Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde emekliye bir defaya mahsus 5 bin lira gibi bir ödeme yapılacağını duyurdu.

Bu ödemeyi Trabzon’da yaşayan emekli vatandaşlara soruyoruz, emekliler verilecek olan bu 5 bin liradan memnun mu?

VERİLECEK OLAN ÖDEME İYİ VE KÖTÜ ARASINDA BİRŞEY!

Ahmet Limandal, “Hayırılı olsun 5 bin lira iyi oldu. Herkes için en hayrılısı olsun” şeklinde konuştu.

Osman Yılmaz, “Ne diyelim iyi ve kötü arasında bir durum birşey diyemiyoruz. Yıl başında düzeleceğini tahmin ediyorum, zam vermesi lazım. Emekli olupta tekrar çalışan EYT’lilere verilmeyecek. Onların erken emekli olup para alması zaten Türkiye’ye ihanet gibi birşeydir. Çalışmadan emekli oluyorlar hatta iş veriyolar. Emekli olanlar çalışmamalı işsiz olan birçok kişi var onlar emeklilerin yerini almalı. Bende emekliyim düzelmesini bekliyorum ama ben parayı değil memleketi düşünüyorum” dedi.

HİÇ VERMESİN DAHA İYİ

Emekll Vatandaş, “O 5 bin lirayı vermesin alsın geri hesabına istemiyoruz. Zor ile verilen para hiç verilmese daha iyi, seçim var önümüzde görüşeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Ahmet “Bakımsızlıktan hasta olduk, ne et ne de tereyağı yiyebiliyoruz. Hiçbişey yiyemiyoruz. Bu parayı kasımda değilde yarın verse daha iyi olurdu” ifadelerini kullandı.

Muhammer Kuyumcu, “Bu konuda çok olumsuz düşünüyorum, 5 bin liradan ne olur ki, tatmin edici bir para değil. Millet 10 bin lira bekliyordu, emekliye zam bekliyorudu, hiçbiri olmadı” açıklamasında bulundu.

EMEKLİLERİN CEBİ YANIYOR!

Özkan Usta, “5 bin lirayı neden veriyor bize? Emekliyi rahatlatmak için mi yoksa belediye seçimleri için mi bu ne anlam taşıyor. Bunu bize seçimden önce vaat etmişti, o zaman neden vermedi de şimdi veriyor? Cumhuriyet adı altında seçimlerden önce vermesi ne anlam taşıyor? Biz kendisine oy verdik, 20 yıldır biz ona oy veriyoruz, bizlere neden zik zak yapıyor?bu vatandaş 7 bin 500 lira ile ne yapacak? Emekliyi seçimden seçime hatırlıyorlar. Bizi unutmasınlar, unutmadık diyorlar ama unutuyorlar. 7 buçuk alan vatandaş ileride ne yapacak? Ne yiycek ?Ne içecek? Verdiği 5 bin lira bir yemek parası şuan, emeklilere bu şartlar da yaşayacak şekilde 10 bin lira versin. Çalışana, memura zam veriliyor bize 7 bin 500 lira nerde bu adalet! İnsanların cebi yanıyor” açıklamasında bulundu.

BİZ SADAKA İSTEMİYORUZ!

Emekli Vatandaş, “Çalışsan emekliyim ben bu paradan faydalanamıyorum. Verdiği parayı alsın başına çalsın!ayrım yapıldı, zamanı geldiği zaman hallederiz” dedi.

Bayram Kasar, “Çok yanlış birşey, parayı hiç vermeseydi daha iyi olurdu. Ayrımcalık yapıldı, millet ikiye bölündü. Çalışanlara neden verilmiyor? hepsi köylerinde çalışıyor, onlarda bu parayı hak ediyor. Kaçak çalışan emeklilerin durumu ne olacak?böyle bir ayrım kabul edilebilir bir durum değildir. Biz sadaka istemiyoruz” ifadelerini kullandı.

Teoman Bakioğlu,“Verilen 5 bin lira ile küçük bir market alışverişi yapılabilir. Biz isterdik ki bu para emekli zammına yansısın, fena değil verilen para hiç yoktan iyidir” ifadelerini kullandı.