Okumayan bir milletiz. Bizleri magazin kültürü çevirmiş durumda. Varsa yoksa televizyon cep telefonları. Kitap okuma hak getire. Bundan dolayı iki yüz üç yüz kelime ile konuşmaktayız.

Günümüzde bu iletişimsizlik çağında yapabileceğimiz en iyi şey okuma saatleri koymaktır. Haftanın belli günlerinde yarım saat okuma saati koymalıyız. Evin reisi baba çocuğuna haydi oğlum kızım getir kitabı okuma yapalım demelidir. Bu okuma saatleri ayrıca aile sıcaklığınıda hissetmemizi sağlıyacaktır.

Okumalarımız Kuran ve sünnet ölçeğinde olmalıdır. Okuyacağımız bir tefsir kitabı bir de hadis kitabı olmalıdır. tefsir kitaplarının en iyisi Atatürk'ün emriyle yazılmış Elmalı Muhammet Yazır'ın Hak Dili Kuran Dili tefsir kitabıdır. Bu tefsir kitabının üstünde günümüzde tefsir kitabı yazılamamıştır. Ben acizane bu tefsir kitabının beş cildine okudum Allah'ın izniyle. Günümüzde yazılmış olan tefsir kitaplarının hemen hepsi bu tefsir kitabından alıntı yapmaktadırlar.

Tefsir okuma günü ve saati olarak cuma akşamı akşam ve yatsı arası olması güzeldir. Bu tefsir kitabının birinci cildinden başlamak üzere her cuma akşamı üç sayfa okunması güzel olacaktır. Tefsir okumaları bittikten sonra sıra hadis okumalarına gelmelidir. Hadis okumalarında da İmam Nevevi'nin Riyazüs salihin adlı hadis kitabından okumalar yapabiliriz. Her cuma akşamı on hadis okuması yapmalıyız.

Bu okumalar Allahın izniyle hem aile içi iletişimi sağlayacaktır hem de bir İslami meselenin öğrenilmesi imkan dahilinde olacaktır.

Eğer bu kitapların alınmasında maddi olarak sıkıntı varsa evde sevgi sohbetleri adı altında kitaplar satılmaktadır inşallah bunlardan bir tane alınıp her cuma akşamı bir konu işlenmelidir. Bu sohbetlerin çocuklarınız ve hanımlarınız üzerinde çok faydası olacaktır. Ben denedim ve de çok faydasını gördüm. İnşaallah sizlerde yaparsanız sizlerde faydasını göreceğinizin garantisini verebilirim.

Bu hizmet çocuklarımızda kitap okuma sevgisini artıracaktır. Bakınız gelişmiş ülkelerde kadın erkek ve çocuklar her fırsatta trende otobüste yaya giderken hep kitap okuması yapmaktadırlar. Bundan dolayı zaten beş bin kelime ile konuşmaktadırlar.

Çocuklarımız ve bizler hanımlarımız ayda bir kitap bitirmeliyiz. Biliyorum kitap fiyatları ülke ekonomisinin iyi olmamasından dolayı biraz pahalı. Olsun dişimizden tırnağımızdan ayırarak kitap almalı ve kendimize yeterli bir kütüphane kurmalıyız.

Bakınız medeniyet kütüphaneler üzerinde yükselmektedir. Günümüzde yüz bin kitaplık olan kütüphanelerimiz varken geçmişte İslamın yaşandığı dönemlerde bir milyonluk kütüphaneler vardı. Görüyorsunuz değil mi medeniyetlerinin yüksekliğini. Osmanlı ve Selçuklu medeniyetleri kitap medeniyetidir.

Çocuklarınızı kütüphanelere getirin. Ben kızım ve oğlumu küçükken şehrimizin halk kütüphanesine getirmiş ve anlatmıştım. Sizlerde çocuklarınızın ve eşinizin elinden tutun ve ailecek şehrinizin kütüphanesini ziyarete gidin. Çocuklarımız daha çocukken kütüphanelere aşına olsunlar. Biliyorum şimdi bana internet var diyorsunuz fakat internet kitabın yerini alamaz.

Eğer maddi sıkıntınız yoksa evinize bir gazete alın. Fakat gazete alırken magazin gazetesi olmasından uzak durun. Magazin kültürü bizleri yozlaştırmak ve kültürel yönden bizleri dönüştürmektedir. Bakınız elin gavuru durup dururken ülkemizi terketmedi bizlerin tüm değer ifade eden kültürel değerlerimizi değiştirdikten sonra ülkemizi terk ettiler. Onlar bir mermi atmadan bizleri giyimimizi düşüncelerimizi değiştirdikten sonra çıkıp gittiler. Bundan dolayı yeniden değerlerimize dönmemiz lazım gelmektedir.

Milli değerlerimize yeniden sahip olabilmek için okumalar yapmamız ve çok çalışmamız lazım gelmektedir. Burada Kuran ve sünnet ölçeğinde bir araya gelerek okumalar yaparak bilim üretmeliyiz. Bir milletin ayağa kalkması Kuran ve sünnete bağlı olmasından geçmektedir.

Okumalar yaparak bilim üreterek yeniden büyük Türkiye'yi kurabileceğimizi unutmamalıyız.Dünyada büyük şeytan Amerikaya kafa tutacak iradeyi gösterecek olan bir millet varsa oda Türk Milleti ve Türkiye Cumhuriyeti Devletidir. Ondan dolayı bunu gerçekleştirebilmek için okumalar yapmalı ve bilim üretmeliyiz.

İlk emir neden OKU...