonspor’da olduğunun farkında olmayan oyuncular var.

Bazıları gerçekten çok yetersiz, bazıları da takım oyunundan uzak kendine oynamayı marifet sayarak bu takıma zarar veriyorlar. Bu anlamda Şenol Güneş’in bu takımı toparlaması epey zaman alacak. Ama işin kötüsü Şenol hoca takımı toparlayana kadar lig bitmiş olacak ve yine hüsranla bitmiş biz sezon yaşanacak. Herşeye rağmen Şenol Güneş Trabzonspor için büyük bir şans ve ilerisi için umutları yeşertiyor.  

Takımın oyun hızı ve pas yüzdesi çok düşük, böyle bir oyunla maç kazanmanız çok zor. Trabzonspor’un yaşadığı sorunda aslında budur. Bu oyun tarzı rakipleri rahatlatarak savunma yapmasını kolaylaştırır. Bu takımın maç kazanması için oyun hızını artırması gerekir. Ayrıca maç içinde oyuncular öylesine dağınık bir görüntü sergiliyor ki, buda ayrı bir konu. 

Sayın Ertuğrul Doğan’ı ekonomik anlamda yaptıkları ile tebrik ediyorum, özellikle Trabzonspor’u bankalar birliğinden çıkarmış olması inanılmaz bir hamle. Büyük kulüpler dahil hiç kimsenin yapamadığını yaparak bu camianın geleceğini kurtarması gerçekten çok büyük başarı, ama başkanın yapamadıklarını da yazmak bir mecburiyet. Finansal anlamda başarılı işlere imza atan Sayın Doğan, transfer politikasında sınıfta kalmıştır. Eğer Finansal başarısını siportif başarı ile taçlandırmak istiyorsa, onu böylesine kötü bir planlamanın içine düşürenlerden acilen kurtulması gerekir.