Türk Aile Yapısını Güçlü Kılacağız: MHP Trabzon Kadın Teşkilatları Ankara’daki Çalıştayda Öne Çıktı Türk Aile Yapısını Güçlü Kılacağız: MHP Trabzon Kadın Teşkilatları Ankara’daki Çalıştayda Öne Çıktı

TÜBİTAK BAŞKANI PROF. DR. ORHAN AYDIN KİMDİR?

Prof. Dr. Orhan Aydın, 2007 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği Termodinamik Anabilim Dalı’nda profesör unvanını kazandı. Avrupa Birliği, TÜBİTAK, DPT, TÜBA ve Sanayi Bakanlığı destekli projelerde yürütücülük yaptı. University of Michigan’da doktora sonrası araştırmalar yürüterek NSF, NASA ve Ford Motor Co. destekli projelerde görev aldı.

BİLİMSEL KATKILAR VE ÖDÜLLER

Orhan Aydın’ın uluslararası saygın dergilerde yayımlanan 130’dan fazla makalesi ve bir kitap bölümü bulunmaktadır. Eserlerine 4100’ün üzerinde atıf yapılmış olup h-endeksi 40 ile 46 arasında değişmektedir. 2007 ODTÜ Araştırma Teşvik Ödülü, 2008 TÜBA Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülü, 2008 TÜBİTAK Bilim Teşvik Ödülü gibi ulusal ve uluslararası ödüllerle tanınmıştır.

ARAŞTIRMA ALANLARI VE AKADEMİK GÖREVLERİ

Prof. Dr. Aydın’ın araştırma ilgi alanları arasında termodinamik, ısı ve kütle transferi, akışkanlar mekaniği, mikro-elektro-mekanik sistemlerde akış fiziği ve enerji depolama yer almaktadır. YÖK Denetleme Kurulu Üyeliği, YÖK Kurum Danışmanlığı, TÜBİTAK TEYDEB Teknoloji Merkezleri Komite Üyeliği gibi görevlerde bulunmuş, 2018’de Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Tarsus Üniversitesi Rektörü olarak atanmıştır.

Muhabir: NURGÜL GÜNAYDIN