AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Trabzon, Türkiye ve dünyada ki gelişmelerle ilgili sorularımızı cevapladı

50 MİLYAR TL’LİK YATIRIM YAPTIK

Trabzon’da Sağlık’tan Eğitime, Alt yapıdan  dönüşüm projelerine kadar çok önemli hizmetler yaptıklarını anlatan AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, ‘Tanjant’ı ve Sahil yolunu biz tamamladık. Kanuni bulvarının önemli bir kısımını 2023 seçimlerinden önce halkımızın hizmetine sunuyoruz. Güney Çevre yolunu  ekip olarak sayın Bakanımıza getirdik. Projesi yapıldı. Allah nasip ederse yine bizim iktidarımızda açılacak’ dedi.

İSVEÇ NATO’YA GİRMEK İSTEMİYOR

Cora, Altılı masanın ‘Seçim tarihini açıklayın adayımız hazır’ dediğini ancak aradan 6 gün geçmesine rağmen açıklayamadıklarını söyleyerek, ‘Adayları açıklansın 6’lı masa devrilecek’ iddiasında bulundu. İsveç’te Kuran’-ı Kerime yönelik saldırıyı affetmeyen Cora, ‘İsveç, NATO’ya girmek istemiyor. Provokasyonlar arka arkaya geliyor. İslam dünyası daha sert tepki vermeli’ diye konuştu

AK Parti’nin Trabzon Milletvekili Salih Cora, TAKA Gazetesi’nin seçim söyleşilerine konuk oldu. Genel Yayın Yönetmenimiz Yusuf Turgut’un sorularını cevaplayan Cora, İsveç’te işlenen nefret suçuyla ilgili olarak tüm islam ülkelerinin harekete geçmesi gerektiğini söyledi. Cora, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 1995 yılından itibaren Dünya barışına katkı sağladığını söyleyerek, ‘Büyük bir tecrübe, Merkel vardı o da ayrıldı. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliği dünya barışı için kaçınılmaz’ dedi ve 2023’te yeniden seçileceğini ifade etti. Cora, gündeme ilişkin de önemli değerlendirmeler yaptı:

TRABZON’U YAŞIYORUZ

TAKA: Sevgili vekilim durmaksızın çalışmalar yapıyorsunuz neler söyleyeceksiniz özetler misiniz?

SALİH CORA: Hizmetlerimizi, çalışmalarımızı anlatıyoruz, sorun nerede ise oradayız. Muhtarlarımızla sürekli olarak istişare halindeyiz. STK’larla ve belediyelerle birlikteyiz. Şehirde yaşayan herkesim ile diyalog halindeyiz. Şehri yaşışoruz ve yaşatmaya çalışanlarla birlikteyiz maddi manevi destek olmaya çalışıyoruz.

ÇALIŞMA HAYATINI İYİLEŞTİRDİK

TAKA: Son dönemde EYT’liler sorununu çözmeniz, 3600 ek gösterge, emekli maaşları ve asgari ücret düzenlemeleri yapıldı, sahaya yansıdı mı?

SALİH CORA: Sayın abim yansıdı. Sahada yer aldığımızda daha sağlıklı bilgi alıyoruz, her konuya hakim oluyorsun. Doğru bilgiyi yukarıya en güzel şekilde aktarıma fırsatı oluyor. Türkiye son zamanlarda yasal düzenlemeler yaptı. Çalışma hayatının sorunlarına yönelik çözümler ürettik, sözleşmelileri kadroya aldık, 3600 ek göstergeyi çıkardık, memur maaş zammı, asgari ücrete zammı, en düşük emekli maaşı 5500’e çıktı. Asgari ücret 8 bin 500 TL oldu. Çalışma kesimi ile diyaoğ kurduk ve aksaklıkları eksikliklerin düzeltilmesi için çalışmalarda yer aldık. Attığımız adımlarla memnuniyet ve olumlu bir hava oluştu. Çok ciddi toparlanma var. Toparlanmamız atağa kalkmamız muhalefetin moralini bozdu.

MECLİS ÇOĞUNLUĞU İLE GELECEĞİZ

TAKA: Sayın Cora, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçilmesine yönelik bir endişeniz var mı?

SALİH CORA: En son yapılan anketlerde bize karşı anket firmlalarında oyumuz yüzde 38 gösteriliyor. Bizim anketlerimizde 42 bandını gösteriyor. Bu MHP ile birlikte meclis çoğunluğunun da bizde olacağına işaret ediyor . Cumhurbaşkanımızın da çok seçileceği dönemdeyiz. Tayyip bey aldığı oyların üzerinde oyla yeniden seçilecektir. Bu doğrultada ilerleniyor. Çok stratejik gidiyoruz. Adayımızın bir yıl önce açıklanmasının avantajını yaşıyoruz. Devlet bey ‘Aday belli, karar net’ demiştir. AK Parti ‘bizim de adayımız Recep Tayyip Erdoğan’ dedikten sonra, nerede sorun varsa oraya yoğunlaştık. Gençlerle ilgili programları artırdık ve yeni müjdeler vereceğiz daha farklı bir atmosfer olacak. Her sorun çözülünce heyecan dalgası artıyor.

ALTILI MASA, ADAYI AÇIKLADIĞINDA DEVRİLECEK

TAKA: Gözler 6 liderin belirleyeceği ortak adayda, güçlü aday çıkar mı?

SALİH CORA: Halkla istişare edeceksin ve kanaatleri öğreneceksin. Ülkeyi yönetmeye aday kesimde 6 kafadan 6 farklı ses çıkıyor. Birbiri içerisinde çelişkili beyanları ve güvensiz bir ortam oluşturuyor. Çelişkili demeçler vermeleri halkın zihnini bulandırdı. Bunların bir araya gelerek ülkeyi yönetmeleri zor gözüküyor. Adaylarını henüz belirleyemediler. Derin bir kriz olduğunu gösteriyor. Ne dediler ‘siz seçim tarihi  bildirin biz adayımızı ilan edeceğiz.’ Aradan 6 gün geçti hala adaylarını söyleyemediler. Aday açıklandığında nasıl bir büyük fırtanın kopacağını her bir lider görüyor. Yönetim bizde, süreç bizim kontrolümüzde devam etmektedir.

İSVEÇ NATO’YA GİRMEMEK İÇİN ELİDEN GELENİ YAPIYOR

TAKA: Türkiye’yi Lider yapan en önemli yatırımlarından birisi de yerli ve milli sanayi, buna yönelik saldırılar var.  İsveç’te de önce Cumhurbaşkanımıza ve ardından da 2 milyar müslümanın kutsal kitabına yönelik eylem yapıldı, değerlendirme alabilir miyiz?

SALİH CORA: İsveç’in NATO’ya girmesine karşı değiliz. Biz de bir NATO üyesiyiz. Eşit ve adil bir NATO’nun ülkelerin güven ve istikrarın teminatı olabileceğini görüyoruz. Çelişkili uygulmaları olsa da.. İsveç ile aynı ailenin içinde olacaksak herkes birbirinin kaygılarına saygı duymalı. PKK ve FETÖ kaygılarımızı ilettik. İsveç makamları da tutum alacaklarını söylediler. Ama İsveç’te ortam karıştı. PKK eylemleri başladı. İsveç makamları sessiz kaldılar. Birçok müslüman ülkenin büyükelçiliği olmasına rağmen bizim kutsal kitabımızı Türkiye büyükelçiliği’nin önünde yakılmaya çalışılmasını NATO olayından bağımsız düşünemeyiz. Kördüğüme dönüştürmek için böyle bir ortam oluşturdular. İsveç makamları asla fırsat vermemeliler. Türkiye ile ilgili adımlar atılmalıdır, Hesabı sorulmalıdır. Bu tutumu göstermediler. Rusya Karlov cinayetinde gördü, uçak düşürmede bunları gördü. İsveç NATO’ya girmemek için elinden geleni yapıyor diye düşünüyorum.

HALKIMIZ İHA’LARA DA SİHA’LARA DA DOKUNDURTMAYACAKTIR

TAKA: Sayın Cora, Türkiye özgüvenini insansız hava uçakları ve milli Silah Sanayii ile buldu, Bu konuda neler söyleyeceksiniz, içerde de çatlak sesler çıktı?

SALİH CORA: Türkiye yerel ve milli sanayi hamlesi ile ilgili büyük bir atak gerçekleştirmiştir. Büyük bir atılım içindedir. Yerli ve milli sanayi Türkiyeyi özgüvenine kavuşturdu. Yapamayacağımız hiç birşey yoktur. Kendi insansız hava araçlarımızı yaptık. Kızıl elmamızı hangardan çıkaracağız. Kendi yerli ve milli Otomobilimizi üretiyoruz. Allah korusun bir savaş olursa kendi mühimmatlarınızla savaşmanız az iş değildir. Başarı böyle gelir.  Gururla karşılanabilir. Bu ülkenin vatandaşı olduğunu iddia edenler şapka çıkarmalıdır. Kimler rahatsız olur. Türkiye düşmanları rahatsız olurlar ve normal karşılarız. Ne oluyor da bizim muhalefet partileri rahatsız oluyorlar. Onlarla işbirliği içindeler. Malumun ilanı mı? Dış güçler nerede diyenlere işte diye gösterelim. Dokunacağız diyenlerdir onlar. Millet dokunacağız diyenlere fırsat vermeyecek. Halkımız İHA’lara da SİHA’lara da dokundurtmayacaktır. Trabzon’da hangi mahalleye gidersek gidelim siyasi tartışmanın içinde bunlar(İHA VE SİHALARI ELEŞTİRENLER) nasıl bu kadar gaflet içinde olurlar diye sitemlerini ve feryatlarını iletmektedir. Türkiye’nin yürüşüyü milletimiz tarafından farkedilmektedir. Mavi Vatan, Kuzey Suriye, Azerbaycan’ın Karabağ’da yanında yer almamız, Karadeniz’den Doğalgaz çıkarmamız faydalı yerli ve milli sanayi konusunda ortaya koyduğumuz gayret milletimizin dikkatinden kaçmamıştır.

ALTYAPI’DAN SAĞLIĞA, ULAŞIMDAN TURİZME TRABZON’A BÜYÜK YATIRIMLAR YAPTIK

TAKA: Trabzon’a 20 yılda 50 milyar TL’ye yakın yatırımlar geldi. Ve siz Güney Çevre yoluna da odaklandınız, yatırım bazında değerlendirme alabilir miyim?

SALİH CORA: Hakikaten çok büyük hizmetler yaptık. Birçok  sorun ortadan kalktı. Birçok bekleyen yatırım alındı. Yaptıklarımız var, söz vermeden yaptıklarımız ve söz veripte yapamadıklarımız var. Bu şekilde değerlendirmek lazım. Her dönemde hangi milletvekilimiz olursa olsun Trabzon’a hizmet noktasında çok önemli katkıları oldu. Trabzon bir spor şehri oldu. Sağlık şehri oldu, Trabzon turizm şehri oldu. Eğitim şehri oldu. Alt yapısı ile kentsel dönüşümleriyle şehircilik anlamında çok cidid hamlelerin yapıldığı marka şehire dönüşmüştü. Detaylandırmak gerekirse Bizler Tıp fakültesi ek binası, Kanuni eğitim araştırma hastanesini, Ahi evren kalp damar hastanesini, Ağız ve Dış sağlığı merkezini, Haçkalı baba ve ilçelerdeki devlet hastaneleri ile birçok hastane yaptık. 900 yataklı şehir hastanesinin ihalesini yeniden gerçekeştirdik ve  yeniden devam ediyor. Olimpiyatlar düzenlendi. Trabzon’da tenis kortu yokken Trabzon’un her bir yanında uluslarası organizsayonlar yapılabilecektir. İlçe stadları toprak sahalar suni çim olmuştur. Hem  sahaları yaptık ve ilçe stadlarını yeniledik. Bunları taçlandıran, taç şeklindeki Akyazı stadını tamamladık.

TURİZMDE DEV ADIMLAR ATTIK

TAKA: Turizm’de muhteşem bir yıl geride kaldı. Pendemiden sonra mutlu etti?

SALİH CORA: Trabzon’da 5 yıldızlı otel sayımız birdi. Yatak kapasitesi 5 binlerden 35 binlere çıkmış. Trabzon’un her bir yanına turizm potansiyeli oluştu ve şehirde tam sayıyı bilmiyorum ama tüm zincir oteller artık var. Bu da Trabzon’un turizm şehri olduğunun göstergesidir. Trabzon aynı zamada eğitim şehridir. Trabzon’da eğitime yüzde 100 destekle ikili eğitimden tekli eğitime geçtik. Üniversite babında Fakülte sayılarını artırdık ve yeni bir üniversite kurduk ve Trabzon üniversitesi bunda bizim imzamız mevcuttur. Milletvekili olarak imzaları attık. Bunun onurunu, gurururu yaşıyoruz. İkinci devlet Üniversitesi, vakıf üniversitesi de bizim dönemimizde kurulmuştur. Bitmeyen Organiza sanayi bölgesi bitti, Vakfıkebir’in bütün parselleri tahsis edildi, Şinik doldu, Arsin yüzde 30’dan yüzde 100’e çıktı. Of ve Araklı da sanayi bölgesi yapıyoruz. Araklı’da tekstil kent olacak. Sanayi Bakanımız bunun müjdesini vereceğini söyledi.

YATIRIM ADASINI YAPACAĞIZ

TAKA: Yatırım adası zor diyorlar, yapılabilecek misiniz?

SALİH CORA: Yatırım adası için kanun çıkardık, projesini ihale ettik. Şu anda yatırım aşamasında. İhaleye edip yatırımın yapabileceğimiz gibi yap işlet devret şeklinde yapabiliriz. Sanayi ve teknoloji de bakanımızı ziyaret ettik. Çok olumlu gelişmeler olduğunu paylaşmak isterim.

TRABZON’U YOLLARLA ÖRDÜK

TAKA: Zigana tüneli, Kanuni bulvarı, duble yollar açıldı bir değerlendirme alabilir miyim?

SALİH CORA: Ulaşımda çok önemli askları trafiğe açtık. Tanjnat yolu ve sahil yolunu bitirdik. Trafiği en çok sıkıntıran Erdoğdu yolunu duble yaptık. Bulak yolu tamamlanmak üzere, Of Çaykara, Maçka yolu duble oldu. Akçaabat Düzköy yolu devam ediyor. Yüzde 50 tamamlandı. Kanuni bulvarını en önemli etabı bitmek üzeredir ve açılışıın yapacağız. Trabzon, Gümüşhane ve Zigana yolu en uzun tünelini açıyoruz. Seçimden önce açılacaktır. Bunu gibi birçok ulaşım yolu yaptık. Ana hedeflerimizden Güney çevre yolu bizim için olmazsa olmazımızdır. Büyükşehir Belediye Başkanımız, milletvekillerimiz ve ilçe başkanımızla bunu Bakanımızdan istedik. Projesi tamamlandı ve ihalesinin gerçekleşmesi için gayret içinde olacağız. kısmen tamamlandı.

DÖNÜŞÜM PROJELERİ ÇOK ÖNEMLİ

TAKA: Vadiler, millet bahçeleri, TOKİ ve dönüşüm projeleri de şehri yeşillendirdi..

SALİH CORA: Trabzon ile ilgili kentsel dönüşümlerde Ayasofyanın etrafı, Tabakhane, Zağnos, Çömlekçi kanayan yarası idi. Çömlekçi  kadim tarihine yakışmıyordu. Çömlekçi dönüşümü başladı ve devam ediyor. Tabakhane, Zağnos, Pazarkapı tamamlandı,  Şehircilik alamıda yaptığımız önemli işler var. Avni Aker’i kaldırdığımızda TOKİ’nin konut hakkı vardı. Şehre nefes alacak alanlar kazandırdık. Güzel hizmetler yaptık ve yapmaya devam edeceğiz.  Trabzon’da Doğalgaz en önemil beklenti idi geldi. Temiz içme suyu idi. Atasu barajı bitirildi. Büyükşehir belediyesi alt yapıya girdi. Belediyecilikte zordur. Ortahisar belediyemizi güzel hizmetleri oldu. Trabzon’da çok hizmet yaptık. yapmaya da devam edeceğiz.