Bir tarafta sezona bomba gibi giren, ligde ve Avrupa’da doludizgin yoluna devam eden Beşiktaş, diğer tarafta yeni hocasıyla bir çıkış arayan Trabzonspor.

Bir tarafta oynadığı iki lig müsabakasında gol bulamamış Trabzonspor, diğer tarafta müsabakalarını gollü galibiyetlerle taçlandırmış Beşiktaş.

Maç önü bakıldığında maçın mutlak favorisi Beşiktaş gibi görünse de bu tür müsabakalar kötü günler geçiren takımların çıkış yapabileceği önemli dönemeçlerdir. Genelde bu tip derbileri favoriler değil çok isteyenler kazanır. En yakın örneği geçen yıl oynanan ve Trabzonspor'un 3-0 kazandığı Beşiktaş müsabakasıdır. Bu müsabaka öncesi yine açık ara favor 28 maçtır namağlup yoluna devam eden Beşiktaş’tı. Lakin maçı daha istekli olan, daha çok ihtiyaç duyan Trabzonspor kazanmıştı.

Kazanmanın şifresi doğru oyun ve galibiyetin rakipten daha fazla istemekti bana göre

Maçın dengeli başladığını, iki tarafın da kontrollü bir oyun ortaya koyduğunu maç başı itibariyle söyleyebiliriz. Trabzonspor’un geçen haftalara nazaran istekli arzulu bir görüntü verdiğini de ekleyelim. Visca’nın sorumsuzca kırmızı kart görmesi ile Fırtına eksik kalsa da oyun iştahından birşey kaybetmedi. 5 dakika dolmadan da golü buldu ve 1-0 öne geçti.

Eksik kalmak oyun sistemini de etkiledi ve on numara pozisyonunda görmeye alışık olduğumuz Bardhi sağ Kanada geçti ve merkez orta sahadaki sayısal üstünlük dolayısıyla oyun üstünlüğü Beşiktaş’a geçti. Her dönen top Beşiktaş’ta kalınca her geçen dakika baskı arttı ve ilk yarının bitimine dakikalar kala skora denge geldi (1-1)

İlk yarı bu skorla sona erdi. İlk yarının Trabzonspor adına yıldızının Uğurcan olduğunu da ekleyelim.

 

Şenol hoca ikinci yarıya iki değişiklikle başladı. Günün formsuz ismi Orsiç ile sarı kartlı oynayan Bardhi‘yi dışarı aldı ve yerlerine Cihan çanak ile Deaguş‘u dahil etti.

Taraflı tarafsız tüm futbolseverlerin ligin en dinamik takımı olarak nitelediği Beşiktaş’a karşı onbire onbir oynamak bile yeterince zorken,  eksik olmak yaralarını sarmaya çalışan Fırtına’nın zaten zor olan işini çok daha zora soktu.

Buna rağmen Fırtına Uğurcan’ın da devleştiği müsabakada rakibine geçit vermedi ve maçı berabere bitirmeyi başardı.

Sonuç olarak ortaya konan oyun ve takımdaşlık ruhunun tekrar inşa edilmiş olması çok kıymetliydi.

Bir tebrikte taraftara.