Prof. Dr. Özlü, çocukların yetişkinlere göre sağlıklı seçimler yapma konusunda daha savunmasız olduğunu belirtti ve okul kantinlerinin ticari kaygılardan ziyade öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde yönetilmesi gerektiğinin altını çizdi. Kantinlerde satılan ürünlerin çocukların sağlığını destekleyici nitelikte olması gerektiğini ifade eden Özlü, "Çocuklarımız okul kantinlerinden bazen hastalık satın alabilirler. Bunun için satılan ürünlerin sağlıklı ürünler olduğundan emin olmamız gerekiyor," dedi.

Minikler Hem Eğlendi Hem Diş Fırçalamayı Öğrendi! Minikler Hem Eğlendi Hem Diş Fırçalamayı Öğrendi!


Uzman, aileler ve okul yönetimlerinin iş birliği yaparak çocukların okulda tükettiği gıdaların kalitesini artırmaları gerektiğini söyledi. Açıkta satılan gıdaların minimuma indirilmesi, çalışanların hijyen kurallarına sıkı sıkıya uyması ve ürünlerin doğru şartlarda saklanması gibi konulara dikkat çekti.
Prof. Dr. Tevfik Özlü, okul kantinlerinin çocuklar için güvenli ve sağlıklı bir beslenme alanı olması için gerekli tüm tedbirlerin alınması gerektiğini, bu konuda hem eğitim kurumlarının hem de ailelerin üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi gerektiğini vurguladı.

Kaynak: İHA