Çarşıbaşı Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu’ndan Taka gazetesine özel açıklamalar

Trabzon’un Çarşıbaşı İlçe Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu ile akşam sohbetinde bir araya geldik. İlçede 45 ayda yaptığı çalışmaları, cumhur ittifakını ve yapacağı çalışmaları konuştuk. İlçenin kanayan yarası Yavuz Grup Yolu ile ilgili de değerlendirme yapan Nuhoğlu, havanın güzel gitmesi durumunda Haziran ayında yolun biteceğini müjdeledi.

TAKA: Çarşıbaşı yaşanabilir ilçe mi?

MÜMİN NUHOĞLU: Çarşıbaşı ilçesinde ilk göreve geldiğimizde, ilçemizi nasıl büyütebiliriz, amaçlarımız, neler yapabiliriz, bunların fikir alışverişini yaptık. Gönlümüz ilçemizde sanayi değil de insanların yaşayabilir, turizm ilçesi olmasından yana oldu. Bakir bir ilçeyiz. Doğamız çok güzel. Sakin ilçeyiz. Çarşıbaşı’nda yaşanır.

YURT DIŞINDA GÖRDÜM HAYAL ETTİM

TAKA: Sahil proje fikri nasıl başladı?

MÜMİN NUHOĞLU:  Sahilimizde bir tahkimat yaptık. Yurt dışında gördüğüm projeleri ilçemizde hayal etmeye başladım. Evimin penceresinden de tüm Çarşıbaşı gözüküyor. Hemşehrimiz Mehmet Cahit Turhan’ı Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı döneminde ziyaret ettim. Çok emekleri ve destekleri vardır. Kendisine  teşekkür ediyorum. Adil Karaismailoğlu bakanımız döneminde ise, dolgu çalışmaları, imar planı ile ilgili projeleri sundum. O da sağ olsun, ‘Ben de bu işte varım’ dedi. Sahilde 156 dönüm bir alanımız oldu. Tahkimatı bitti. 75 dönümünü doldurduk. Şu anda millet bahçesi yapılıyor. Halı saha yapıldı. Gençlik merkezine başlıyoruz. İlçemizde bir yaşam alanı oluşacak. 45 dönüm bir alanda da Disneyland gibi bir proje hayalimde var. Görüşmelerim sürüyor. İlçemize güzel bir hizmetimiz olacak. Trabzon Üniversitesi ile de 4 yıllık fakülte görüşmelerimiz var. 4 tane çok güzel plajımız var. Planlamamıza sahilden başladım. Önümüzdeki yaz çok farklı bir Çarşıbaşı olacak.

YOLLARA ÖNEM VERDİK

TAKA: Yollar yaptınız mı?

MÜMİN NUHOĞLU: İlçemize bir yüksekokul kazandırdık. Bir girişimci 25 Milyon TL para harcadı. Kaliteli bir yüksek okul kazandırdık. Sanayi sitesi ile ilgili çalışmalarımız bitti. 18 uygulamaları yapıldı. İlçemizde en çok da yola önem verdim. Hemşehrimiz rahmetli valimiz Recep Yazıcıoğlu’nun ‘Gidemediğin yer senin değildir’ sözünü asla unutamam. Yolu konuşmak da istemiyorum. Bugünün şartlarında en çok konuşulması gereken sorundur. İlçemizde de bir sorundu. İlçe merkezinde bazı yerlerde 2 araç yan yana geçemiyordu. Şu anda ilçe merkezimizde 12 metre yolumuz var. 25 metre genişliğinde yollar var. Alt yapısını da yaparken yağmur suyu, kanalizasyon, hizmet kanalları hep yaptık. 56 kilometre yolu genişlettik, eksikliklerini tamamen bitirdik. 76 kilometre yeni yol açtık.  Bizim coğrafyamız zordur. Patika yoldan evine ulaşan hemşehrilerimiz vardı. Yollar yapmaya devam ediyoruz.

BORCUMUZ YOK

TAKA: Mali durumunuz nedir?

MÜMİN NUHOĞLU: 45 aydır görevdeyiz. Görev sürecimiz içinde kimseye tek kuruş borcumuz yok. Allah’a şükür borçsuz bir belediyeyiz. Borç sevmem. Emekçinin emeğini anında veririm. Bütçeler oluşturduk. İstanbul’da ilk 10’da olan büyüklerimiz var. Bir kısmını ilçemize çektik. Onlardan destek alıyoruz.

SPORA VE SPORCUYA DESTEK

TAKA: Sporu önemsiyor musunuz?

MÜMİN NUHOĞLU: Spora da çok önem veriyorum. Çarşıbaşı İskofya voleybol takımımız ile ismimizi dünyaya duyurduk. Futbolda şampiyon olduk. 3. Ligden son anda direkten döndük. Yüzme takımımız var. Bayanlar ve minikler de şampiyonluklarımız var. Çarşıbaşıspor’da oynayan 16 Çarşıbaşılı genç var. Alt yapı da 4 tane üst yapı da 4 tane hocamız var. Sporcularımızı destekliyoruz.

SANATA ÖNEM

TAKA: Sanatı önemsiyor musunuz?

MÜMİN NUHOĞLU: İlçemizde festivaller yaptık. Rafet El Roman’ı ilçemize getirdik. Her ay tiyatro kulübü getiriyorum. Konuşmacı getiriyorum. Ramazan ayında her akşam bir etkinlik yaptık. Okullara destek olduk.

MAKİNE PARKI GÜÇLENDİ

TAKA: Makine parkınız nasıl?

MÜMİN NUHOĞLU: İlçemizde şantiyemizin çok eksiği vardı. 12 tane sıfır araç ve iş makinesi aldık. Bunların hepsini hibe olarak aldım. Kurumlarımızdan, hayırseverlerimizden aldım. Önce güven kazandık. Eski alışkanlıklarımızı değiştirmeliyiz. Bunları değiştirmeden başarıya ulaşamayız.

İTTİFAK ÇOK GÜÇLÜ

TAKA: Cumhur ittifakı belediye başkanısınız. İttifak ilçede nasıl?

MÜMİN NUHOĞLU: Cumhur ittifakı olarak ilçemizde çok güçlüyüz. Bir ilçe başkanı, 2 muhtar veya başkalarının söylemleri ile Çarşıbaşı’nda cumhur ittifakı yıkılmaz. Bizi projemiz ve eksikliklerimiz ile eleştirsinler. Abimin iş yeri veya farklı saçma şeylerle eleştiriyorlar. Çarşıbaşıspor’un gitmediğim bir maçı için ilçemizde siyasilerin biri beni hiç tanımayan Karsspor Başkanı için, ‘Belediye Başkanı holigandır’ diyerek açıklama yaptırıyorlar. Bunlar yanlıştır. Çamur at izi kalsın mantığı olmaz. Karadeniz insanıyız. Biraz erken sinirlenebiliyorum. Duygusallaşıyorum. En fazla yardım edip, koruduğun, yukarı çıkarmak için çabaladığın insanların karşına geçmesi zorumuza gidiyor. Bu yaşıma kadar hiç çekinmedim, pişman da olmadım. İlçemizde daha güzel işler olabilir. Çıkalım seçim zamanı yarışalım. Seçim bittikten sonra ilçe için çalışalım. Her görüşten insanlarla görüşüp, sohbet ediyorum. Bölünmeden uzak durmamız lazım.

BEKİR BAŞKAN ABİLİK YAPTI

TAKA: Uzun yıllar MHP İl başkanlığı görevini sürdüren Bekir Sıtkı Tarım görevi bıraktı. Değerlendirme alabilir miyiz?

MÜMİN NUHOĞLU: Ortaokul döneminden beri ülkü ocaklarının içindeyim. Onur Mete Şahin büyüğümüzün düsturu ile yetiştik. Bu duruma onların sayesinde geldik. Ülkücü hareketin neferiyiz. Türkiye’nin en onurlu yüzleri ülkücüler, en nurlu yüzleri de Müslüman Türklerdir. Bekir Başkanımız 5 yıl örnek bir il başkanlığı yapmıştır. Layığı ile görevini yapmıştır. Bize de babalık yapmış, yardımcı olmuştur. Benim için de farklıdır. O nerde ise orada olurum. Ömer başkanımız bayrağı devraldı. Yeni bir heyecan. Biz de ona destek olacağız. İl başkanımızdır. Yanında olacağız.

GENEL MERKEZ YANIMIZDA

TAKA: Genel merkezle ilişkileriniz nasıl?

MÜMİN NUHOĞLU: Genel Merkezimize raporlarımızı sunuyoruz. Sürekli görüşme halindeyiz. İstemek, almak çok önemlidir. Bunda da çok iddialıyımdır. Bir şeyi istediysem sonuna kadar peşine giderim. Arkasında dururum. İnanıp ve güvendiysem de yanından ayrılmam. Tüm projelerimizi genel merkezimiz ile paylaşıyoruz. Onlar da ilinizdeki milletvekilleri ile paylaşın derler. Trabzon’daki AK Partili milletvekillerimiz ve bakanlarımıza gittiğim projelerimde hiç sıkıntı yaşamadım. Genel merkezimiz de her zaman yanımızda oluyor, yardımcı oluyor.

YAVUZ YOLU BİTECEK

TAKA: Yavuz Grup yolunda son durum?

MÜMİN NUHOĞLU: Yavuz Grup Yolumuz da bu sene bitecek. Bitirmek de bana nasip olacak. Cumhurbaşkanımız geçen sene Trabzon’a geldiğinde kendisine, ‘Trabzonspor şampiyon olacak mı?’ diye sormuştum. Süleyman Soylu bakanımızda yanımızdaydı. Ligin bitmesine 6 veya 7 hafta vardı. Cumhurbaşkanımız da ‘Şampiyon olacak inşallah’ demişti. Bakanımız hemen akabinde, ‘Bir şey daha soracak’ dedi. Yavuz grup yolunu sordum kendisine. Çocukluğumdan beri yapılamayan yolun bitirilmesi de bana nasip olacak inşallah. Süleyman Soylu bakanımızın da çok destekleri oldu. Nisan ayında havalar açarsa, 3 ay içerisinde yol bitecek. 3 kilometrelik bir alanımız kaldı.

SOYLU’NUN HASSASİYETİ

TAKA: Süleyman Soylu’ya çok iyi ilişkileriniz var. İlçenize destek oluyor mu?

MÜMİN NUHOĞLU: İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya çok teşekkür ediyorum. İlçemize gereken özeni, hassasiyeti her zaman göstermiştir. Hizmetleri çok fazladır ve devam ediyor. İlçemizdeki bir gazimizin Yavuzköy’deki yolu Büyükşehir Belediyemizin destekleri ile yapıldı. Tüm kurumlarla uyumlu çalışıyoruz.