Türkiye’de teknik adam olarak en fazla maça çıkan (1000) teknik adam Şenol Güneş’tir. Peki bu kardeşimizin daha tartışılacak bir yanı var mı? Bazı maçlarda az da olsa eleştiri yaparız fakat, diğer hocalara göre çok da başarılı olmuştur. Bu nedenle de Şenol Güneş’i eleştirirken önce kariyerindeki başarılarına bakıp eleştirirsek daha iyi olur.

Bakın bir maç izlerken bile çokça strese giriyoruz. Peki 1000 maçın stresini ve yorgunluğunu düşünmek bile istemiyorum. Onun için Şenol kardeşimizin Allah yardımcısı olsun. Bunca maça çıkmak hem keyiflidir hem de insanı beyin ve fizik olarak da çok yorar. Ben şahsen Türkiye’de bu konuda rekor kıran Şenol Güneş’i tebrik ediyor nice 1000’inci maçlar daha temenni ediyorum. Evet bu temennilerden sonra gelelim ligimize. Trabzonspor’un belki de kötü gidişatına son vermek istediği bu önemli maçı ligimizde en iyi futbol oynayan ender takımlardan biri olan Başakşehir’leydi. Aslında bu maçın zor geçeceğini tahmin etmek zor değildi çünkü Trabzonspor’daki sakatlar hocayı da çok etkiliyordu. Onun için iyi futbol oynayan rakiple mücadele etmek bizim açımızdan zordu. Milli maçlar nedeniyle verilen aradan sonra bu önemli maça bir göz atalım.

Trabzonspor, Başakşehir maçına stoperin sakatlığından dolayı iki ön liberosu olan Mendy ve Lundstram’ı stoperde oynatarak maça başladı. İlk dakikalarda Trabzonspor oyunu rakip yarı sahaya kurdu. Fakat çok iyi kapanan Başakşehir bize gol izni vermedi. Ancak 23’üncü dakikada çok net gol pozisyonuna girdik ve yaşlı kurt Visca ile bunu gole çeviremedik. 28’inci dakikada bu kez Malheiro ile gol aradık. Muhammed bu pozisyonumuzu da kornerle önledi. Belki de maçın kırılma anı 38’inci dakikada olabilirdi. Ba’nın Banza’ya yaptığı faulde bence son adamdı ve kırmızı karttı. Çünkü diğer arkadaşı onlardan daha gerideydi. Ama Zorbay Küçük bunu sarı kartla geçiştirerek iyi yorum hakkını yine rakipten yana kullandı.

İlk yarı Trabzonspor oyunu genellikle sağ kanattan getirdi. Ve 3’te gol pozisyonuna girdi ama bu pozisyonlardan sonuç alamayarak ilk yarıyı 0-0’la tamamlamış oldu. İkinci yarının başlarında Başakşehir çok iyi başladı. Zorbay Küçük’te onlardan olunca Başakşehirli oyuncular hakeme güvenerek cesur oynamaya başladı yine de pozisyona giren taraf Trabzonspor’du. 62’nci dakikada Başakşehir duran toptan pozisyon buldu, onu da kafayla dışarı attılar. 68’de ise Uğurcan’ın hatalı pasında az daha golü yiyorduk. 80’inci dakikada Mendy’nin kafa vuruşu kaleci Muhammed’in ellerinde kaldı. Maçtan ümidimizi kesmiştik ancak 90+1’de Visca ile golü bularak galip duruma geldik. 90+3’de Ozan ile gole çok yaklaşmıştık ki maalesef bu oyuncumuz bu topu gole çeviremedi. Maçta bu sonuçla neticelendi.

Bakın stoperlerin olmayışından dolayı Mendy gibi orta saha oyuncusunu stoperde yok ediyoruz. Taraftar santrafor istiyor da o bölgeye top gitmezse santraforu ne edeceksin? Banza kötü santrafor değil ancak ona top gitmeyince bu da kayboluyor. Trabzonspor’un her tarafı SOS veriyor. Ancak sezon başı alınan bu oyuncularla ilk yarı böyle bitecek ve ikinci yarıya takviye yapılarak sezonu tamamlayacağız.