Bakan Uraloğlu, yaptığı açıklamada, "Birçok ülke havayollarına sonradan katılan amatör İHA ve dronlar konusunda yeni düzenlemeler hazırlamaya başladı. Biz ise yerli ve milli teknolojilerle Avrupa’nın sayılı otonom dron koridorunu hayata geçirerek İHA ve dronların uygunsuz uçuşlarının önüne geçmekle kalmayacağız, takip ve trafik yönetim sistemini de getireceğiz. Bu sayede hava araçlarının belirlenen güzergahların dışına çıkmasını engelleyeceğiz." şeklinde konuştu.

Başkan Görgel: “Yeni Kahramanmaraş’ı Hep Birlikte İnşa Edeceğiz” Başkan Görgel: “Yeni Kahramanmaraş’ı Hep Birlikte İnşa Edeceğiz”

Uraloğlu ayrıca, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün İnsansız Hava Aracı (İHA) ve dronlara özel bir hava koridoru oluşturma çalışmalarının devam ettiğini vurgulayarak, "Ülkemizde kayıtlı 1 milyon 521 bin 615 lisanslı İHA pilotu ve 65 bin 859 insansız hava aracı için güvenli ulaşımı sağlamak temel hedefimiz. İHA ve dronlar için şehir içi ve şehirler arası uçuşlarda belirlenecek koordinatlar çerçevesinde hava koridorları ve güzergahlar oluşturacağız." dedi.

Bu adımın, İHA ve dron kullanımının artmasıyla beraber güvenlik açısından önemli bir adım olduğunu belirten Uraloğlu, Türkiye’nin havacılık alanında öncü rol üstleneceğini ifade etti.

Muhabir: HABER MERKEZİ