AK Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu TAKA Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeni Yusuf  Turgut’un sorularını cevapladı.


20 YILLIK İKTİDAR

Mumcu: Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ekibi olarak 20 yıldır Milletin efendisi değil, hizmetkârı olma anlayışı içerisinde gayret gösteriyoruz. Yapılan hizmetler, SİHA’lar TOGG’lar Türk milletinin özgüveni olmuştur.’

SEN YOKSAN BİR EKSİĞİZ

Mumcu: Son zamanlarda yaptığımız çalışmalarda kurucularımıza, milletvekillerimize, davamıza hizmet etmiş her gönüllümüze ulaştık. Davet ettik. Sağ olsunlar geldiler. 2023 küsme dönemi değil. ‘Sen yoksan bir eksiğiz’ dönemidir.’ 

‘TÜRKİYE VE DÜNYANIN CUMHURBAŞKANIMIZA İHTİYACI VAR’

AK Parti’nin Trabzon il başkanı Dr. Sezgin Mumcu Ankara ve Bursa’da yapılan iki önemli buluşmanın ardından Trabzon’a döndü. Türkiye’nin yüzyılı toplantısı ve Türkiye Otomobil Girişim Grubunu‘nun (TOGG) yeni otomobilinin banttan indiriliş törenine katılan İl Başkanı Mumcu izlenimlerini ve Trabzon’daki seçim süreçleriyle ilgili sorularımızı cevapladı:

TAKA: Sayın Başkan İktidarda 20. Yıl ile ilgili ne söylemek istersiniz? 

Dr. Sezgin MUMCU: Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde 3 Kasım 2002'de iktidara gelen AK Partimiz, tam 20 yıldır millete hizmet yolunda emin adımlarla ilerliyoruz.. 
20 yıldır Milletin efendisi değil, hizmetkârı olma anlayışı içerisinde gayret gösteriyoruz.  İnsanı yaşat ki devlet yaşasın felsefemizle ülkemizi ve şehrimizi daha yaşanılabilir, daha konforlu ve daha düzenli bir hale getirmek için canla başla çalışıyoruz. Halka hizmeti adeta Hakk’a ibadet olarak görüyoruz.

18 ilçemizle el ele omuz omuza şehrimiz için çalışıyoruz.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde 2023 hedeflerimize ulaşma gayretimizle birlikte ülke genelinde eğitim, sağlık, sanayi, yerli ve milli teknoloji hamleleri ve birçok alanda reform niteliğinde yatırımlar ve çalışmalar yaptık, yapmayı sürdürüyoruz. Şehrimize ise birbirinden önemli vizyonlu, prestijli ve örnek olacak projeleri kazandırdık, kazandırmaya devam edeceğiz. Sabahın ilk ışıklarından gece yarılarına kadar  Kadim kentimiz için yapacağımız daha çok işimiz, hizmetlerimiz var diyerek mücadelemize devam ediyoruz.

TÜRKİYE’NİN YENİ YÜZYILI

TAKA: Sayın Mumcu, Ankara’daki törenin ardından Bursa’ya geçtiniz, TOGG töreninde idiniz, Türk Milleti çok heyecanlandı neler hissettiniz, Türkiye için çok önemli iki törendi?

Dr. Sezgin MUMCU: Türkiye Yüzyılı  yüz yılı lansmanı için Ankara’daydık. Ankara arenanın  içi hınca hınç dolu idi salonun dışında ise çepeçevre insan seli vardı. Çok Büyük bir organizasyondu. Cumhurbaşkanımızın çizdiği bir de vizyon var. Cumhuriyetin yüz yılından sonra Türkiye’nin ikinci yüz yılında dünyaya damgasını vuracak bir vizyon. Türkiye’nin bugünkü değil geleceğinin inşasını da yapıyoruz. 2023, 2053, 2071 hedeflerimiz var. Kızıl elma hedeflerimiz var. Türkiye’yi ekonomide dünyada ilk 10 arasına sokma hedefimiz var. Bu hem savunmada, sanayide,teknolojide velhasıl her alanda büyük hedeflerimiz var. Türkiye Yüzyılı Türk devletleri teşkilatları ile geçmiş tarihimizden gelen devletlerin misyonunu buluşturarak bu coğrafyada Türkiye’nin önderliğinde dünyaya damga vuracak, Türkiye’nin hoş görüsünü, Osmanlı’dan gelen adaletini her yere yayacak vizyonla buluşturuyor,bunun adımlarını da şimdiden atıyoruz. Biz Suriye’de, Karabağ’da, Ukrayna’da varız. Türkiye önceden masada yoktu, şimdi masayı kuran devletiz. Bu Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü liderliği, vizyonu ve kararlılığı ile oluyor. Dolayısıyla Türkiye Yüzyılı demek ülkemizin her alanda vizyonumuz oluşudur. Hedeflerimizi ortaya koyuyoruz. Hedefler doğrultusunda çalışıyoruz. Ülkemiz balistik füze üretiyor. Savunma sanayimizde 750’nin üzerinde projemiz var. Bu projelerin bazıları dünyada yok. İHA’lar ve SİHA’larla dünyada bir numarayız. Polonya’ya SİHA sattık. Biz bu vizyonu devam ettireceğiz.

TOGG TÜRK İNSANININ GURURU

TAKA: Sayın Cumhurbaşkanı, bakan Varankve Babayğitler yerli otomobili başardılar?

Dr. Sezgin MUMCU: Bursa’da TOGG’un fabrikasına gittik. Gururlanmamak mümkün değil. Kalbinde milli duygu ve hisleri taşıyan her vatandaşımızın duygulanmaması mümkün değil. 60 yıllık hayalimiz. Devrim otomobili yaptık. Benzin koymayı unutturdular. Dönemin Cumhurbaşkanı, ‘Garp kafasıyla otomobil yaptık, şark kafasıyla benzin koymayı unuttuk’ demişti. Devrim o dönem rafa kalktı. Gazeteler de manşetler oldu. 61 yıllık hayalimiz şimdi gerçek oldu. Biz kaçırdığımız treni 61 yıl sonra yakaladık. Baba yiğitler bir araya geldi. Avrupa’ya, dünyanın her yerine satılacak. Türk vatandaşı olarak Avrupa’da TOGG’u gören vatandaşlarımız gururlanacak. Biz hizmet ve eser siyaseti için uğraşıyoruz. Bundan sonra da devam edeceğiz.

‘TÜRKİYE VE DÜNYANIN CUMHURBAŞKANIMIZA İHTİYACI VAR’

TAKA: Tahıl Koridorunu yeniden Erdoğan çözdü?

Dr. Sezgin MUMCU: Recep Tayyip Erdoğan'a sadece Türkiye nin değil, Dünyanın ihtiyacı var. BunuUkrayna Rusya savaşındaki Türkiye 'nin denge diplomasisi ile daha net görüyoruz..Sayın Cumhurbaşkanımız : “Sayın Putin’le yaptığıgörüşme üzerine, Rusya Savunma Bakanı Sayın Şoygu, Milli Savunma Bakanımız Hulusi Akar’ı arayarak, 3 Kasım 2022 saat 12.00’den itibaren tahıl sevkiyatının eskiden planlandığı gibi devam edeceğini bildirdi”
dediğini duyduğumuzda  Dünyanın Recep Tayyip Erdoğan'a ihtiyacı olduğuna bir kez daha şahitlik etmiş olduk..

BU KAOS ÇIKARMAYA ÇALIŞMAKTIR

TAKA: Tabipler Birliği ve Muhalefet neden bu ağır sözleri etti?

Dr. Sezgin MUMCU: Muhalefet maalesef mesnetsiz açıklamalar yapıyor. En son Türk Silahlı Kuvvetleri ve polisi uyuşturucu ticareti yapıyor demek siyasi bir muhalefet değildir. Tabipler Birliğinin yaptığını doktor olarak asla kabullenmiyorum. TSK’nın envanterinde olmayan kimyasal silah suçlaması kabullenemez. Bunlar ülkemize muhalefet. Bunların belli bir amacı var. Ülkemizde kaos çıkarmak, dışarıya şikayet etmek, ülkemizi uluslararası zor durumda bırakmak. Kılıçdaroğlu da son sözleri ile buna tevessül etmiştir.
 
TEŞKİLAT AKADEMİSİ 

TAKA: Seçim sürecine girdiniz teşkilat akademisi var, neler söyleyeceksiniz?

Dr. Sezgin MUMCU: Teşkilat Akademisi Teşkilat Başkanlığımız ve AR-GE Başkanlığımızın birlikte planladığı 5 Kasım 2022 tarihinde 2.sini gerçekleştireceğimiz Teşkilat Akademisi programımızda Genel Merkezimiz tarafından görevlendirilen uzman Eğitimcilerimiz,

1.    Türkiye Yüzyılı
2.    Seçim 2023
3.    Sıkça Sorulan Sorular
4.    Siyasal İletişim ve Yeni Medya

Konularında 3 kademe Yönetim Kurulu üyelerimize bilgi aktarımı yapacaklar.

TEŞKİLATLAR ÇOK ZİNDE

TAKA: Teşkilat çalışmalarınız hakkında ne söylemek istersiniz ?

Dr. Sezgin MUMCU: Teşkilat içi faaliyetlerimiz kapsamında, tüm teşkilatlarımızı aktive ederek ekipler kurduk. 

Yaklaşık 130bin üyemiz var. Tüm üyelerimizi Kasım ayı sonuna kadar ziyaret etmeyi planladık..Anakademe Kadın ve Gençlik Kollarımızla sokak sokak hane hane geziyor üyelerimizi ziyaret ediyor yeni üyeler de yapıyoruz.

Ziyaretlere başladığımız iki haftalık süre içinde gelen raporlara göre üyelerimizin memnuniyeti ile  'bizlere de görev verin bizler de daha fazla katkı verelim’ ifadeleriyleAK davaya gösterdikleri vefaları ve samimiyetleri bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor.

ŞEHİR HASTANESİ YAPILACAK

TAKA: Şehir hastanesi ve Havalimanı?

Dr. Sezgin MUMCU: Şehir hastanesinde ihale yeniden yapılacak. Prosedürlerde sıkıntı oldu. Bu ay yapılması planlanıyor. Bizim yatırımlarımız devam ediyor. Müteahhitlerin fiyat artışı ve bazı sıkıntılar var. Bunları aşıp hızlı bir şekilde yolumuza devam edeceğiz. Havalimanı Dış Hatlarterminalimiz  yetersiz yenilenecek vegenişletilecek.Kanuni Bulvarında şu anda Bahçecik ayağı devam ediyor. Hayali Garajının oradaki bağlantı noktasını sahile bağlama noktasında Adil Karaismailoğlu bakanımıza ilettik. O da çok hassas. Hızlı bir şekilde ilerleyecek.

HALKIMIZ ALGIYA PRİM VERMEDİ

TAKA: Hayat pahalılığı bütün dünyayı etkiliyor. Bu Türkiye ve Trabzon anketlerinde size puan kaybettirdi mi?

Dr. Sezgin MUMCU: Muhalefet algılarla yol aldığı için, etkili olmaya çalışıyor. Dünyada bir sıkıntı var. Covid salgınından sonra dünyada ciddi bir ekonomik daralma var. Bu sadece bizi değil dünyayı ilgilendiriyor. Tedarikte sıkıntılar, Çin’den mal gelememesi, savaştan sonra Rusya’ya uygulanan ambargo, Avrupa’da son 40 yılın enflasyonu var. Dünyada geçen krizden biz de haliyle etkileniyoruz. Hükümet olarak biz çıkarmadık krizi. Hükümet olarak önlemlerimizi sonuna kadar aldık. Sosyal yardımlar, ekonomik alanda iyileştirmeleri devam ettireceğiz. Memur maaşları, EYT ile ilgili çalışmalar yapılıyor. Asgari ücretin enflasyonu ezdirilmemesi noktasında çalışmalar devam ediyor. Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesini hayata geçirdik Sosyal yardımda çağ atladık. Halkımızın muhalefete inanmadığını, prim vermediğini görüyoruz. Bu işler algılarla yönetilemez. Ülkemiz ve dünya zor bir süreçten geçiyor. İradeli güçlü liderlere ihtiyaç var. Ülkeyi nasıl planlı yöneteceğini, adayını ortaya koyamayan muhalefet bu işi nasıl yönetecek. HDP, PKK destekli muhalefet ülkeyi nasıl yönetecek. Ülkemizi bölmeye çalışan on binlerce şehit vermemize sebep olan PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin eş başkanı Pervin Buldan ‘’Cumhuriyet yüz yıllık yıkım projesidir’’ diyor muhalefet HDP ile iş birliği içerisinde seçimlere gidip ülkeyi yönetmeye talip oluyor. Bu en hafif tabirle akıl tutulmasıdır.  
  
DAVA ADAMLARIMIZIN TAMAMI İLE BİRLİKTEYİZ

TAKA: 2023’e giderken örgütlerde küskünler var mı?

Dr. Sezgin MUMCU: Son zamanlarda yaptığımız çalışmalarda kurucularımıza, milletvekillerimize, davamıza hizmet etmiş her gönüllümüze ulaştık. Davet ettik. Sağ olsunlar geldiler. 2023 küsme dönemi değil. ‘Sen yoksan bir eksiğiz’ dönemidir. Asgari ihtilaflarımızı bir kenara koyup 2023’seçimlerini kazanmak için topyekûn yüreğimizi ortaya koymalıyız 2023’te olmamız demek, kazanımlarımızın hepsinin kaybedilmesi, İHA’ların, SİHA’ların, TOGG’un olmaması demektir. 50 yıl geri gitmek demektir. Çocuklarımıza güçlü bir Türkiye bırakmak boynumuzun borcudur. Kimse kişisel hesaplarını ön plana çıkarmamalı. Ne olabilirim değil ne yapabilirim derdinde olmalıdır. Tüm teşkilat mensuplarımızla bu bilinçle davaya hizmet etmeye devam edeceğiz.
 
ŞEHİR BULUŞMALARI 

TAKA: Bakanların ziyaretleri hakkında

Dr. Sezgin MUMCU: Ağustos ve Eylül aylarında 4 Milletvekilimiz ile ilimizin tüm ilçelerinde programlar gerçekleştirdik.
Şimdi, Genel Merkez Teşkilat Başkanlığımız Şehir Buluşmaları kapsamında tüm illerimizde Genel Başkan Yardımcılarımızın ve Bakanlarımızın katılımı ile bir dizi programlar planladı. 8 Kasım Salı günü Genel Başkan Yardımcımız Nurettin Canikli ile Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Nurettin Nebati şehrimizde olacak. Sayın Genel Başkan Yardımcımız, Bakanımız ve Milletvekillerimizin katılımı ile İl Başkanlığımızı ziyaret, Ulusal ve yerel Basın ile buluşma, TTSO ile iş insanlarımızı buluşturacağımız bir toplantı, Esnaf ziyaretleri gibi programlarımız olacak. Seçim 2023 hedefiyle dokunmadık yürek bırakmayacağız.

TRABZON TURİZM İLE KURTULUR

TAKA: Sayın Mumcu, Türkiye pandeminin acısını çıkardı. 2022 sonuna kadar 44 milyar dolarlık bir turizm geliri bekleniyor, Trabzon’da 1 milyar doları aştı. Turizmle ilgili neler söylemek istersiniz, Esnafın yüzü güldü?


Dr. Sezgin MUMCU: Trabzon’un ekonomisi turizmle kurtulur. Ağır sanayi yapımız uygun değil. Orta ölçekli sanayi var. Turizmi sadece yaz değil kış dönemini de yayarsak, kayak, kongre turizmi haline gelirse kazanımlarımız olur. Harika bir doğamız var. Yaylalarımızda yeşil yol projemiz var. Bu yol açık olduğu zaman, kayak tesisleri planlanacak. Sağlık turizmi yapılacak. Çok güzel sağlık tesislerimiz var. Turizmden ciddi kazanımımız olur. Dış Hatların yetersiz terminali yenileniyor. Genişletilecek. Trabzon’un fındık, çay gibi tarım ürünlerinden sonra en önemli kaynağı turizm olacak. Yazın bir milyar doların üzerinde bir para girişi oldu. Tesislerimiz ve alt yapımızla, inşallah seneye daha hazırlıklı organize olacağız. Kurvaziyer gemileri geliyor.