Sağlık problemlerim nedeniyle bir aya yakın bir süredir siz değerli okuyucularımıza uzağım. Ancak zaman akıp gitmeye devam ediyor. Şükürler olsun sıkıntı edilecek bir durum yoktur.

Okullar milletlerin geleceğinin şekillendirildiği resmi mekanlardır. Yarınlar okullarda şekillenir. Çocukların eğitim düzeylerine göre memleketin geleceği de aydınlık ya da karanlık olur. Kırkdört yıllık bir öğretmen olarak böyle bir sorun ile karşılaşmadığımı rahatlıkla söyleyebilirim. Ancak her geçen gün okullarda eğitim düzeyi daha da düşmektedir.

Ankara’da okulların temizlik ile ilgili sorunların bir şekilde engellendiği söyleniyor. 120 okulun önceden verdikleri temizlik istiyoruz kampanyasından çekildikleri ifade edildi. Daha sonra bilinmeyen bir nedenle okullara belediye elemanlarının girişleri yasaklanmış. Nihayetinde İzmir Buca’da okula temizlk katkısı sağlamaya hazır olduğunu belirten belediyenin okula girmemesi istendi. İyi de bu temizlik nasıl yapılacak, eğitim için okullara giden çocukların temel ihtiyaçlarının başında gelen temizlik ve hijyen sorunu nasıl yapılacak? Gelişi güzel konulan yasaklar ile konu çözüme kavuşmuyor ki.

Buca Milli eğitim müdürü okulların tamiri için belediyenin okullara girebileceğini belirtti. İleriki günlerin kış mevsimi olduğunu düşünerek buna hiç olmazsa izin verilmesi hoş bir durumdur. Okuldaki beslenme sorununun giderilmemesi karşısında bir de hijyenik bir sorun ile karşılaşılmış olması milyonlarca öğrencinin geleceği adına ciddi bir sorun olarak karşımızda durmaktadır. Kur’an-ı Kerimde “temizlik imandandır” buyuruluyor.

Sahiden ne oldu bu günlere nasıl geldik. Her gün yeni bir şey kaybediyoruz, adeta çocukların beyinleri geçmişten koparılıyor. Çocuk tuvalet çıkışında ellerini sabun ile yıkayamıyor. Sonra duruma el atmak isteyen belediyelere yasak getiriliyor. Çocuklarımız sağlıklı ve hijyenik bir ortama kavuşturulmalıdır. Bu elbette konuya hassasiyetle yanaşmış olan okul müdürlerimizi kapsamıyor.

Çocuklarımızın okullarına sorunsuz şekilde devam etmeleri her velinin öncelikli isteğidir. Dolayısıyla okullarda hijyenik bir ortamın sağlanması her şeyden önce çocuklarımızın sağlıklı olabilmeleri adına öncelikli bir konudur.