Gazeteci kimliğim ile… Yıllardan beri meclisi takıp ederim. Siyasi gelişmelerini, Parlamento çalışmalarını izlerim.

Bütün bütçe görüşmeleri sırasında... Meclis'te konuşulan konulardan biri de "Trafikte ayrıcalık... Geçiş üstünlüğü... Ceza yazılmaması. “Yâda keyfi cezalar…
Hop... Bir dakika... Nereden çıktı şimdi bu?
Ayrıca... Milletvekiline zaten "Trafik cezası yazılmıyor ki."
Anladığımız kadarıyla...Her milletvekiline 2 veya 3 adet bilinen  “tanımlanmış “plaka veriliyor ve bu plakalara  zaten ceza yazılmıyor..

Olması gerekende bu..

***

 Olay şu...
Türkiye'de sadece milletvekillerinin değil "Binlerce kişinin" dokunulmazlığı var. Dokunulmazlıkları olmayanlarda bu haktan yararlananlar var..
Hatta... Pek çok kişi dokunulmazlık bakımından "Milletvekilinden daha güçlü bir zırha sahip. “Fatura milletvekillerine kesiliyor. Gündem oluyor..
Bütçe görüşmelerinde "Milletvekili maaşı" da konuşuluyor. Milletvekilinin maaşı, eskilerin deyimiyle "Netameli" bir olaydır... Baş ağrıtır... İstismara elverişlidir. Seçim zamanı... Aleyhte kullanılır.
 Çoğunu yakından tanıyoruz... "Milletvekilinin parası pul, karısı duldur..."Gecesi gündüzü belli değildir.
Aldığı maaşın bereketi de yoktur...
Zira... Herkesin gözü vardır... "Dünyanın parasını alıyorlar" meselesi.
Milletvekili bir yılda kaç nişana, düğüne, sünnete gider bilir misiniz?... "Her gittiği yerde bir çeyrek altın taksa...
Hesaplayın..."Ayrıca bir çok bürokratın imkanları milletvekilinden daha iyi olduğunu biliyoruz..

***
Trafik cezaları herkesin gündeminde. Halk arasında şu sözler yaygın..“Her polis,  günlük kotasını dolduruyor.”. Asıl olan şu: “Devlet vatandaşına tuzak kurmaz.” Radarı görünen yere konulur.

İlerlemiş yaşıma rağmen, bir yıldır araç kullanıyorum. Hafta sonu..”Günaydın” dercesine; 73/c ye göre Trafik cezası tebliğ edildi. Tam kahvaltı yaparken…Anlamı şu: “Seyir halinde iken cep telefonunu kullanmak..”

Ceza makbuzunda..22.07.2024 tarihinde. Saat 09.17’i gösterirken.. Necati Bey Caddesi. TÜİK önü. Murat Çolak adlı Polis memurun imzası var.

Beni tanıyan, çevremde herkes biliyor. İstesem bile araç kullanırken telefonu kullanamam. Bakamam. Ayrıca  kurallara dikkat eden biriyim..

Aracımda kulaklık veya farklı bir sistemimde yok... Araç kullanırken çok ısrarlı telefon çalarsa, kırmızı ışıkta veya trafik yoğunluğu nedeniyle durduğum yerde kimin aradığına, yan gözle bakarım. Hepsi bu. Vatandaşa ceza gönderilirken, iddia edilen cezanın görüntüsünü de gönderilmeli

***

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve ekibinin başarılı çalışmalarını biliyor ve takip ediyoruz. Bakan Yerlikaya’dan. Emniyet Genel Müdürü Erol Akyıldız’dan ve Ankara Emniyet müdürü Engin Dinç’ten bu hassasiyetinin gösterilmesi hususunda birimlerine talimat vermelerini gerçekten rica ediyorum. Ceza varsa belgede olmalı…