İSKENDER GÜNEN (SABAH) 2. golü bulmak büyük önem taşır ama maç uzatmalara gittikten sonra har türlü sonucu kabullenmek zorundasın. Sonuç büyük bir hayal kırıklığı, çünkü iki takım arasında büyük farklar var. Kaliteni sahaya yansıtamadığın zaman ve oyun penaltılara gittiğinde ne yazık ki sonuç kaçınılmaz oldu.

Fırtına Pes Etmedi, Umut Bozok Ve Denswil İle Puanı Kurtardı! Fırtına Pes Etmedi, Umut Bozok Ve Denswil İle Puanı Kurtardı!

CEMAL ERSEN (MİLLİYET) Trabzonspor dün gece taraftarın beklentilerini ve hayallerini erken bitirdi. Eğer hesap soracaksanız, gerçekçi davranarak düzenin oluşmasına hizmet edenlerini konuşacaksınız.
St. Gallen maçı uzun zamandır yolunda gitmeyen sistemin ve gerçekleri görmekten uzak kalan anlayışın yüzleşmesi gereken bir gerçektir. Ve bir soru daha; transfer daha bitmedi ama harcanan onca para ve karşılığı tartışılırken her hedeften birer birer kopmak Trabzonspor’un geleceğine nasıl bir katkı sağlayacak?

ZEKİ UZUNDURUKAN (FOTOMAÇ) Sadece fizik gücü ile oynayan, koşan, savaşan St. Gallen'e elendik ve Avrupa'ya veda ettik. Siz istediğiniz kadar transfer yapın, eğer sahada koşmuyor, savaşmıyorsanız, doğru 11 ile sahaya çıkmıyorsanız her şey boşuna... Bu maç Abdullah Avcı'ya yazar! Başkan Ertuğrul Doğan bir dediğini iki etmeden, sayısız transfer yaptı sana. Bu takımın hali ne hocam! Takım ileri gideceğine geri gidiyor... Çözüm bulamıyorsan, daha fazla kahretme Trabzonspor taraftarını... Büyük Trabzonspor taraftarının canı yandı, kalbi acıdı, içi sızladı, kahroldu, gözyaşı döktü!

KORAY DURKAL (HÜRRİYET) İkinci yarıya Ozan Tufan ve Bardhi’nin yerine Cihan-Malheiro ikilisini sahaya süren Avcı maçın ritminin değişmesini sağladı. Devrenin hemen başında Enis Destan’ın kafa golüyle gelen beraberlik sonrası Trabzonspor’da işler tamamen tersine döndü. Soldan Barisic-Orsic de hücumlara destek vermeye başlayınca oyun hakimiyeti tamamen Trabzonspor’a geçti. Özellikle Cihan enerjisiyle takıma pozitif bir hava getirse de maçın penaltılara gitmesi için yeterli olmadı. Seri penaltılarda bir tecrübe abidesi Savic’in direkten dönen vuruşu ve boşa giden ilk 45 dakika Trabzonspor için Avrupa’ya veda etmesine neden oldu.

ULAŞ ÖZDEMİR (TAKVİM) Saha içindeki sorunlar, bunları yazmaya, konuşmaya kalksam katıldığım programlar da yetmez, yazdığım paragraflar da. Trabzonspor'a bir şok lazım. Sezonun böyle gitmeyeceği çok aşikar. Bu şokun ne olacağına Trabzonspor yönetimi karar verecek. Trabzonspor itibarını, ahengini, coşkusunu kaybediyor. Bu artık son bulmalı.

SAFA CAN KONUKSEVER (FANATİK) Maçın ikinci devresinde biraz sertlik biraz atletizm, çoğu defoyu kapatmaya yetmişti Trabzonspor’da. Ancak uzatma bölümünde atmaktan ziyade yememeyi önceleyen bir görüntü vardı takımda. Trezeguet’nin direkten dönen frikiği dışında çok ciddi bir tehlike yaratamadı Bordo-Mavililer. Penaltılara işi bırakmak riskti. Ve bu risk pahalıya patladı. Trabzonspor, tarihinin en pahalı kadrolarından biriyle Avrupa’ya kalamadı, üstelik de St. Gallen gibi sıradan bir rakibe karşı!

Muhabir: TUNCAY UÇKUN