Başkan Genç, son yıllarda Trabzon’un gelişen turizm trendine dikkat çekerek, "Geçen yıl Trabzon’da konaklama sayısı 1 milyon 319 bin oldu, bunların 716 bini yabancı ziyaretçilerden oluştu. Bu resmi rakamlar, turizme daha profesyonel yaklaşmamız gerektiğini gösteriyor. Bugün açılışını yaptığımız bu hizmet binası, bu amaç doğrultusunda atılmış önemli bir adımdır," dedi.

Çaykara'da Yük Yükleyen Kamyon Ağaçlara Asılı Kaldı: Ağaçlar Felaketi Önledi Çaykara'da Yük Yükleyen Kamyon Ağaçlara Asılı Kaldı: Ağaçlar Felaketi Önledi

Adil Karaismailoğlu’nun bakanlığı döneminde projenin hızla başlatıldığını ve bugün Abdulkadir Uraloğlu’nun katkılarıyla tamamlandığını belirten Genç, "Gelen ziyaretçilerimizi artık daha profesyonel bir şekilde karşılayacağız," diye ekledi.

Genç, ayrıca Trabzon’un turizmle birlikte tarımda da önemli bir potansiyele sahip olduğunu vurguladı ve "Turizmin, tarımsal getirinin 10 katı gelir sağladığını resmi rakamlarla görüyoruz," ifadelerini kullandı.

Başkan Genç, Bakü’den Trabzon’a başlayan uçuşların haftada 2’den 4’e çıkarıldığını ve Tiflis’ten Trabzon’a sağlık turizmi için seferlere garanti verdiklerini belirterek, şehrin turizm altyapısına yapılan yatırımların devam edeceğini söyledi.

Sonuç olarak, Trabzon Havalimanı'nda hizmete giren yeni dış hatlar ve CIP binası, şehrin turizm potansiyelini artıracak ve gelen ziyaretçilere daha iyi bir deneyim sunacak önemli bir gelişme olarak öne çıkıyor.

Muhabir: AYŞE SANCAK