Trabzonspor’da en ufak bir gelişmede herkes ahkam kesip atıp tutuyor. Yok ‘o topçu bize yaramaz efendim’, yok ‘bu hocayı da kim getirdi’, ‘bu başkan ve onun yönetimi hiçbir şey bilmiyor’ gibi söylemleri sosyal medyada gırla gidiyor.

Haaa, bu tip söylemler şimdi mi konuşuluyor derseniz, hayır derim. Geçmişten bugüne devamlı konuşulan mevzulardır bunlar. Şenol hocayla yüz yüze gelseler o söyledikleri utanç verici cümleleri hemen unutup ona sarılır ve hemen yağcılık yapmaya başlarlar. Onun için ben de diyorum ki Trabzonspor camiasına futbolu unutturan giden hocalara nasıl bu kadar tahammül ettiniz de daha önceki yıllarda da takımımızı çalıştıran ve harika futbol oynatan Şenol hocayı daha başlar başlamaz yerden yere vurmak hiç kimsenin haddi değildir. Bakın beyin olarak da fizik olarak da bitmiş oyuncularımızı en iyi ayağa kaldıracak olan hoca bence de Şenol Güneş’tir. Sizler seversiniz, sevmezsiniz ama konumuz Trabzonspor olunca herkes orada birleşmelidir. Şimdi birlik ve beraberlik zamanıdır. İstanbul’un şımarık çocuklarını sevindirmeyelim. Gelin hep birlikte takımımıza sahip çıkalım. Bozgunculuk yapıp kulüpten nemalanmaya çalışanlara kulak asmayalım. Bakın, eleştiri tabi ki olacaktır.

Ben bile yeri geldiğinde TAKA Gazetesi’ndeki köşemde takımı yanlış yönlendiren kim olursa olsun hiç gözünün yaşına bakmadan eleştiririm. Bakın, Trabzon şehri o kadar zor bir yerdir ki başka şehirlerin bizleri anlaması bir o kadar zor olur. Ben Şenol ve Fatih ikilisinde şehrimizin ikiye bölündüğünü görünce ‘Eyvah!’ dedim. Bana sorsalar, bir Alman hoca alıp taraftarlarımızı karşı karşıya getirmeyelim düşüncesindeydim. Ama başkanımız bu süreci uzatmadı ve son noktayı koyarak işi bitirdi. Şenol mu Fatih mi tercihi tabi ki Şenol’un tecrübeli ve deneyimli oluşundan dolayı daha çok öne çıkıyor. Başkanımız da onunla konuşup anlaşmaya varıyor. Artık bundan sonra eleştirip suçlamak yerine sabırla geleceği beklemektir. Bu nedenle tüm taraftarlarımızı bu zor dönemde birlikteliğe davet ediyorum. Şunu da belirtmeyelim ki Fatih Tekke bundan sonraki süreçte Trabzonspor’un ilk tercih edeceği hoca adayı olacaktır. Çünkü kendini geliştirme sürecini tamamlamış olması da onun için büyük bir avantaj sayılır. Hiç kimse darılıp kırılmasın. Bu Trabzonspor hepimizindir. Onun etrafında beraber olmamız, takımımızın menfaatidir derim. Herkesi saygıyla selamlıyorum.