Şimdilerde gündemde olan Parti CHP. Yerel seçimlerden ilk sırada çıktı. Türkiye’nin 6 büyük kentinde Belediye Başkanlıklarını kazandı.

Seçimden sonra ‘Başarı kimin, Özgür Özel nasıl yönetecek’ soruları sorulurken, Özel emanetçi olmadığını göstermek için önemli adımlar attı, Cumhur ititfakı üyeleri ile de görüştü.

2019 seçimleri öncesine bakarsak, İmamoğlu da Ankara’da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüşmesini yaptıktan sonra tanınılırlığı artmış ve İstanbul’da iki seçimi de üst üste kazanmıştı.

Özgür Özel’i Genel Başkanlığa getiren İmamoğlu idi. Yaptıkları ve basına sızdırıldığı iddia edilen Zoom görüşmelerine Özel’i dahil eden de İmamoğlu.

Ayrıca Kılıçdaroğlu’nun koltuktan indirilmesine giden yolda İstanbul il seçimini ve delegesini alan isimde Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gücüdür.

Bununla da bitmedi. Kongrede Özgür Özel’i destekledi. Zor olanı başardılar ve CHP’de 13 yıllık Kılıçdaroğlu iktidarını yıktılar.

Ardından da yerel seçimlerde başarılı oldular. 81 il ve ilçelerdeki isimlerin belirlenmesinde Ekrem İmamloğlu faktörü de vardı

Bir örnek vermem gerekirse AK Parti’nin İstanbul’daki en başarılı Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’di. Üsküdar’a yapmadık hizmet bırakmadı. İstanbul’un en güzel semti yaptı. Fakat İmamoğlu, İBB’deki Kadın Genel Müdürlerinden birisini oraya kaydırdı ve aday yaptı. O isimde Hilmi Türkmen’e karşı kazandı. Türkmen hala etrafına ‘Ben seçimi nasıl kaybettim’ diye soruyor?

Ekrem İmamoğlu Özgür Özel’in koltuğa oturmasından sonra, ‘2028 veya erken bir genel seçimde Cumhurbaşkanlığı adaylığımın önünde bir engel kalmadı’ diye düşündü.

Fakat düşündüğü gibi olmadı.

CHP Genel Başkanlık koltuğuna oturan Özgür Özel Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya geldi. Farklı bir siyaset yapacağını seslendirdi. İşte bu CHP içinde rahatsızlık yarattı.

Arkasından, ‘Üç aday var,  bu üç adaydan hangisi yüzde 1 bile fazla alırsa Cumhurbaşkanı adayı o olacak’ sözleri geldi. Sonra da Özgür Özel ‘sağ açık(Mansur Yavaş), sol açık(Ekrem İmamoğlu), santrafor(Özgür Özel) tanımını yaparak kendisinin de Cumhurbaşkanlığı denkleminin içinde konuşulmasından rahatsız olmadığını gösterdi. İmamoğlu’na yakın medya mensupları ‘Hala Ekrem beyin santrafor özelliği kabul edilmedi mi’ dedi buradan sonra harekete geçtiler.

Özgür Özel’in Cumhur ititfakı ile mücadele etmediği ve onların yörüngesinde kaldığı iddia edildi.

Özgür Özel bu iddiaları verdiği mesajlarla ne kadar çürütmeye çalıştı ise de medyanın bir kısmındaki ‘Tayyip Erdoğan’ı ancak Ekrem İmamoğlu yener’ söylemini kullananlar Özel’e direk atış yapmaya başladılar.

Bütün bunlar olurken iddiaya göre, Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu’ndan randevu istedi. Bildiğim, daha önce telefonla aramış ve Kemal Kılıçdaroğlu telefonlara cevap vermemişti.

Şimdi İmamoğlu direk Ankara’ya gidecek, Kılıçdaroğlu ile görüşecek.

Muhtemelen, Kılıçdaroğlu’na ‘Biz Tayyip Erdoğan’ı yıkmaya çalışıyoruz, Özgür bey can suyu vermeye çalışıyor!’ diyecek ve bir noktada buluşmak isteyecek…

Fakat Kemal Kılıçdaroğlu, Özel’in siyaset yapma biçimine karşı olmasına rağmen İmamoğlu ile birlikte hareket edecek mi?

Bununla ilgili CHP kulislerini iyi takip edenler, etmeyeceğini iddia ediyorlar.

O zaman Eylül ayında yapılacak kurultay çok farklı bir yöne evrilecek.

Bu kez Özgür Özel, Kemal Kılıçdaroğlu ve Ekrem İmamoğlu cepheleri yarışacak. Böylece Kılıçdaroğlu da tekrar partinin başına gelmek için şansını deneyec ek.

İmamoğlu için şu ihtimalde var, Kılıçdaroğlu’nun artık Cumhurbaşkanı adayı olması sözkonusu değil.

Eğer Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ile ‘Ben Genel Başkanı, sen Cumhurbaşkanı adayı’ diye anlaşabilirlerse Özgür Özel’i dışarda bırakabilirler.

Ekrem İmamoğlu artık şunu da gördü:

İstanbul’u alsa ve Türkiye genelinde her kesimden oy alma başarısını gösterse de halen kendisine ANAP kökeninden gelmesi nedeniyle CHP Genel Merkezinin kapılarını açmamaya çalışan ciddi bir grup var.

İmamoğlu’nun hedefi bu ekibi de tümüyle tasfiye etmek.