İmzalanan protokol ile emeklilere, üniversitenin sunduğu çeşitli hizmet ve etkinliklerden ücretsiz veya indirimli yararlanma imkânı sağlanacak. Protokolün detayları arasında, emeklilere yönelik çeşitli eğitim programları ve sosyal olanaklar sunulması bulunuyor. “Üçüncü Yaş Üniversitesi”, “Yaşam Boyu Öğrenme Merkezi” ve “Sürekli Eğitim Merkezi” programlarının açılması veya genişletilmesi de planlanıyor.

Trabzon Üniversitesi, emekli uzmanların yükseköğretim kurumlarında ders verebilmesine ve bilgi paylaşımında bulunabilmesine öncelik tanıyacak. Ayrıca, emeklilere yönelik çalıştay, panel, sempozyum ve konferanslar düzenlenecek, yabancı dil ve uzaktan eğitim programları ücretsiz veya indirimli olarak sunulacak.

Trabzonlu Sevilen Öğretmen Hacer Lermi Hayatını Kaybetti: Vakfıkebir Hacer Hocaya Ağlıyor Trabzonlu Sevilen Öğretmen Hacer Lermi Hayatını Kaybetti: Vakfıkebir Hacer Hocaya Ağlıyor

Emekliler, üniversitenin spor tesisleri ve kütüphanelerinden faydalanabilecek. SGK İl Müdürlüğü, emeklilere sağlanan ayrıcalıklar ve düzenlenecek faaliyetlerle ilgili bilgilendirmeleri yapacak. Bu bilgilendirmeler, “Emekliler Yılı” kapsamında hazırlanan internet sitesi, aplikasyonlar ve diğer iletişim kanallarında yayımlanacak. SGK İl Müdürlüğü, etkinliklerin duyurulması, mekân temini ve konuşmacı sağlanması konularında destek verecek.

Protokol ile emeklilerin hayat kalitesini artırmak ve topluma daha aktif katılımlarını sağlamak hedefleniyor.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN