Trabzonspor takım olma yolunda kocaman adımlar atmak istiyor dicem ama sürekli git-geller yaşıyor. Son iki haftadır bozulmayan 11 ve giren çıkan oyunculardaki istikrar kesinlikle farkındalık yaratıyor, yaratmasına da inişli çıkışlı grafiği de sıkıntı yaratıyor. 

Gaziantep maçını hatırlayanlar bilir, müthiş oynamıştı Trabzonspor. İstanbulspor’a karşındaki futboluna bakıyorum da arada inanın dağlar kadar fark vardı. Bunun sebeplerini en iyi Abdullah Avcı bilir diyorum ve noktayı koyuyorum.

Diyeceğim şudur, Trabzonspor bu oyun anlayışındaki git-gelleri aşabilirse güzel şeyler olabilir. 

Fakat tam da bu sırada Afrika kupasına gidecek olanların olamayacak olması da tabi ki Trabzonspor adına bir handikap olacaktır ama geri dönüşte bordo-mavililerin kaldığı yerden devam edeceklerine de adım gibi eminim. 

Gelelim 74 dakikalık maça… Trabzonspor 12’inci dakika da Bakasetas’ın kullandığı harika korner atışına Denswil kafayla vurdu, kaleciden dönen topu maçın yıldızı Trezequet tamamladı ve bordo-mavililer İstanbul’da 0-1 öne geçti.

Yalnız bu gol pozisyonunda Trabzonspor, İstanbulspor kalesinin önünde öyle bir çoğaldı ki görmenizi isterdim. Sonraki dakikalarda Trezequet’in şovunu izledik. Bir pozisyonda öyle bir ince iş yaptı ki rakibini de egale edip topa abandı ama kaleci topu güçlükle çelmesini de bildi. 

Neyse gelelim ikinci yarıda olup bitenlere. Futbolumuzun geldiği noktaya bakıyorum da üzülmemek elde değil diyorum. Ankaragücü başkanı hakem dövüyor…  Maalesef bu saatten sonrada herkes kendi kuralını uygulamaya başlıyor. İstanbulspor-Trabzonspor maçının 74’üncü dakikasında Mendyi’nin rakibine yaptığı hareketin devamında Trabzonspor, Onuachu ile galibiyet golüne ulaştı. Sonrada adeta kıyamet koptu.. 

Sonuç olarak, durumu protesto eden İstanbulspor başkanı da sahaya iniyor ve takımını sahadan çekiyor. İstanbulsporlu bir futbolcu da, başkanlarının önünde diz çekiyor, maça devam edelim diye ama Ankaragücü başkanından cesaret almış olmalı ki İstanbulspor’un başkanı, hiç oralı bile olmuyor ve Cidden çok yazık… Bitirdiniz Türk futbolunu, hem de hep birlikte…

Son olarak, Türk futbolunu bu durumlara düşürenler utansın diyorum, başka da hiçbir şey demiyorum.

NOKTA

Not: Hadi diyelim ki golden öncesi fauldü.. Sorarım size İstanbulspor takımını sahadan çekmek ne demektir? Bırakın futbol sahada kalsın, saha dışına çıkmasın. 

Size hemen bir Trabzonspor-Fenerbahçe maçı hatırlatması yapayım. Trabzonspor 3-2 yenmişti, rakibini hem de İstanbul’da… Ama unutmayalım ki Trabzonspor iki gol daha atmıştı ve hepsi de goldü ama verilmedi. Başkan Ertuğrul Doğan o an sahaya girse takımını sahadan çekse haklı mı olurdu?  hayır. Devam edildi ve Trabzonspor böylece herkesin yenmiş oldu.