Başkan Adayı Melek, adaylık süreci ile seçilmesi durumunda yapacağı çalışmaları anlattı

İYİ Parti’de 3 Aralık’ta yapılacak Ortahisar İlçe Kongresi öncesi başkan adaylarından Seher Melek, gazetemizi ziyaret etti.

Ortahisar İlçesinde ilçe genel sekreteri olarak görev yapan Seher Melek, Ortahisar İlçesinde İYİ Parti’yi daha iyi temsil edebilmek için mevcut başkan Erdal Uzun’a rakip çıktı. Melek, “Halkımızın sorunları ile iç içe olmak, çözüm aşamasında takibini yapabilmek için aday oldum. Görev süremiz boyunca başkanımız hiçbir sosyal faaliyete katılmadı. Biz yapıcı siyaset yapacağız. İktidara yürüyen İYİ Parti’mizin Ortahisar’da daha iyi temsil edilmesini istiyoruz” dedi. İşte Melek’in o açıklamaları:

YAPILAMAYANLAR İÇİN ÇIKTIM

Adaylığım söz konusu değildi. Kongre süreci oluştu. Süreçte, geçmişe dönük yaptığımız çalışmaları gözden geçirdiğimde yapılması gereken çalışmaların yeterince yapılmadığını gördüm. Medya ile iyi ilişkiler oluşmadı. Ortahisar’da yapılması gereken teşkilat çalışmalarında geri kaldık. Her mahallede teşkilatlanıp, irtibat büroları kuramadık. Gençlik kolları oluşturamadık. Önümüzdeki seçim sürecinde partimizde daha faydalı olabilmek için aday olmaya karar verdim. Kadın delegelerimiz ve partililerimizden de yoğun teveccüh gördüm.

GÜÇ BİRLİĞİ

Başkan adaylarından Kadir Emre Katipoğlu ile güçlerimizi birleştirdik. Partimizin kurucu il ve ilçe yöneticileri ile mevcut il ve ilçe yöneticileri ve delegelerimiz ile istişare toplantısı düzenledik. Bu toplantıda başkan adayı Kadir Emre Katipoğlu’da yer almak istedi. Kendisi bir açıklama yaparak, güçlerimizi birleştirerek, Ortahisar’da daha kucaklayıcı aktif bir yönetim oluşturma kararı aldık. Kendisi ile kuruluştaki yönetimde aktif birlikte görev yaptık. Siyaseti biliyor. Geçmişte deneyimleri de var. Güç birliği yaparak yol almaya karar verdik.

HALKIMIZIN SESİ OLACAĞIM

Benim aday olmam da yapamadıklarımızı yapmak için ortaya çıktı. Kuramadığımız gençlik ve kadın kollarını kurmak için kendime amaç edindim. Kendisinin tercihi sürekli basından uzak durmak oldu. Siyasetin, halkımızın sorunlarının medya vasıtası halka duyurulmasından yanayım. Halkımızın sesi olmak istiyorum. Geçmiş dönemde ayrıca STK ziyaretimiz olmadı. Sahada, sosyal medyada olmayan bir ilçe başkanı var. STK’ların sorunlarını gündeme getiremedik.

İSTİŞAREYE ÖNEM

Belediye meclis üyelerimiz ile meclis toplantıları öncesinde istişare toplantıları yapacağız. Belediye meclis toplantılarını takip edip, verdiğimiz önergelerin sonuçlarını takip edeceğiz. 3 üniversitesi bulunan 70 bin öğrencinin eğitim gördüğü Trabzon’da gençlik kollarını kurarak, öğrencilerimizin sözcüsü olacağız. Esnafımız ve iş insanlarımızı ziyaret ederek, sorunlarını basın vasıtası ile gündemde tutacağız.

BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ

Kuruluşundan günümüze partimize gönül vererek, yöneticilik yapmış üyelerimizle birlikte istişare yaparak fikir alışverişinde bulunacağız. Ortahisar’a bağlı tüm mahallerimizde teşkilatlanıp, mahalle başkanlarımızla birlikte çalışacağız. Nüfusu yüksek mahallerimizden başlayarak irtibat büroları açıp, o mahallerdeki üye sayılarımızı artırmak için vatandaşlarımızla iç içe olacağız.

ORTAK AKIL

Yöneticilerimizle yaptığımız toplantılar ve istişareler neticesinde karar mekanizması ortak akıl ve fikir birliği ile yürüyecek. Tek adam kararı olmayacak. Partimizdeki herkes söz sahibi olacak. Birlikten güç doğar ilkesi ile İYİ Parti’mizi Trabzon ve Türkiye’de iktidara taşıyacağımıza inanıyorum.

YANGIN VAR

Mutfaklarda büyük bir yangın var. Pazara gittiğinde filelerini doldurabilen kadınlarımız, artık ihtiyacını karşılayamadan geri dönüyorlar. Fileler azaldı, alım gücü düştü. Çocuklarımız dengeli beslenemeden okula gidip, eğitim almaya çalışıyorlar. Kahvaltı yapamadan evden çıkan çocuklar oluyor. Parti genel merkezimizin ‘Rüzgar gülü’ projesi ile okul çağındaki her çocuk ve gencimize kahvaltı ve öğle yemeğini ücretsiz olarak sunacağız. Çocuklarımız dengeli ve doğru beslenerek sağlıklı olarak yetişmesi için elimizden geleni yapacağız.

BAYRAK YARIŞI

Bu bir bayrak yarışıdır. Partimizi kutuplaştırmayacağız. Mevcut başkanımız Erdal Uzun’la birlikte demokratik bir kongre sürecine girdik. 3 Aralık’ta kongremizi gerçekleştireceğiz. Burada kazanan ya da kaybeden olmayacak. Tek kazanan İYİ Parti olacak. Kongre salonundan İYİ Parti ailesi olarak kol kola çıkacağız.