Türkiye’de uzun yıllar iktidarda ve siyaset sahnesinde kalan partilerden o kadar fazla yönetici geldi geçti ki, yeni ve yıpranmamış isim bulmak zorlaştı,

Siyasetin sermayesi insandır.

Türkiye’de uzun yıllar iktidarda ve siyaset sahnesinde kalan partilerden o kadar fazla yönetici geldi geçti ki, yeni ve yıpranmamış yüz bulmak da zorlaştı.

Arkadan gelen gençlerin siyasete ilgisi de çok az. Siyasetin hizmet olduğuna inanmıyorlar. Siyaseti menfaat alanı olarak görüyorlar. Bize orada yer yok diyerek uzak duruyorlar.

Zaman, zaman ’23 yıl oldu Tayyip Erdoğan da bırakmalı’ sözlerini duyuyoruz.

Bu söze deneyimli bir siyasetçi diyor ki,

‘Dünya zor süreçten geçiyor. Cumhurbaşkanlığı için adı geçenler o tecrübeye sahip değil. Ekrem İmamoğlu da böyle görülüyor. Tayyip bey sonrasını beklemeli. Erdoğan’ın sonrasına talip olanlar doğru yolda ilerliyorlar.’

Türkiye’nin bazı bölgelerinde, ‘Bu ne ya, liderler hep Karadenizli mi olacak’ sözlerini de duyuyoruz.

Gelecek için hazırlık yapan isimlerden birisi de yine Trabzonlu Yavuz Ağıralioğlu.

Kimdir Yavuz Ağıralioğlu, bir ona bakalım.

‘1 Şubat 1972 tarihinde Trabzon'un Çaykara ilçesinin Eğridere köyünde dünyaya gelen Yavuz Ağıralioğlu, İlk, orta ve lise öğrenimlerini Yozgat'ın Sorgun ilçesinde tamamladıktan sonra lisans eğitimini ise Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde tamamlayarak mezun olmuştur.  

1995 yılında Nizam-ı Alem Ocakları’nın Genel Başkanlığı görevine getirilen Ağıralioğlu, 1997 yılına kadar bu görevini sürdürmüş ve Muhsin Yazıcıoğlu'nun genel başkanlık yaptığı dönemde de Büyük Birlik Partisi’nin(BBP) MKYK üyeliği ve Genel Başkan Yardımcılığı görevlerini yürütmüştür. 

2011 yılında ise Büyük Birlik Partisi’nin Genel Başkanlığına adaylığını açıklayan Yavuz Ağıralioğlu, aynı yıl Türkiye İnisiyatif Merkezi’nin Başkanlığını üstlendi. 

2018 yılının Mayıs ayında İYİ Parti'ye katılan Ağıralioğlu, 2018 yılında gerçekleşen genel seçimlerde İYİ Parti’den İstanbul milletvekili seçilerek Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne girdi.  

Yavuz Ağıralioğlu, ayrıca 2018-2019 yılları arasında ise İYİ Parti’nin TBMM Grup Başkanvekilliği görevini yürüttü ve Parti Sözcüsü olarak görevlendirildi. Yavuz Ağıralioğlu, evli ve üç çocuk babasıdır.’

Özgeçmişte ne gördük, Milliyetçi Muhafazakar bir kimlik.

Hem mektepli, hem de Alaylı bir siyasetçi.

Okulunu okumuş sonrasında siyaseti sahada yapmış lider adayı.

Sevgili Okurlar,

Siyasi Partilerin kuruluşlarına bakınız.

Hedefi iktidar olmuş partiler ki, CHP, Demokrat Parti, Adalet Partisi, SHP, ANAP, MHP, Refah Partisi ve AK Parti’nin yeni yüzleri, mühendisler, Akademisyenler olmuştur.

Şimdi de Yavuz Ağıralioğlu yeni yüzleri bulmak istiyor.

Trabzon il başkanlığı için başarılı iş insanı Celil Hekimoğlu’nun kapısını çalmışlar.

Ne cevap aldıklarını bilmiyorum.

Her ilde böyle isimleri bulup çıkarırsa ve onlara sorumluluk verip yönetimlerini oluşturursa, yine hakkaniyetle Milletvekili adaylarını belirlerse, Yavuz Ağıralioğlu ilk seçimde yüzde 7’lik barajı geçer.

Yavuz Ağıralioğlu’na yakın isimler, parti kurulmadan, tabelası asılmadan barajı geçtiğini iddia ediyorlar.

Seçmende kararsızlık ve arayış var.

Bakalım yeni parti, liman görevi yapabilecek mi?

Limandan ayrılırken de yelkenlerini rüzgarla doldurabilecek mi

Bunu da zamanla göreceğiz.