Bu hafta ki cuma hutbesinde birlik ve beraberlik üzerinde duruldu. Allah azze ve celle kabul eder inşallah. Önemine binaen bu haftaki makalemi bu konuya ayırmayı uygun buldum.

Birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Üzülerek yazmak isterim ki Müslümanlar aşırı dünyaya bağlandılar ve ahireti unuttular.  Emperyaller ne yapıyorsa bu ümmetin parçanılışından faydalanarak gerçekleştirmektedirler.Emperyaller biz ümmeti Muhammet bir araya gelmeyelim diye tüm  enerjisini  harcamaktadır. Burada başvurdukları yöntemlerden biri İslam ülkelerinin liderlerini ve satılık fikir adamlarını kullanmaktadırlar. Bakınız Amerikanın aykırı fikir adamı Naum Çomski şöyle demektedir" Amerika neden büyük biliyor musunuz? Amerika kendi ülkesindeki hainleri bulur öldürür ve İslam ülkelerindeki hainleri bulur satın alarak kullanır." Yöntem bu. Ülkelerdeki hainleri bul ve kullan.

Eğer bizler topyekun ümmeti Muhammet olarak bir ve beraber olabilsek aramızdaki suni ihtilafları bir kenara atabilsek bu emperyaller bizlere hiçbir şey yapamaz.Bu siyonistler Filistin'de dökmekte oldukları kanı niye durduramıyoruz bizlerin zayıflığından mı yok hayır İslam ülkelerinin liderlerinin göbekten Amerikaya bağlı olmasından kaynaklanmaktadır. Amerika bu liderlere kırk gün tuvalete çıkmayacaksınız dese inanın bana çıkamazlar. Çünkü biliyorlar ki Amerika istemesin bu liderler koltuklarında bir saat duramazlar. Hemencecik koltuklarını başlarına geçirir de ondan. Amerika'ya bir şey diyemezlerde zayıf Müslümanlara bomba yağdırıyorlar da hiç sıkıntı çekmiyorlar. Peygamberimiz konuyla ilgili şöyle buyurmaktadır."Peygamber efendimiz bir keresinde arkadaşlarına " Açgözlü kimselerin yemeğe üşüşmeleri gibi, düşmanlarınızın üzerinize saldırmaları yakındır."buyurdu.Orada bulunan bir sahabi "Sayıca az olduğumuz için mi düşmanlarımız üzerimize üşüşecekler?  diye sordu. Peygamberimiz " Hayır, siz sayıca çok olacaksınız. Fakat selin önündeki çer çöp gibi savrulacaksınız."dedi ve sözlerine şöyle devam etti:"Allah, düşmanlarınızın kalbinden heybet ve azametinizi çıkartacak; sizin kalbinize de vehni yerleştirecektir." Sahabi "Ya Resulallah! Vehen nedir!" diye sorduklarında  Peygamberimiz "Dünyayı aşırı sevmek ve ölümü kötü görmektir" buyurdu.

Dünyevileşmeye başladık. Eskiden ev alacaklar cami ve mezarlıkların yanından almaya çalışırlardı. Günümüzde ise emlakçıların söylediğine göre mezar yakınlarında ki evleri alıcısı zor oluyormuş. Bu durum bile biz Müslümanların nasıl bir değişim gösterdiklerine delildir. Bizler evrilmeye başladık. Dünyaya bağlandık ve ahireti unutmaya başladık. Bu durum hem Müslümanlarda hem de yöneticilerimizde mevcut olduğunu üzülerek yazmak isterim. Bundan dolayı Amerika içimizden etkili ve yetkili insanları satın alması zor olmamaktadır. Ülkemizin etkili ve yetkili makamlarında olupta satın alınamayanlarda şaibeli ölümlerle aramızdan ayrılıp gitmektedir. İşte Eşref Bitlis Paşa, Muhsin Yazıcıoğlu ve Adnan Kahvecioğlu gibi vatan evlatları satın alınamadığından dolayı şaibeli ölümlerle aramızdan ayrılıp baki hayata göç ettiler. Rabbim rahmetiyle muamele etsin.

Burada esas olan Müslümanların iman edip salih amel işlemeleridir. Rabbimiz iman edip salih amel işleyenlere büyük mükafatlar vaat etmektedir. Bu mükafatların en büyüğüde hilafet makamıdır. Nasıl ki dedelerimiz ninelerimiz Osmanlılar Kuran ve sünnete yapıştıklarından yedi asır hilafeti kurarak gündemde kalabilmişlerse bizlerde Kuran ve sünnete yapışarak iman edip salih amel işleyecek olursak Rabbimiz yeniden hilafeti bizlere vaat etmektedir. Bakınız Rabbimiz Nur Suresi 55. ayette ne buyurmaktadır;" Allah, içinizden iman edip dünya ve ahiret için yararlı işler yapan kimselere ; kendilerinden öncekilere verdiği gibi onlarada yeryüzünde hakimiyet(hilafet) vereceğini ,onlar için beğenip seçtiği İslam dinini yerleştirip yayılmasını sağlıyacağını halihazırdaki korkularını güvenliğe çevireceğini vaat etmiştir."

Dünya ve ahiret dengesi güzel kurulmalıdır...