Galatasaray’ın Sivas deplasmanında 2 puan bırakması Trabzonspor’un da ikincilik şansını doğurmuştur. (hayal kurma, demeyin!..)

Şöyle ki, Trabzonspor ile Galatasaray arasındaki puan farkı şuan 12. Sonraki maçta Antalyaspor’u yenme şartıyla Trabzonspor, Trabzon’daki Galatasaray maçını kazanırsa Bordo-Mavililer Şampiyonlar Ligi için dev bir adım atmış olur. (Hayal kurmayın, demeyin!)

Bu bağlamda Abdullah Avcı’nın da içten içe ince hesaplar yaptığını da bilmiyor değiliz. Sizlerin de çok iyi bildiği üzere futbolda her şey mümkündür… Yalan mı?

Neyse gelelim maça, Trabzonspor maça iyi başladı. Samsunsporlu taraftarın maça yoğun ilgi göstermesine rağmen, bordo-mavililer kısa süren donuk halinden silkelendi ve sazı eline aldı. Dakika 21’de ilk pozisyon gerçekleşti. Bakasetas’ın kullandığı serbest atışı, Benkoviç kafayla topu filelere gönderdi 1-0 Akıl dolu bir goldü..

Ardından Visca inanılmaz bir gol kaçırdı. İlk yarının uzatmalarında sahneye Onuachu çıktı ve şık bir kafa golüyle skor 2-0 oldu. Unutmadan, Onuachu’nun bir başka kafa şutunu da Alim kale çizgisinden son anda çıkarttı. 

Samsunspor’a gelince, arı vız vız.. Gol atacak oyuncuları yok. Evet, gol pozisyonlarına giriyorlar ama sonuç yok. Hal böyle olunca, Samsun’un hali derinlere doğru gider...

Mendy’den devam edelim. Çok iyi bir futbolcu olduğunu biliyoruz, stoper oynuyor, orta saha da oynuyor. Tam bir görev adamı… Belli oldu ki, Trabzonspor, Mendy’den büyük paralar kazanacak.

İkinci yarı Trabzonspor, taraftarının tamda istediği oyun düzenine dönüştü. Neydi bu? Saldır, çok gol pozisyonuna gir, atamazsan da önemli değil gibi… Dolayısıyla bolca alkış aldı Bordo-Mavili futbolcular. Ama Abdullah Avcı hoca bu… Hiç temkini elden bırakır mı? otomatikleşmiş geri ve yan paslarını çaktırmadan yaptırmadı da değil…

Gelelim asıl konuya, Trabzonspor şu devre arasında elindeki gereksiz oyuncularla bir an vedalaşması gerekiyor. Zarardan başka bir şey değiller. İsim yazmaya gerek yok, onlar kendilerini zaten biliyorlar.

Yapılması gerekenler. Şimdiden yeni sezonun kadrosu kurulmalıdır. Kaliteli oyuncular transfer edilmelidir. İhtiyaca göre tabi ki. Gereksiz oyuncu transferlerine zaten net bir şekilde karşıyız. 

Ha bir de Abdülkadir Ömür mutlaka yeniden kazanılmalıdır. Trabzonspor taraftarlarıyla barıştırmalıdır diyorum başka bir şey demiyorum. NOKTA

Sonuç olarak, Trabzonspor üst üst maçlar kazanmaya devam ediyor. Bu galibiyetler zinciri yukarda bahsettiğim gibi bordo-mavilileri hayal bile edemeyecekleri yerlere mutlaka taşıyacaktır.