Şenol Güneş ile erteleme maçına çıkan Trabzonspor için Kayserispor bu maçı çok önemliydi çünkü ligde Kayserispor maçı öncesi üç maçtan beraberlikle ayrılan Trabzonspor’da tüm hesaplar galibiyet üzerine yapılmıştı. Sağanak yağmur altında oynanan ilk yarıda ev sahibi Trabzonspor, Beşiktaş maçında olduğu gibi oyuna baskılı başladı. İlk dakikalarda rakibinin direncini kırıp golü erken bulmak istiyordu. Kayserispor güçlü rakibine direncini kırdırmadı.

13.dakikada Denswil’in pozisyonuna VAR ile konuşan orta hakem Mehmet Türkmen penaltı noktasını göstermesinden sonra Attamah’ın vuruşunu son haftalarda takımın en formda ismi olan kaleci Uğurcan kurtarmasına kurtardı ama hemen peşinde Trabzonspor’un hatalar zincirinden faydalanan Hasan Ali, Kayserispor’u 1-0 öne geçirdi. Golden sonra Trabzonspor’un arzulu, coşkulu oyunu devam etti. 

Önde baskı, rakibi hataya zorlamaya çalışsa da zaman, zaman Morte, Cardoso ile Trabzonspor kalesinde pozisyonlar bulan Kayserisporlu oyuncular son vuruşlarda başarılı olamadı. Bu kilidi Cihan Çanak, Darguş ve Orsic ile açmaya çalışan Bordo- Mavililer bir türlü beraberlik golünü bulamadı.

İkinci yarının başında Şenol Hoca, Orsic’in yerine Poyraz Efe, Bardhi’nin yerine ise Bordo-Mavili taraftarların çok şey beklediği ve eski formuna bir türlü ulaşamayan Nwakaeme’yi oyuna aldı. Büyük umutlarla alınan Draguş sahada gezdi durdu. Gaziantep’te ve ülkesinin milli takımda oynadığı futbolunun onda birini geldiğinden bu yana Trabzonspor’da oynamadı. Dün akşam Kayserispor karşısında Draguş her topu ayağında aldığında taraftarlar tarafından yuhalandı. İkinci yarıda zaman geçtikçe fiziksel anlamda sorunlar öne çıktı. Trabzonspor adına en büyük eksiklik, rakibe boş alanlar verdi. 

Kayserisporlu oyuncular bunları değerlendirdi ve ikinci golü buldu. Bu demek oluyor ki Trabzonspor’da eksiklikler çok..

Trabzonspor hazırlık kampında iyi çalışmamış. Son dakikalarda Şenol hoca kozlarını oynadı. Umut Bozok ile bir gol bulan Trabzonspor uzatmalarda Denswil ile bulduğu beraberlik golü ile bir puanı kurtarmış oldu.

Şenol hocanın bu takımı adam etmesi için çooookkkk işi var çok. Allah Şenol hocaya bu konuda sabır versin..

Gelelim maçın hakemi Mehmet Türkmen’e. İlk kez ismini duydum. MHK bu hakemleri nereden buldu?

Çok mu aradı?

Bu hakemlerle bir arpa boyu yol alınamaz!