‘Beşiktaş’ın eski futbolcuları ve teknik direktörleri Samet Aybaba, Ziya Doğan, Rıza Çalımbay, Gordon Milne, Brigel Trabzon'un başına gelince sesini çıkarmayanlar Şenol Güneş’e Beşiktaşlı Şenol diyecekler öyle mi Yusuf kardeşim. Ayıptır Ayıp.

Avcı üç senede hiç bir işe yaramayan otuz futbolcuyu aldırıp en başta Koita’yı başımıza bela ederken, Yunus Mallı’ya zamanın parasıyla trilyonlar verdirirken Avcı’ya tepki göstermeyen insanlar Şenol Güneş’e Beşiktaşlı Şenol diye tepki gösteriyorlar öyle mi Yusuf Turgut?

Yusuf kardeşim, unutulmamalı ki, tepki verenlerin babaları-amcaları sadece Şenol Güneş’i yakından görebilmek için bir gün öncesinden Avni Aker’e girmenin hesabını yaparlardı. Şenol abi, gerçekten kendi memleketinde bunları hak etmiyor. Ayıptır günahtır’

Sevgili Hasan Kandaz kardeşimin hafızası çok güçlü.

Ne diyoruz, he ya bir dönem Trabzonspor’u Gorden Milne’de çalıştırmıştı. Ziya Doğan’ın üst üste 6 mağlubiyetine bile sabretmiştik.

Şenol Güneş’i hem çok heyeeanlı hem de istekli gördüm.

Camianın ve Trabzonspor Başkanının kendisine sahip çıkmasından dolayı etkilenmiş.

Keşke havalimanında Başkan yardımcılarından birisi de karşılasa idi.

Çiçek yağmuruna tutuldu diyelim ve Trabzonspor’un asıl sahiplerinin taraftarlarının orada olduğunun altını çizelim.

Bir kez daha hatırlatalım.

40 yıllık gazetecelik yaşamımda ben de eleştirmişimdir Şenol hocayı. Günün sonunda baktığımızda efsaneyi ortaya çıkaranların ilk sırasında gelen Şenol Güneş’i ve iç edilen 3 şampiyonlukta da yine akımın başında onu görmüşüz.

Hoş geldin Kaptan.

Futbolun Şansı yanında olsun hocam

ELİMİZİ ÇABUK TUTALIM

Trabzonspor’un önünde çok kritik 10 gün var. Bu 10 günü çok iyi değerlendirmeli. Yönetim kurulu veya teknik heyet golcü konusunda net bir tavır almalı. Trabzonpor’a bir golcü lazım. Onuachu’dan vazgeçiliyor. Trabzonspor elinden geleni yaptı olmadı. Abubakar konusunda Şenol Güneş istekli. Zaten elimizde Umut Bozok var. Portekiz’de bir sezonda 23 gol atmış Banza geldi. Bu üçlüyü acilen Trabzonspor hazır etmeli. Ve Beşiktaş maçına etkili bir kadro ile birlikte çıkmalı. Benden bir kez daha söylemesi, yönetim bu işlerde geç kalıyoruz geç!

BU KADAR DA DEĞİL!

Trabzonspor’da şampiyonlukta yaşayan ve ikinci kez gelip başarılı olmayan Abdullah Avcı’nın arkasında  mesaj yazanlar oldu. Ancak bunlardan birisi var ki, bir fırıncı 3 gün boyunca ekmeği bedava dağıttı. Bizde diyoruz ki o kadar da değil. Avcı, Trabzonspor’dan ayrılırken kulübe değer katarak gitti. Mükemmel bir mesaj verdi. Onun için Emeğine sağlık Abdullah Avcı diyoruz.

TFF BAŞKANI YENİ BİR İKLİM YAŞATIYOR

Trabzonspor eski Başkanı ve yeni TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu güzel gidiyor. Tüm kulüplere eşit mesafede. Diyarbaır örneğinde olduğu gibi spora barışcıl bir iklim kazandırması, Milli futbolcularla bir ağabey gibi yemekte kucaklaşması, futbolu siyasetin yörüngesinin dışına çıkarması başlı başına bir olaydır. Bence futbolun marka değerini bu yükseltecektir. Böyle giderse de uzun yıllar TFF başkanlığı koltuğunda kalacaktır. Başarılar Başkan. Her attığın adımı futbolseverler adım adım takip ediyor.

DİYARBAKIR GÜNLÜĞÜ

Diyarbakır Valisi Trabzon Büyükşehir  bir önceki dönem başkanı Murat Zorluoğlu, Şehirde varlığını ve güzel duruşunu hemen hissettirdi. Trabzon’dan gelen misafirlerini güler yüzü ile birlikte karşılıyor. Trabzon Çaykaralı olan Mehmet Savaş Dündar’da Diyarbakır’a yolu düştü ve yakın dostu Trabzonspor fanatiği Nedim kardeşim ile birlikte Vali beye uğradılar. Nedim şu paylaşımı yaptı:

‘Trabzon’dan gelen Çaykara Esnaf Kefalet Başkanı  misafirim M. Savaş Dündar beyle beraber sayın valimizi ziyaret ettik, Selamlarınızı söyledim, Güler yüzü ve misafirperverliği için çok teşekkür ediyoruz. Kayapınar kaymakamı Ömer Bilgin beyi de ziyaret ettik. Savaş beyle Mardin'e Derik kaymakamı Trabzonlu hemşehrimize de gittik. Bu arada Trabzonspor üye kartlarımızn geldiğini de sevinerek sizinle paylaşmak istiyorum. Diyarbakır’dan Trabzon’a sevgilerimizle.’

BAŞKANIN HEYBESİNDE NE VAR?

Cemil Tombul. Trabzon Akçaabat Kirazlık köyünden. Genç yaşlarda özel harekata katıldı. Türkiye’nin her karış toprağında vatan savunmasında bulundu ve Özel harekat daire başkanlığına kadar yükseldi. O makamdan da Antalya İl Emniyet Müdürü olarak atandı. Tombul Antalya’dan emekli olduktan sonra Akdeniz üniversitesi rektörünün Danışmanlığına getirildi. Halen bu görevini yürütüyor. Tombul’un en önemli görevi ise Antalya Trabzonlular Derneği başkanı olması. Mütevazi kişiliği ile hem Antalya halkı ile hem de Antalya’da yaşayan Karadenizliler ile mükemmel bir diyalog kuran Cemil Tombul aynı zamanda iyi bir Trabzonsporlu.

Tombul bu yıl  Trabzon’a kara yoluyla geldi. Ankara’da torunlarını sevdi ve Trabzon’a köyüne çıktı. Trabzon’dan alışverişlerini yaptı. Öyle ki, Antalya Valisi hemşerimiz Hulusi Şahin’e  yöresel Peynir alabilmek için Sürmene7ye gitti. Dönütşte Trabzon dernekler Federasyonu Yönetim kurul üyesi ve Trabzon temsilcisi Şair yazar Mustafa Durmuş’un ofisinde buluştuk. Sohbet etti ve Antalyaya dönmeden Mustafa, Cemil müdürün heybesini kendi kütüphanesinden Trabzon’a ait çok özel eserlerle doldurdu. Kitaplarla TAKA gazetesine görüntü veren Tombul, ‘Mustafa’nın kütüphanesi  kitaplarla dolu, kutluyorum. Okumalıyız’ dedi. Cemil Tombul müdüre hayırlı yolculuklar diledik ve uğurladık. Akçay döneri gelecek ziyarete kaldı.  

BİRAZ DA NOSTALJİ O ÇOCUK..

Her çocuk Trabzonsporlu doğar. Bordo Mavili formayla büyür. İlerisini göremeyenlerin gazabına uğrar, akabinde soluğu Fenerbahçe tesislerinde alır. Denenir ve yeteneği keşfedilip imza attırırlar. Kısa bir zaman sonra büyüdükçe büyür.

Nam'ına Nam, Şan'ına Şan değerine, değer katar. Tıpkı gökyüzünde bir yıldız gibi parlar ışığı. İngiltere'de bir kulübün gözünü kamaştırır ve o kulüp o yıldız uğruna kesenin ağzını sonuna kadar açar. Ve o yıldız için 35 milyon Euro'ya yakın bir serveti feda eder. O çocuk Trabzonlu, Trabzonspor aşkıyla büyüyen Ferdi Kadıoğlu.