Erkek yakışıklı, kadın güzel, para var, pul var, imkan var, olanak var, ikisi de son derece sağlıklı  ama evlilik yolunda gitmiyor, şiddetli bir geçimsizlik var.

Çiftler sorunu çözmek adına evlilik terapistine gidiyor. Terapist diyor ki; evliliğinizde heyecan bitmiş.

Sadece evlilikte değil hayatın birçok mecrasında heyecan bittiğinde ilişki de biter. Bitmelidir de ayrıca.

Bunun en net örneklerinden biri de bana göre Trabzonspor Abdullah Avcı ilişkisi. Şampiyon bir hoca, şampiyonlukları Anadolu’ya taşımış bir camia, para var, transfer var, yönetim her anlamda hocasının arkasında ama ortaya konan oyuna baktığımızda her geçen gün gelişmesini beklediğimiz oyun her geçen gün kötüye gidiyor.

Sahata tutku yok, hırs yok, mücadele zayıf, özgüven bitmiş. Gol bulması gereken sanki rakipmişçesine savunan bir takım. Top ayağına geçtiğinde ne yapması gerektiğini bilmeyen oyuncu topluluğu.

Takımın en göze batan ismi rakip hucumculara tek başına direnen kalecimiz Uğurcan Çakır. İstatistiklerine baktığımızda isabetliden vaz geçtik tüm müsabakayı neredeyse şut çekemeden tamamlayan bir takım.

Sanki ilk maçın galibi Trabzonspor’muş, bir beraberlik turu geçmeye yetiyormuş tarzı bir oyun..

Abdullah hocanın Nwakaeme, Enis Destan ve Barisiç hamleleri sonrası tempo biraz yükselmiş olsa da yine ön plana çıkan Uğurcan’ın kurtarışları oldu. Tabii Uğurcan’da bir yere kadar. Kaleci sonuçta Süpermen değil.. Dakika 77’de rakibin golüne o da mani olamadı.

Golden sonra da Trabzonspor’un bir reaksiyon verdiğini gözlemleyemedik. Malherio’nun kırmızı kartı sonrası onbire onbir birşeyler yapamayan Trabzonspor’un ikinci golü yemesi de gecikmedi.

Anadolu’da güzel bir söz vardır. Derler ki; gönülsüz ilişkiden sakat çocuk doğar. İzlediğim Trabzonspor için çok güzel bir benzetme. Her iki müsabakada ortaya konulan mahküm oyun,savunma hataları, kısır hücum aksiyonları oyuncu kalitesiyle kıyaslandığında bu özlü söz çok anlamlı duruyor..

Bazen olmuyorsa olmuyordur demek ve hatadan dönmek önemlidir.

Artık ısrar etmek faydasız! Bir kan değişimi, yeni bir enerji bu takımı toparlayabilir. Aksi halde bu sezonu da kaybedebiliriz benden söylemesi..