Ligde beş haftadır beraberlik serisini sürdüren Trabzonspor, Konyaspor maçında nihayet şeytanın bacağını aldığı galibiyet ve üç puanla kırmış oldu. Konyaspor, karşısında çok pozitif bir futbol ortaya koymasa da maçı kazanmayı bildi. Fakat attığı iki golün ilki muhteşemdi.

Bardhi’nin serbest atışından dönen topu iyi takip eden ve sahneye çıkan Visca öyle bir vurdu ki Konyaspor kalecisi Slowik topu sadece filelerde gördü. Beşiktaş maçının hemen başında kırmızı kart görmesinden sonra Bordo- Mavili taraftarlardan çok büyük tepkiler alan Visca attığı muhteşem golle taraftarlarla da barışmış oldu. Visca’nın golü ile toparlanan ve üzerindeki beraberlik baskısından kurtuldu dediğimiz anda Konyaspor’un beraberlik golü geldi. Duran topu Trabzonspor savunması uzaklaştırmadı. Nwakaeme rakibine iyi basamayınca arka direğe gelen topu boş pozisyonda bulunan Adil filelere gönderdi. Herkes şok yaşadı. Acaba bu maçta mı berabere bitecek diye homurdanmalar tribünde başlandı. İlk yarıda Konyaspor zaman zaman Trabzonspor kalesinde pozisyonlar buldu. Bir pozisyonda kaleci Uğurcan mükemmel kurtarışla kalesinde gole izin vermedi.

Tabii ki en önemlisi takıma uyum sağlamasaydı ve Konyaspor maçın da görmüş olduk ki sakatlanana kadar orta sahada Ozan Tufan, Okay Yokuşlu gerekli uyum sağlanmış durumda. Mükemmel bir oyun ortaya koydular.. Bu arada Visca çok istekli ve arzulu idi..

Banzan’ın kafa vuruşu Gramer’in bariz eline vurmasını sağır sultanlar görmesine rağmen, Nwakaeme, Konyasporlu oyunculara hareketin penaltı olduğunu açık açık söylemesine rağmen Halil Umut Meler 10 dakika VAR’daki hakemlerle ne konuştu ki pozisyonu izlemeye gitti. Meler, izledikten sonra penaltı noktasını işaret etti. Banza penaltıdan Trabzonspor’u ilk yarıda 2-1 öne geçirdi. Soyunma odasına bu sonuçla gitti.

İkinci yarıya da hızlı başlayan Trabzonspor 54. dakikada Banza’nın golü ile farkı ikiye çıkardı. Bordo-Mavililer, Konyaspor karşısında bulduğu 3 golle şeytanın bacağını kırmış oldu. Uğurcan ise sezon başından beri gösterdiği performansı bu maçta da sürdürdü ve bir net gol pozisyonu nu önleyen isim oldu. Son dakikada Lundstram, milimetrelik pasında Nwakaeme rakibini zarif ince bir çalımla geçip kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu Konyaspor kalecisine nişanlayarak takımını dördüncü golden etti. Nwakaeme gibi yılların tecrübeli bir oyuncusu bu golü nasıl kaçırır? Akabinde Denswil’in topsuz alanda rakibine yaptığı müdahaleyi bir amatör futbolcu yapmaz. Bu Denswil iyicene şımardı. O penaltı ya gol olsaydı.. Yandı gülüm keten helva olacaktı. Sevgili Şenol hocanın bu takımı düzeltmesi için çok işi olacak. Çok zorlukların üstesinden geldin bununda geleceksin. Tabii ki Trabzonspor’un en önemli artılarından birisi teknik direktör Şenol Güneş’in oyunu okuması, müdahaleleri yerinde yapması ve saha kenarından sürekli olarak takıma verdiği destek. Bu da gerçekten takdir edilmeli.