Sevgili Okurlar, Trabzonspor çok ama çok önemli iş gördü.

Birincisi, 5 beraberliğin ardından galibiyet alarak üzerindeki baskıdan kurtuldu. Bu baskı sadece futbolcuları değil, teknik heyeti de olumsuz olarak etkiliyordu.
Banza ve Visca’nın golleri Trabzonspor’a hayat verdi. Ancak gördük ki, Trabzonspor’un kondisyonu 70 dakikalık. Son 20 dakikada Konyaspor, Trabzonspor’u kanatlardan işledi. Penaltı ve son dakikada iki gol birden kaçırdılar, maçı biraz da şansa kurtardık.
Trabzonspor’un Yönetimi de taraftar gibi bir nefes aldı.  İkinci nefesi de Bankalar birliğinden çıkarak içimize çektik.
Bankalar Birliğinden çıkış demek, yıllık 600 milyon TL’lik faizin Trabzonspor’un kasasında kalması demekti. Bu çok ama çok önemli bir adımdı ve Ertuğrul Doğan, Papara ile yaptığı sponsorluk anlaşması ile bu sıkıntıdan camiayı kurtardı.
Şimdi Trabzonspor’un oyuncularına, menajerlere ve transfer ettiği futbolcuların kulübüne olan borçları kaldı.  Bu borçlardan kurtulmak için de İstanbul Kartal arazisinden gelecek olan paranın yeteceğini ve Trabzonspor’un kendi yağıyla kavrulan bir kulüp haline geleceğini düşünüyoruz.
Sevgili Okurlar,
Trabzonspor’un rakipleri sadece sahada değil, masada da çok. Bu 1976 yılındaki ilk süper lig şampiyonluğundan buyana devam ediyor. 1979 yılında Şamil Ekinci Karadeniz Gazetesini kurarken, İstanbul medyasının önyargısı ve Trabzonspor’a yeterince yer vermemesi üzerine adım atmıştır. 
Dün rahmetli Şamil Ekinci’ye karşı çıkanlar bugün Ertuğrul Doğan’a karşı, ‘2.1 milyar TL’yi nereden buldun’ sorusunu soruyorlar. Trabzonspor, güzel iş çıkardığında eleştiriyorlar, boş boş transferleri yaptığında da alkışlıyorlar! Onun için dost kim düşman kim seçmek zor. Zor olanı yaparsak ayakta kalırız.

SKORLARA GÖRE TARAFTARIZ!

Trabzonspor taraftarı bugüne kadar stadyumda yaptığı koreografilerle, sokaklarda yaptığı kutlamalarla dünyada kendini kabul ettirdi. Yapamadığımız tek şey var, o da takım berabere kaldığı veya mağlup olduğu maçlardan sonra küsmemiz! Trabzonspor taraftarı iyi günde kötü günde takımının yanında olmalı. Doğrudur, bazı kişiler bilet alımına ekonomik bakıyorlar. Simit parasından kesip zor maçlara gidenler çoğunlukta. Ama ne olursa olsun, gerçek taraftar Papara Park stadının tribünlerini asla boş bırakmaz. 

‘ALT YAPIDA SİSTEM YANLIŞ’

‘Trabzonspor’da iki kez Yönetim Kurulu Üyeliği yapmış, Trabzon Sosyal ve Spor camiasının yakından tanıdığı isimdir Dt. Ahmet Uğur Zihni. Fatih Devlet Hastanesi’nde başladığı uzmanlığına kendi ofisinde devam ediyor. Ahmet bey, her Cuma günü, sosyal medya hesabından gündeme dair paylaşımlar yapar. Son paylaşımı ise alt yapı ile ilgili idi. Tespit ve uyarları şöyle: “Trabzonspor kendi alt yapısı için oyuncular seçiyor ve çağırıyor. Ancak seçme adı altında bir iki günlük süre geçince çocuklara, ‘Siz kendi takımlarınıza dönün biz sizi orada izlemeye devam edeceğiz’ deniyor. Bu son derece yanlış. Çocuklar Trabzonspor bizi kabul etmedi diye psikolojik olarak etkileniyor, kendi takımlarına döndüklerinde de arkadaşlarına mahcup oluyorlar ve futboldan erken kopuyorlar. Bu uygulamadan vazgeçilmeli. Eğer olacak oyuncu varsa elde tutulmalı ve zaman içinde gelişimi sağlanmalıdır. Trabzonspor’da Hami, Lemi, Hamdi, Hayrettin böyle geldiler. Ben alt yapıda sürekli hoca değişiminin de sporcuları etkilediğine inananlardanım. Trabzonspor alt yapı ile bu kadar oynamamalıdır.”

BANZA VE OSİHMEN

Trabzonspor Onuachu’dan umudunu kesince Banza’ya yöneldi. Banza sıradan futbolcu değil. Bakmayın, Osihmen’in gölgesinde kaldı. Kendi takımında bir sezonda 23 gol atmış isim. Konyaspor maçında da nasıl bir golcü olduğunu 2.goldeki vuruşu ile gösterdi. Ceylan gibi derler ya, öyle, Allah sakatlıktan korusun. 

KİLİT İSİMLER

Trabzonspor lige iyi başlayamadı. Avrupa’dan elendi ligde de 5 hafta Patinaj yaptı. Şenol Güneş ile yeni bir kadro kuruluyor. Futbolda istikrar çok ama çok önemlidir. Trabzonspor eğer, Cham, Nwakame, Banza ve Visca’dan beklenen performansı alırsa her maçta iki golümüz vardır. Şenol hoca savunmaya da çeki düzen verirse Anadolu takımları ile oynayacağı maçları rahatlıkla kazanacaktır. 3 İstanbul takımını yenmek için Ocak takviyeleri yeterli olacaktır...

DÜNYA İZLİYOR

Osman Doğdu. Katıksız Trabzonsporlu derler ya, öyle. Yönetimde şu olmuş, başkan bu olmuş ona bakmaz. Trabzonspor’u hakkaniyetle yönetenlere her zaman destek verir. Trabzonspor Şampiyon olduğunda Kazım Albayrak kendisine İstanbul’dan 61 metrelik Trabzonspor bayrağı gönderdi ve Çarşıbaşı’nda dalgalandırdı. Osman Doğru’yu ünlü yapan Pakistan Devlet Televizyonunda bile yayınlanan baş ve omuzundaki iki güvercinidir. Pakistan televizyonundaki haberde  ‘Türkler hayvan dostu. Eğitilmiş güvercinler 40 bin taraftardan etkilenmedi ve maçı izledi’ değerlendirmeleri yapıldı. Osman Doğru’nun güvercinlerine önümüzdeki günlerde bir de arkadaş geliyor. Atmaca. Bakalım güvercinler Atmaca’ya Osman Doğru’nun hangi omzuna yer açacaklar.

BİRAZ DA NOSTALJİ

SAÇ MODASI…

Üst sıra;  Hüseyin, Şenol, Bekir, Kadir, Mehmet Ekşi
Alt sıra: Ahmet Ceylan, Tuncay Soyak, Şener, Ali Kemal Ali Yavuz, Necmi, Göngör.