AK Parti'den Kapsamlı Konut Destek Paketi

Pazartesi günü AK Parti Genel Başkanı ve Başkan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci, kapsamlı bir rapor sundu. Zeybekci, Türkiye'nin 7 bölgesinden milletvekilleriyle görüşerek vatandaşların acil ihtiyaçlarını içeren bir rapor hazırladı. Raporda, dar ve orta gelirli vatandaşların konut alımında yaşadığı sorunlar ve alınması gereken önlemler yer aldı.

Başkan Erdoğan, vatandaşın konut problemi ve finansa erişim taleplerinin anlatıldığı raporu dikkatle dinledi ve sürece dair çalışma yapılmasını istedi. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Toplu Konut İdaresi (TOKİ), dar ve orta gelirli vatandaşlar için uzun vadeli, sürdürülebilir ve maliyet olarak kabul edilebilir çözümler üretmek üzere harekete geçecek.

OVP ve Konut Sektörüne Destek

Hükümet, 2024-2026 yıllarını kapsayan Orta Vadeli Program'da (OVP), konut sektörüyle ilgili önemli mesajlar vermişti. OVP metninde, "Kira ve konut fiyatlarındaki gelişmeleri göz önünde bulundurarak, salgın döneminde daralan konut arzı hızla artırılacak, depremin oluşturduğu konut stokundaki kayıpların telafisine yönelik yeni sosyal konut projeleri geliştirilecek ve dar gelirli vatandaşların konuta erişim imkânı artırılacaktır" denilmişti.

Başkan Erdoğan, "Yeni sosyal konut projeleri geliştirerek dar gelirli vatandaşların konuta erişim imkânını artıracağız" ifadelerini kullanmıştı. Hazine ile TOKİ'nin yapacağı çalışmalarla, dar gelirli vatandaşların konut probleminin nasıl çözüleceği ve finansa erişim talepleri değerlendirilecek. Hükümet, OVP'nin açıklanmasının ardından ilk kez ev sahibi olacak vatandaşlara uygun faizle kredi verileceğini duyurmuştu.

Bankaların Yüksek Faiz Oranları

Renault sevilen modelde 300 bin lira indirime gitti: İşte yeni fiyatı Renault sevilen modelde 300 bin lira indirime gitti: İşte yeni fiyatı

Sabah gazetesinde yer alan habere göre, dar ve orta gelir seviyesindeki vatandaşlar için konut kredisi kullanarak ev sahibi olmak iyice zorlaştı. Bankalarda konut kredilerinde faiz oranları yüzde 3 ile 6 arasında değişiyor. En düşük faizle kredi veren bankadan 1 milyon TL'lik konut kredisi alan bir vatandaşın aylık taksit ödemesi 32 bin TL'ye geliyor. Bu durum, kredi ile ev alma olanağını dar ve orta gelirli vatandaşlar için oldukça zorlaştırıyor.

Hükümetin yeni finansal formüller ve destek paketleri ile dar ve orta gelirli vatandaşların konut sahibi olma hayallerini gerçekleştirmeyi hedeflediği belirtiliyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ