Türkiye’yi soğuk hava etkisi altına almaya başladı. Kış mevsimi yavaş yavaş hissediliyor. Yüksek yerlerde sobalar yanmaya başladı.

Evinde doğalgaz ile ısınan vatandaşlar da kombilerini düşük derecede yakıyor. Vatandaşlar, kışı nasıl geçireceğini ise kara kara düşünmeye başladı. İşte vatandaşın kışla ilgili yorumu. Söz vatandaşta

CEP YAKACAK

Mustafa Varol, “Kış her sene zor geçiyor. Evimde kömür kullanıyorum. 50 torba kömür aldım. 7 bin 500 TL ödedim. Uygunundan aldığım için ucuza aldım. O da kış boyu yetmez. Doğalgazla henüz tanışamadık. Doğalgaz kömüre göre biraz daha uygun olsa da o da bu sene cep yakacak. Allah milletimizin yardımcısı olsun.”

ALLAH’A SIĞINDIK

Vatandaş, “Allah milletimizin yardımcısı olsun. Milletimiz tamamen Allah’a sığındı. Yapacak başka bir şey yok. Biz evimizde doğalgazla ısınıyoruz. Doğalgazı yakmıyorum da. Yazın ödemedik. İşin görünen tarafı. Kışın gelecek faturalara bakmak lazım.”

MAAŞA ZAM BEKLİYORUZ

Belgin Akdoğan, “Doğalgazla ısınıyoruz. Kış tabii ki zor geçecek. Maaş zammını bekliyoruz. Kendimizi ona göre ayarlayacağız. Doğalgaz için ortalama bin TL bir bütçe ayırdım. İnşallah kurtarırız”. 

YAZIN ACISI ÇIKACAK

Sebahat Şen, “Kış çok zor geçecek. Doğalgaza gelecek zam şu an belli değil. Yazın fatura ödemedik. Acısı kışın çıkacak. Bin 500 TL civarı bir fatura geleceğini tahmin ediyorum.”

BOYNUMUZU BÜKECEK

Alper Kara, “Kış zor geçecek gibi gözüküyor. Ben çalıştığım iş yerinde kaldığım için bir şey kullanmıyorum ısınmak için. Eve çıkmayı düşünüyorum. O zaman fatura durumuna bakacağız. Boynumuzu bükecek” 

BANA ZOR GELMEYECEK 

Hasan Tanrıverdi, “Benim köy evim var. Köy yaşantısını seviyorum. Sobam var, odunum var. Kömür kullanmıyorum. Onun için zor geçmeyecek. İstediği kadar kış çetin geçsin. Gürgen ağacını bir tane atıyorum. Gün boyu yetiyor”
AYŞE SANCAK