Trabzon’da 70 Yaşındaki Salih Amca'nın Yol İsyanı: "Valizlerimizi Kızakla Çekiyoruz" Trabzon’da 70 Yaşındaki Salih Amca'nın Yol İsyanı: "Valizlerimizi Kızakla Çekiyoruz"

Bulak Su Yönetim Kurulu Başkanı Turan Bulak, 2023 yılı kazançları üzerinden 21 milyon TL matrah beyan ederek yaklaşık 5.5 milyon TL vergi ödedi. Turan Bulak, vergisini kuruşuna kadar ödemekten gurur duyduğunu belirterek, üretime ve istihdama katkı sağlamanın yanı sıra devletine olan sorumluluğunu yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığını dile getirdi.

Çaykara’nın En Yüksek Vergi Veren Kurumları ve Rakamları

Çaykara’da 2023 yılı kazançları üzerinden en yüksek vergi veren kurumlar şöyle sıralandı:

Çamlıkaya HES: 50 milyon 681 bin TL matrah üzerinden yaklaşık 12 milyon 500 bin TL vergi ödedi.
Bulak Su: 21 milyon 55 bin TL matrah üzerinden yaklaşık 5.5 milyon TL vergi ödedi.
Kilpa: 11 milyon 682 bin TL matrah üzerinden yaklaşık 3 milyon TL vergi ödedi.
Turan Bulak: “En Büyük Mutluluk Vergimi Ödemek”

Turan Bulak, yaptığı açıklamada, “Üretmekten, daha fazla işçi çalıştırmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum ama en büyük mutluluğu devletime vergimi sonuna kadar verince yaşıyorum. Bu sorumluluğu herkes yaşarsa Türkiye’nin önünde durulmaz” ifadelerini kullandı. Başarılı iş insanı, su tesisleri ve 4 yıldızlı oteli ile hem turizme hem de istihdama katkı sağlarken, ödediği vergiyle de örnek teşkil ediyor.

Vergi ödeme bilinci ve ekonomiye sağladığı katkılarla dikkat çeken Bulak Su ve Turan Bulak, bölgenin ekonomik kalkınmasında önemli bir rol oynuyor.

Muhabir: NURGÜL GÜNAYDIN