Sevgili TAKA okurları, Hakan Yoloğlu, Gökkuşağı ve Kanal Mavi televizyonlarında Spor Müdürlüklerini yaptığı dönemde Trabzonsporlu futbolcularla sıkı dostluklar kurdu. Öylesine dostluklar ki, menfaat bağı olmayan, kardeş gibi. Hakan, gazeteciliğe zaman zaman virgül koysa, futbolcular emekli olsa da birbirlerini hiç unutmadılar.

Hakan Yoloğlu kısıtlı şartlarda Trabzon’da ‘efsaneler salonda’ turnuvalarını başlattı. Küçük, küçük sponsorlar buldu ve işin altından zar zor çıktı. Zamanla turnuva Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in himayesine geçti ve bu yıl olduğu gibi Yavuz Selim ve Avni Aker’in nostaljik alanında yapıldı.

Şenol Güneş’i ziyaret edenlerin fotoğrafında Mehmet Cemil, Dobi Hasan, Hüseyin Tok, Tamer Tuna, Şenol Ustaömer, Abdullah Ercan, Şota Arveladze, Bahattin Güneş, Ergin Keleş ve daha nice isimler var.

Trabzonspor’un geleceği burada. Gidip, Avrupa’dan teknik direktör almak, başka takımların efsane diye öne çıkardığı isimleri getirmek bundan sonra olmamalı.

Şenol Güneş’ten sonra Trabzonspor’a gelecek olan teknik adamlar şimdiden planlanmalıdır. Avrupa’da takımlar lig bitmeden gelecek yılın teknik direktörlerini açıklıyorlar. Ardından da işlerini aynı ciddiyetle devam ediyorlar.

Trabzonspor’da bu yola girmeli ve yukarıdaki kadrodan, iki hatta üç ekip halinde isimleri belirlemeli, ajandaya not düşmelidir.

Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Zeyyat Kafkas ile teknik patron Şenol Güneş’i de kutlamak lazım. Güzel bir ev sahipliği yaptılar.

Trabzonspor Kulübü, dünyanın hangi köşesinde bir sevdalısı varsa onu bulmalı ve onore etmelidir.

Trabzonspor birçok konuda Türkiye’deki kulüplere örnek olmuştur. Bu yapılan organizasyon da ilktir. Ahmet Metin Genç’in Millet Bahçesinin kenarında Yavuz Selim’i yeniden canlandıracağız sözü de hayata geçmiş oldu.

Hayırlı uğurlu olsun.

GOLCÜ HER YERDE GOLCÜDÜR

Ergin, Trabzon Lisesi’nin Dünya Şampiyonu olduğu yıl duyurdu adını. Babası büyük futbolcu Galip Keleş’ti. Ergin, Trabzonspor’da forma giydi. Önemli maçlarda yer aldı, ancak sonrasında da biraz kırgınlık derken yuvadan uçtu. Türkiye’de oynamadığı az takım kaldı. Ve bu yıl Trabzonspor yardımcı teknik direktörlüğü için adı geçti. Ergin, Efsanelerle Yeniden şölenine katıldı ve bu turnuvadan Mavi takımı attığı gollerle şampiyon yaptı. Kupasını da Şota Arveladze’nin ellerinden aldı. Bir kral verdi, diğer kral aldı. Ergin Keleş’in yolu Trabzonspor’la yeniden kesişecektir. Bu süreç çok da uzun olmayacaktır.

PAPARA VE EKREM ERCİ

Bu fotoğrafın bir tarafında Trabzonspor’a bir defada 1.5 milyar TL’lik Stat ve forma sponsorluğu reklamı veren Papara’nın sahibi Ekrem Erci, diğer yanındaki ise Trabzon Çarşıbaşılı Osman Doğru. Doğru, Papara’nın reklamında güvercinleriyle oynadı ve teklif edilen paranın tek kuruşunu dahi almadı. Ekrem Erci’ye ‘Siz Trabzonspor’a yeterince verdiniz’ diyerek teşekkür etti. Trabzonspor’a Osman Doğru gibi taraftarlar lazım. Almaya değil vermeye çalışandır gerçek taraftar.

MİLLETİN VALİSİ

Hulusi Şahin, Arsin Kaymakamlığına geldiğinde hemen kendini fark ettirmişti. Ağır adam derler ya öyle. Milliyetçi-Muhafazakar bir çizgide devletçi isimdi. Görevde kaldığı sürece güzel hizmetler yaptı. Arsin’den Adıyaman’ın Besni ilçesine tayin oldu. Arsinli hemşerileri onu orada da yalnız bırakmadı. Şahin ardından Sungurlu’ya geçti, Türkiye’nin en fazla fabrikası olan ilçesi Kocaeli Dilovası Kaymakamlığı sırasında kendisini konutunda ziyaret ettik. Ve sonrasında ise İstanbul Esenler Kaymakamı oldu. Esenler’deki başarısı ile de Batman Valiliğine atandı. Batman’a tarihinde görülmemiş yatırımlar aldı. Devlet ile halkı barıştırdı. Devlet de ödül olarak bir üst kategoriye Malatya Valiliğine gönderdi. Sayın Şahin Malatya Valiliğinde de görevinin hakkını verdi. Oradan da Antalya Valiliğine terfi etti. Geriye bakınca Karadenizli, Güneydoğulu, Marmara ve Akdenizli ile bir ve beraber oldu. Şimdi de Antalya’da güzel hizmetler yapıyor. Hulusi Şahin’i tebrik edelim, maşallah diyelim.

BAHÇECİK’İN YİĞİT’İ

Trabzon’da her çocuk Trabzonsporlu doğar. Bahçecikli Yiğit’imiz de bunlardan birisi. Arzum Marketin sahipleri İsmail Sarı’nın oğlu, Mustafa Sarı’nın torunu ve Cemal ve Bilal Sarı’nın kuzeni olan Yiğit şimdiden Trabzonsporlu futbolcuların isimlerini ezberlemiş durumda. Bir kaç yaş sonra Bahçecik’te futbol sahalarına adım atacak olan Yiğit, profesyonel futbol oynayan dayısı Bayram Öztürk’ü de geçecek gibi görünüyor.

KÜTAHYA’NIN ÇİNİLERİ

Eşi ile birlikte Kütahya’dan gelen ve Prof. Dr. Birdoğan Baki hocanın misafiri olan Selami Konuk ve eşini akşam yemeğinde ağırladık. Güzel bir sohbet oldu. Çınaraltı Restorantta sohbet devam ederken, Selami bey ayağa kalktı ve konuşma yaptı. 30 yıl önce geldiği Trabzon ile bugünkü Trabzon arasında siyah ile beyaz kadar fark olduğunu söyleyen Konuk, Trabzon’un çok geliştiğini aktardı ve Kütahya’dan getirdiği çini tabağı takdim etti. Kütahya’da STK’ların içinde yıllarca görev yapan Selami Konuk, Kütahya’nın Ordulu Belediye başkanını da çok seviyor.

BİRAZ DA NOSTALJİ

Türkiye Futbol Federasyonu güzel bir karara imza attı ve Trabzonlu olmamasına rağmen Trabzonspor’a Başkanlık yaparak 4 lig şampiyonluğu kazandıran Şamil Ekinci için Trendyol sezonunu başlatması Ekinci ailesi adına da onur verici oldu.