Bu haftaki cuma namazı öncesi vaaz konusu ibadet üzerineydi. Bende önemine binaen bu haftaki makalemi bu konuya ayırdım.

Allah rızası için yapılan her iyi hareket ibadet olarak değerlendirilmektedir. İnsan denilen varlık dünya hayatına ibadet yapmak üzere gönderilmiştir. İnsan tabi ki helalinden ailesine bakacak ailesiyle eğlenecek ama dünyaya niçin gönderildiğini de unutmaması lazım gelmektedir. Bakınız ayeti celilede Rabbimiz ne buyurmaktadır Zariyat suresi 56. ayet" Ben insanları ve cinleri bana evrenin yaratıcısı olarak iman etsinler ve ibadet etsinler diye yarattım." Ayet açık ve net. İnsanın dünya hayatına gönderilmesinin gayesi iman ve ibadet.
Peygamberimize Cebrail (A.S.) gelip İslam nedir diye sorduğunda iman Kelime İ şehadet getirmen namaz kılman oruç tutman eğer zenginsen hacca gitmen ve zekat vermendir diye buyurmuşlardır.


Bilim yapmakta Rabbimizin biz kullarından emirleri arasındadır. Eğer bir millet medeniyet inşa etmek iradesi gösteriyorsa mutlaka sevgi ve bilim esaslı bir medeniyet inşa etmelidir. Eğer dedelerimiz ninelerimiz Osmanlılar bir dünya imparatorluğu kurmuşlarsa bunu inşa ettikleri sevgi medeniyetlerinin sevgi ve bilim esaslı olduğundandır.
Dünya hakimiyetliği vurgusu yapan Amerika, İngiltere ve İsrail zalim esaslı bir hakimiyetliği sözkonusudur. Bundan dolayı karşılarına adalet esaslı bilim esaslı bir medeniyet çıkarmamız lazım gelmektedir ki bu da ibadettir. Mazlum diyarların kurtuluşu için sevgi medeniyeti kurmamız lazım gelmektedir. Sevgi medeniyetimizde sevgi adalet ve bilim esaslı olmalıdır. Bunu ecdadımız Osmanlılar başarmızsa biz torunlarıda Kurana ve sünnete yapışarak bizlerde bu medeniyeti inşa edebiliriz bu da ibadettir.
Yeni bir medeniyet inşa edebilmemiz için ilk önce emperyallere kökten bağımlı olduğumuz gerçeğini görüp ilk önce bu bağları koparmamız lazım gelmektedir. Ben burada NATO'DAN çıkalım demiyorum çünkü bölgede yalnız kalırız ama NATO'YA bağlı ancak başka arayışlar içinde de olmamız bölgemizde güçlü Türkiye için olmazsa olmazlarımız arasında olmalıdır. ŞANGAY ittifakı kuran ülkeler arasına da girmeye çalışmamız bölgesel olarak güçlü olmamız için gereklidir. Buda ibadettir. İbadet sadece namaz kılmak değildir. Bağımsızlık için mücadele etmekte bölgesel güç olmak için çalışmak ibadet olarak değerlendirilmektedir.


Burada yapmamız gereken başka bir şeyde savunma sanayiinde bölgesel güç olmak için çalışmalıyız. İhtiyaç duyduğumuz silah ve mühimmatı yabancı emperyal ülkelerden almak gibi bir hareketten kaçınmamız lazım gelmektedir. Şöyleki Kıbrıs Barış çıkarmasında Amerikadan aldığımız uçakları hatırlayın kullanamamıştık. Amerika'ya giden yetkililerimiz Amerikadan icazet aldıktan sonra uçaklarımızı uçurabilmiştik. Bundan dolayı emperyallerden ne alırsan illaki bir hınzırlık yapmaktadırlar.Kendi savunma sanayimizi kurmamızda ibadettir. Burada şu kesinlikle unutulmamalıdır ki kendi ayaklarımız üzerinde durmamız bölgesel güç olmamız için kaçınılmazdır. Ayrıca burada ülke geneli en az beş tane nükleer santral yapmamız kesinlikle bir ihtiyaçtır. Buda ibadettir. 


Gelişmiş ülkeler de hemen her birinde on beş yirmi tane nükleer santral varken bizde olmaması büyük eksikliktir. Tankımızı uçağımızı nükleer santralimizi kendimiz yapacak seviyeye gelmemiz gerekmektedir. Öyle ihtiyaç duyduğumuz şeyleri başkalarından alma gibi adeti terk etmeliyiz. İbadettir.


Milli bir eğitim modeli kurmamız gerekmektedir. En az yüz yıllık bir sıkıntıyla karşı karşıyayız. Ne tuhaftır ki adında milli olan bir bakanlık yüz yıldır milli olmaktan uzaktır. Milli bir eğitim modeli kurmamız ibadettir. Milli eğitimde milli bir model ecdada bakıp çağdaş eğitim modelleri ile harmanlanması lazım gelmektedir. Ecdada bakmadan oluşturulacak eğitim modeli pansuman arayışlarıdır. Köklü bir değişim için ecdad Osmanlıya bakmamız lazım gelmektedir.
Hayat iman ve cihattır...