Partiden İstifa Açıklaması

İYİ Parti'de önceki dönem Trabzon Milletvekili Adayı ve Akçaabat Belediye Başkan Adayı olan Osman Akbulut, partisinden istifa ettiğini duyurdu. Akbulut, 2020 yılından itibaren partide yaşanan hatalara dikkat çekerek, "Sizlere olan sorumluluk bilincimle İYİ Parti’den istifa ettiğimi bildirir; partide kalıp çalışmalarını sürdüren/sürdürecek arkadaşlarıma, kardeşlerime başarılar dilerim" dedi.

Yanlış Kararların Sonucu

CHP İl Başkanı Bak, İstanbul’da Genel Başkan ile Bir Araya Geldi CHP İl Başkanı Bak, İstanbul’da Genel Başkan ile Bir Araya Geldi

Osman Akbulut, yaptığı açıklamada Türkiye'nin iç ve dış politikasında alınan yanlış kararlar ve bu kararların oluşturduğu kaos ortamına vurgu yaptı. 2017 yılında bağımsız ve güçlü bir ülke hayaliyle yola çıktıklarını belirten Akbulut, "Kendi değerlerinin bilincinde, tam bağımsız, güçlü bir ülke için cesur ve kararlı adımlar atmak zorundayız. Bu adımları atarken önümüze çıkartılabilecek tüm engelleri düşlediğimiz ülke gibi bağımsız ve güçlü fikirler ile bertaraf etmeyi ilke edindim" ifadelerini kullandı.

2020 Yılından Sonraki Hatalar

Akbulut, 2020 yılından itibaren genel merkez tarafından yapılan yönetimsel hataların katlanarak geldiğini kabul etti. Sürecin iyi yönetilemediğini ve partinin bu sorunlar karşısında etkili bir çözüm üretemediğini belirtti. "Hepinizin takip ettiği olumsuzlukları uzun uzadıya yazıp zamanınızı almak istemem," diyerek, yaşananların tüm partilileri derinden etkilediğini vurguladı.

Helallik İstedi

Ramazan ayına denk düşen iki seçim sürecinde gösterilen çabalar için ailem, çalışma ekibim ve ülküdaşlarımdan helallik isteyen Akbulut, "Verimli bir çalışma süreci geçirdik. Çok kıymetli bir mücadele verdik. Allah hepinizden razı olsun, sağ olun," diyerek duygularını dile getirdi.

Osman Akbulut'un istifası, İYİ Parti'nin Trabzon'daki durumu ve geleceği hakkında pek çok soruyu gündeme getirirken, partinin yönetimsel sorunlarının çözümü için atılacak adımlar merak ediliyor.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN