Devletin halkın parası ile halktan yeni bir ücret talep etmesini anlamış değilim. Halkın rızasını almadan zoraki vergilendirilen halkın bandrol, yayın parası gibi istem dışı vergilendirilmesi kendisine iyi bir hizmet verilmesi içindir. Ancak ne zaman ciddi bir eğlence oluverse televizyona birden şifreleme devreye giriyor. Bu olacak ya da kabul edilebilecek bir durum değildir.

Avrupa Kupası elemelerinde bu cömertliği gösteren TRT ne zamanki Türk Milli takımı tur atladı bir baktık televizyon şifrelenmiş. Yahu bandrol, tv ücretini ödemiş olan vatandaşa bir de paralı yayın uygulaması koymak mantığın alacağı bir şey mi? Hem de devletin resmi kanalında. Diyeceksiniz ki, yeni tv’si olanların böyle bir sorunu yok. Evet, doğru elektronikçi arkadaşıma müracaat yaptım, durumu anlattım. Aynı durumdan müzdarip pek çok vatandaşın olduğunu ve tek çaresinin kanal dekorteri satın alınarak durumun çözüme kavuşturulması dedi. Bu kez yeni bir problem ile karşılaşılıyor. Dekorter yeni tv’lere uyum sağlıyor haberini alınca inanın devletin vatandaşı cezalandırdığı inancına geldim. Öyle ya yeni bir tv otuz beş bin liradan başlıyor.

Vatandaşın her durumda katakulleye getirilmesi kabul edilecek bir durum değildir. Vatandaş peşinen vergi ve bandrolünü ödemiş ve dört yılda bir düzenlenen uluslararası karşılaşmaları seyretmekten mahrum edilsin. Bu cin zeka kimin aklına gelir ki. Benim bunca parayı tv’ye vermem mümkün değil. Birçok vatandaş da benim pozisyonumda. Bu durumda mecburen internetten çözüm aramak zorunda kaldım. O zaman ben tv bandrol ücretini ödemesem galiba suç işlemiş olurum. Vatandaş görevini yapmadığında suç, devlet görevini yapmadığı hatta engellediği için haklı öyle mi? Peki vatandaştan yayın pulu ve kullanım harcı alanlar utanmıyor mu?

Vatandaşın hakkını kim koruyacak ya da vatandaş bu vergiyi neden ödüyor. Vatandaş devletten daha mı zengin? Hayır elbette. Mademki parasını ödüyor, o zaman hizmeti de itirazsız almalıdır. Keyfi uygulamalar böyle sonuç veriyor. Vatandaş gece kalkıp ondan sonra mahalleye mi gitsin maç seyretmek için.