Abdullah Avcı öyle bir enkaz bıraktı ki, Şenol Güneşin bu enkazın altından kalkması çok ama çok uzun zaman alacak. Peki Şenol hocanın böyle bir zamanı var mı, sanmıyorum. Çünkü Şenol hocanın takımı toparlayıp Trabzonspor’a yakışır bir oyun ve sonuçlar alması ligin kalan bölümlerinde bu oyuncu gurubu ile pekte mümkün görünmüyor. Zaten takımı toparlayana kadar ligin sonunu görmüş oluruz.

Mevcut kadrodan yeterli performans alınamıyorsa, Şenol Güneşin yapacağı en akıllıca iş, sezonun kalan bölümünde alttan gelen oyuncuları sahaya sürerek en azından önümüzdeki sezona birkaç oyuncu kazandırmak olmalı. Takıma katkı veremeyen oyuncularda bir umut ısrar etmenin anlamı yok, zaten olmuyor ve olmayacakta.

Sezonun sekizinci haftasına gelinmiş ve Trabzonspor gibi marka takım altı beraberlik ve bir galibiyet alabilmiş. Alınan sonuçlardan bağımsız olarak, ortada tatmin edici bir performansta yok. Sahada hiçbir varlık gösteremeyen böyle bir oyuncu gurubunda ısrar etmenin mantığını da anlamak mümkün değil.

Trabzonspor için sezon şimdiden bitmiş görünüyor. Başarı adına bu takımdan hiçbir beklentimiz yok. İstediğimiz tek şey bu camiaya yakışır onurlu bir mücadelenin ortaya koyulmasıdır. Bu karakteri ortaya koyamayanların adı sanı ne olursa olsun takımdan uzaklaştırılması bu camia adına yapılabilecek en doğru adımdır. Böylesine büyük bir camiayı birkaç oyununun bu durma düşürmesinin önüne geçilmelidir.

Şenol hocadan ricamdır, takımı için her şeyini ortaya koymayan ve takımı için oynamayan her kim varsa, kulübenin değil stadın dışına atmasıdır. Bunun dışında alınabilecek önlemlerin Trabzonspor’a hiçbir katkısı olmayacaktır. Bu camianın geleceği böylesine vasat oyuncularla heba edilmemelidir.