Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan ile TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu arasındaki "hakem" polemiği, sıradan bir tartışmanın çok ötesine geçti. Beşiktaş maçındaki hakem kararları üzerinden alevlenen söz düellosu, iki ismin ego savaşına dönüştü.

Doğan, maç sonrası Ali Şansalan hakkında "Sahaya direkt Beşiktaş formasıyla çıksaydı hiç bu işler de olmazdı, çok daha rahat olurdu. Sayın Federasyon Başkanımızın bu konuları düzelteceğine inancım tam” derken, Hacıosmanoğlu da federasyona ayar verilmesi hamlesine sessiz kalmadı.

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan ile TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu arasındaki "hakem" atışması, kamuoyuna yansıdığından farklı boyuta da taşınmış! Hacıosmanoğlu, 4 başkanın katıldığı toplantıda, Doğan'ın yüzüne karşı, diğerlerinin yanında konuyu açarak biraz da üst perdeden konuşmuş. Haliyle ortamda kısmen serin bir hava esmiş...

Türk futbolunun gerçeği bu! Herkesin birbirine diş bilediği, "dostluk" ve "fair play" gibi kavramların unutulduğu ortamda, futbolun gelişmesini beklemek biraz da hayalicilik.

Bakalım bu gerginlik nereye kadar sürecek? Trabzonspor ile TFF arasındaki ipler kopacak mı? Yoksa iş tatlıya mı tatlıya bağlanacak? Bekleyip göreceğiz...

Ortada, sözün gelişi, düdük çalan hakem, ofsaytı kaçıran yardımcı, penaltı bekleyen forvetten ziyade, makamların gölgesinde verilen bir mücadele var. Oysa bu tartışma, ne Trabzonspor'un puan kaybetmesine çare olacak ne de Türk futbolunun kronikleşmiş hakem sorununa.

Aslında olan şu: Taraftarın gözü boyanıyor, asıl meselelerden uzaklaşılıyor. Hepsi rafa kalkmış, "hakem" ve "başkan" atışmaları manşetleri süslüyor.

Bu işin sonu nereye varır bilinmez ama şurası kesin: Türk futbolu yine kaybediyor!

Hakem hataları, başkanların çekişmeleri, tribünlerin gerginliği... Bu kısır döngüden ne zaman kurtulacağız?

Yazık! Çok yazık!

Ne diyelim, "Allah sonumuzu hayretsin!"