Sosyal alanları, sahile olan yakınlığı, sosyal tesis alanları ile açıldığı günden itibaren göz dolduran Ganita sahil projesi hakkında Trabzon halkı ne düşünüyor?

Açıldığı günden itibaren büyük rağbet gören Ganita-Faroz projesini Taka muhabirleri Trabzon halkına sordu.

Çocukluğum Ganita’da geçti

Şener Demir; Sahilimiz bitmiş bir durumdaydı. Böyle bir park projeler olsun, insanların dinlenebileceği, yerler lazımdı. Bana göre güzel bir proje ve yer oldu. Orada bulunan eski iş yerlerinin değiştirilmesi benim çok hoşuma gitti. Açık bir alan olması insanların orda gezebilmesi bana göre çok güzel bir hizmet oldu. Deniz bölgesi bana göre ticarete çevrilmesine insanların sahile ulaşımının kapatılmamasına karşıyım umarım böyle bir durum ile karşı karşıya kalmayız. Şuan ki pozisyonu bana göre çok güzel. İnsanların, çocukların rahat rahat gezebileceği bir alan oldu. Denize girmek için bir alanın da bulunması çok güzel oldu. Biraz daha temizlik konusu hususuna dikkat edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Çocukluğum Ganita’nın denizinde geçti. Biraz daha düzenlenirse çok daha iyi olacağını düşünüyorum. Çocukların eğlenebilmesi için güzel alanlar bulunuyor ama çocukların bulunduğu alanlarda güvenlik ve işçilik açısından eksiklik olduğunu düşünüyorum. Çocukların yaralanmalarına sebebiyet verecek şeyler var. Sosyal faaliyet ve hizmetler güzel ama güvenlik anlamında eksikliklerin olduğunu düşünüyorum. Çocuklar için biraz daha emniyet alınması lazım. Eğlence alanlarının biraz daha emniyetli olması gerektiğini düşünüyorum. Turistleri etkilemek için eskiden feribotlar vardı ama ben buna karşıydım. Uygun bir alan olduğunu düşünmüyorum ama tekne konusunda biraz daha ileri gidebiliriz. Küçük seferler düzenlenebilir diye düşünüyorum. Turistik açıdan güzel olacaktır. Yerel halkın da Arap statüsünden çıkarılması lazım. Araplar dolar ile geldiği için onlar için bazı şeyler uygun olabiliyor ama biz halk için bazı şeyler pahalı oluyor. Yürüyüş alanları güzel, görüntü olarak da benim çok hoşuma gitti. Eski halinde sokağın ortasında meyhane olduğunu biliyorum. Aileler geçerdi oradan rahatsız olan ve olmayanlar vardı. İçki kokusunu sevmezdik ve toplumu çok rahatsız edici bir hale gelmişti. O dönemden sonra değişti ortam. Aile ile gidilebilecek ortam yoktu orada şuanda her insanın rahatça gidip oturabileceği, kafasını dinleyebileceği  bir yer haline geldi. Güvenlik her yerde her açıdan önemli bizim insanımız kırmaya alışmış, güzel bir şeyi yok etmeye alışmış o yüzden 7/24 bekçi güvenliğin böyle yerlerde bulunması önemlidir.

Ganita’ya balıkçılar için mendirek istiyoruz

Şenol Karaman; başkanımız çok güzel bir çalışma yaparak Ganita’yı biz halkın hizmetine sundu. Kendisine sizin aracılığınız ile teşekkür etmek istiyorum. Çok güzel bir çalışma yaptılar. Sadece Ganita değil de Trabzon’un 4 bir yanında altyapısından tutunda sahiline baya güzel çalışmalar yaptılar. Sadece ben amatör balıkçılık yapıyorum. Amatör balıkçılar için güzel bir mendirek olsaydı çok güzel olurdu. Ganita’nın sosyal alanları çok güzel. Çocuklar için olsun, oturma yerleri olsun, sosyal tesis alanları olsun bence çok güzel bir alan oldu.  Bizim bölgemizde Arap turizmi yoğunluğu çok sahile inmek isteyen turistler için güzel bir yenilik oldu. İyi bir çalışma diye düşünüyorum. Eski ve yeni Ganita’da çok şey değişti. Eskiden herkes bir yeri parsellemişti orda şuan da o düzeni kaldırdı başkanımız daha iyi oldu diye düşünüyorum. Eski ve yeni güvenlik arasında çok fark var güvenlik açısından sıkıntı yaşanmıyor. Sabah akşam 7/24 polis ve bekçilerimiz geziyorlar. Eskisi kadar alkol alan kesimin ganitaya girebileceğini sanmıyorum. İzin de verilmez bu duruma diye düşünüyorum.

Eski ve yeni Ganita arasında dağlar kadar fark var

Abdul Karamahmut; Ganita’nın turizm açısından bölgeye fayda sağlayacağını tahmin ediyorum. İnsanların rahat gezebileceği, kafa dinleyebileceği bir yer olduğunu, maddi olarak bir kaynak sağlayacağını düşünüyorum. Güzel bir alan oldu. Sosyal alanları güzel ama biraz daha geliştirilmeli. Turizm açısından gelecek yabancılar için daha cazibeli görünmesi için biraz daha geliştirilebilir. Devletimize, milletimize her konuda katkı sağladığını ve sağlayacağını düşünüyorum. Eski ve yeni Ganita arasında dağlar kadar fark var. Kullanım açısından, dinlenme açısından, yapılaşma olarak daha güzel bir hale geldi. Eskiden şişeyi, şarabı alan deniz kenarına giderdi. Şimdi buna izin verilmez olsa bile güvenlikler izin vermez. Bu hali çok daha iyi oldu.

Eskiye nazaran çok güzel oldu

Turgay Kuduban; Ganita’nın insanlara ve belediyemize çok katkısı olduğunu düşünüyorum. Gezmek için, vakit geçirmek için güzel bir alan oldu. Sosyal alanları eskiye nazaran çok güzel oldu. Açılışına da gittik çok güzel geçti. Güzel bulduk. Partimizin büyük katkıları oldu. Eski ve yeni Ganita arasında dünyalar kadar fark var. Eski Ganita çok kötüydü. Şimdi düzeltilerek güzel bir alan oluşturuldu. Eskiye göre şuan çok güvenli bir alan oldu.

Ganita insanlara rahatlık ve huzur veriyor

İsmail Hakkı Sağlam; Ganita’nın bölgeye katkısı çok güzel oldu. Kültürel açıdan insanların bir araya gelerek rahat bir nefes almasını sağlayacak bir alan oldu. Sosyal alanları da fiziki ortamı da güzel oldu. Gayet müspet bir yaklaşım oldu. Güzel bir organizasyon oldu beğendim. Eski ve yeni Ganita arasında çok fark var. Daha tertipli, daha düzenli, daha ideal bir ortam oldu. İnsanlara rahatlık ve huzur veriyor. Ganita’da şuanlık ciddi bir güvensizlik gibi bir sıkıntı olmadı. Bu da yöneticilerimizin gereken hassasiyeti göstermesi ile çok daha iyi oldu.

Ganita’da mavi ile yeşil bir arada

Hüseyin Yılmaz; Gençler açısından güzel oldu. Gezmek amaçlı, spor amaçlı güzel oldu. Ganita’da mavi ile yeşilliğin bir arada olması çok güzel bir şey yani. Sosyal anlamda Trabzon’ da baya bir gelişme sağlandı. Hükümetimizde çok güzel çalışmalar yapıyorlar buradan tebrik ediyoruz. Herkesin açısından güzel oldu. Turizm denilince ilk akla Trabzon gelir. Trabzon bir tarihtir. Yapılan ve yapılmış olan her şey turizm açısından büyük bir önem taşımaktadır. Türkiye ve Trabzon’ u tanıtmak açısından güzel bir proje oldu. Eski ve yeni Ganita’da tabi ki büyük değişimler var teknolojinin gelişmesi ile birlikte büyük değişimler ve değişiklikle yaşadık. Eskinin dostluğu şimdinin düzeni çok güzel. Gençler bilinçli artık bu yüzden güvenlik konusunda sıkıntı yaşamıyoruz.

Ganita bölgemize güzellik kattı

Tacettin Aydın;  Ganita bölgemize güzellik kattı. Yapılan alanlar çocukların gelişimini erişkinlerinde rahatlık alanını oluşturdu. Turizm açısından faydalı olacaktır. Gelen turistlerin uğrak noktası olacaktır. Yeni Ganita’yı çok sevdik. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun.

Ganita turistleri çeken bir yer haline gelecek

İlyas Keskin; Ganita’nın her yönden Trabzon’a katkısı oldu. Turizm açısından, bizim açımızdan her yönüyle bütünüyle çok iyi oldu. Sosyal alanları da sosyalleşmek açısından çok iyi oldu. Turistleri çeken bir yer haline gelecek. Eski Ganita pislik yatağıydı. Şimdi olması gerektiği gibi oldu. Kendini bilen kişilerin oturabileceği bir yer haline geldi mutluyuz. Eskiden akşamları orada oturamazdık kavgalar olurdu şimdi güvenlik açısından da çok iyi bir alan oldu. Şimdi can güvenliği var her yönden çok iyi oldu.

Onur Şahin; Ganita turistik açıdan da insanlarımız açısından da güzel bir proje oldu. Sosyal alanlarımız da bizim açımızdan gerçekten gerekli bir yerdi gerçekleşmesi güzel oldu. Yeni bir yer olduğu için turistleri çok güzel çekeceğini sanıyoruz. Ganita’mız Trabzon’umuz daha canlı bir hale gelir. Eski hali çok dağınıktı, çok ses kalabalıklığı vardı. Şimdi daha derli toplu modern bir hale geldi. Eski tekinliği kalmadı birçok güvenlik kuvvetleriyle daha güvenilir bir yer haline geldi.

Trabzon’a büyük katkı sağlayacak

Necit Şahin; Bölgemiz açısından çok güzel oldu. Turistler ve bizim için gezme dinlenme yerleri oldu. Eskisinden kat ve kat iyi oldu. Bence çok faydalı oldu. Hem yerlilerimiz için hem de gelecek olan misafirlerimiz için çok güzel farklı bir ortam oldu. Sosyal alanlarını mükemmel bulduk. Gezdim, dolaştım mekan fiziki olarak güzel bir konumda güzel değerlendirildi. Allah razı olsun yapanlardan, bunu bize hizmete açanlardan. Turistik açıdan her yönü ile Trabzon’a büyük katkı sağlayacak. Gelen misafirlerimizi güzel bir mekanda ağırlamak gurur verici bir şey. Eski halinde sadece belirli bir kesim oraya gidiyordu. Aileler rahat rahat oturamıyordular. Rahatsız eden gruplar oluyordu. Şimdi öyle değil her yönü ile dört dörtlük bir ortam oldu. Şimdi her kesime hitap eden bir yer haline geldi. Güvenlik artışı ile daha güvenlilir bir yer haline geldi. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun diyorum.