Kadınların kendi ürettikleri şeyleri satması ve bundan gelir elde etmesi çok güzel, açılır açılmaz kadınlar halini ziyaret edip kadın üreticilerimize destek olacağız’ şeklinde konuştular.

Geçtiğimiz günlerde Trabzon Milletvekili Mustafa Şen ve Vehbi Koç, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun katılımları ile birlikte Kadınlar Haline ziyaret gerçekleştirilmişti. Gerçekleşen ziyarette açıklamalar yapan Zorluoğlu yakında hizmete gireceğini bütün kamuouna bildirmişti. Biz Taka Gazetesi’de yakında hizmete girecek olan Kadınlar Hali’ni Trabzon’un kadınlarına sorduk.

KADINA MADDİ VE MANEVİ DESTEK OLDU

Halime Buğday,”Kadınlar hali kadınlar için çok iyi bir şey oldu. Kadınlara destek olmak çok önemli, kadınlar için çok iyi oldu. Hem maddi hem de manevi bir destek “ dedi.

Nigar Aydın,”Köyümüzde halde satış yapan birçok arkadaşımız var. Onların sebze meyvelerini satması için çok iyi bir şey oldu. Oradan gelen paralar ile bir gelir elde edecekler. Hal bizim içinde çok iyi oldu taze meyve ve sebzelerden rahatlıkla faydalanmış oluruz. Temiz ve çok güzel oldu” ifadelerini kullandı.

Fatma Aydın,”Biz kadınlar için böyle yerler çok önemli, insanlar kazancını oradan elde ederler. Çalışıp getirenler orda satıp gelir elde edecekler tabi ki bizlerde orada onlara destek olacağız. Herkes için hayırlı olsun” ifadelerine yer verdi.

KADININ ELİNDEN HER İŞ GELİR

Aysel Kılıç Karslı,”Kadınların üretimde var olması güzel bir şey tabi ki, ürettiklerini satması için böyle bir yerin halin olması çok güzel bütün kadınları destekliyorum. Trabzon’da ki herkesi oradan alışveriş yapmaya davet ediyoruz. Üretim her zaman tüketimden fazla olmalı ki biz daha rahat bir yaşam sürebilelim” şeklinde konuştu.

Nuran- Seyhan Hacısalihoğlu,”Kadınlar halinin meydana yakın olması ve kapalı bir alanda olması kadınlar için çok güzel bir şey oldu. Kadınlarımız uygun fiyatlı ürünler satarlarsa bizler için daha iyi olur. Meydana geldiğimiz zaman bir uğrak noktamız olacak. Kadınların bir şeyler üretip satması açısından güzel bir mekan oldu. Kadınlar bu işin zahmetinin çekiyorlar karşılığını da inşallah güzel bir şekilde alırlar” dedi.

Trabzon Kadınları,”Kadınlar hali kadın satıcılarımız için çok güzel oldu. Kadınlarımıza her zaman tam destek veriyoruz. Kadının elinden her iş gelir, kadın her zaman en iyisini üretir. Biz her şeyimizi kadın üreticilerden alırdık, açılacak olması en çok bizi sevindirdi. Her şeyin organik ve taze olması bizi çok memnun ediyor. Kaç senedir tadilatta bizlerde oranın açılmasını bekliyorduk” açıklamasında bulundu.

KADINLARIN ÜRETTİKLERİ ÜRÜNLERİ SATMASI ÇOK GÜZEL

Melahat Karadeniz,”Kadınlar halinin açılması bizler içinde çok iyi bir şey olur. Organik ve taze ürün almak her zaman bizler için önceliklidir. Trabzon kadınları için çok iyi olur. Kendi yetiştirdikleri ürünleri satmaları çok güzel bir şey, açıldığı zaman mutlaka gideceğim.  Kadın kadına pazarlık yapmak bizler içinde çok iyi olur” ifadelerini kullandı

Fatma,”Kadınlar halinde önceden satış yapıyordum, kadınlar için iyi bir yerdi. Yetiştiriciliği olan kadınlar için gerçekten çok iyi bir alan, kadınlar için de bir gelir kaynağı oluyor. O yerden alıkları gelir ile birçok kişi çoluk çocuğuna bakıyor. Tekrardan açılacak olması bizi çok sevindirdi“ ifadelerine yer verdi.

AYŞE SANCAK