Samsunspor taraftarı ve Rizespor taraftarı devamlı ligden düşüp çıkan takımlarının durumlarına bakmadan sezon başı kötü sonuçlar alan Trabzonspor’a kümeye diye tezahüratlar yaparak kendi geleceklerini sergilemiş oluyorlar.

Bakın ben Samsunspor’da da oynadım Rizespor’da da. Hatta Rize’de hem gol kralı oldum, takımı 2.Lig’e çıkardık. 7 tane Trabzonsporlu arkadaşımla bu formayı birlikte giymiştik. Karadeniz’in futbol şefliğini sadece Trabzonspor yapar. Size onunla yarışmak asla ve asla mümkün olmaz. Sizlere bir hatırlatma yapmak istiyorum. Karabükspor ligdeyken aynı sizler gibi onların taraftarı da Trabzon kümeye diye bağırarak adeta kendi geleceklerini haykırıyordu.

Peki Karabükspor nerede? Ben üzülerek iki komşu kentimizim aklı selim taraftarlarına sesleniyorum. Sizler kendi takımlarınızla ilgilenin. Onların başarısı için elinizden gelen gayreti gösterin. Çünkü Trabzonspor asla sizlerin yarışacağı takım değildir. O her sezon şampiyonluğa oynar, sizler ise küme düşmemeye oynarsınız. Düşerseniz de işte ben buna üzülürüm. Çünkü hem komşumuzsunuz hem birer sezon da olsa hem Rize’de hem Samsunspor’da futbol oynamış eski bir futbolcunuzum. Bu gibi kendini bilmez 300-500 taraftar bozuntuları hiçbir zaman aramıza nifak sokamaz. Trabzonspor’un bir de içimizdeki bozguncuları var ki o İrlandalılar. Bizim takımımıza daha çok zarar veriyorlar. Bunlar içimizden temizlersek, Trabzonspor’da rahata kavuşmuş olur.

Evet 5 maçtır galip gelemedik. Niye diye sorarsanız, geçmiş dönemden gelen alışkanlıklar halen daha oyuncularımızın üzerinde. Ama yavaş yavaş bu psikolojiden kurtulup, gerçek benliklerine kavuşacakları zamana az kaldı. Şenol Hoca, Konya maçına sakat ve cezalı oyunculardan takıma dönen Visca ve Banza’yı ilk 11’de sahaya sürdü. Visca’da bu yaşına rağmen gençlere taş çıkartırcasına mücadele etti. Tabi ki Trabzonspor için iyi bir gelişmedir. Trabzon’da maça baktığımız zaman hava mükemmeldi ama seyircinin maça ilgisi çok azdı. Maça Konyaspor’un vuruşu ile başlandı. İlk dakikalarda karşılıklı pozisyonlarla geçti. 16’ncı dakikada gelişen atağımızda Konya defansından dönen topa Visca şık bir vuruş yaparak topu Konya ağlarına gönderip takımını da öne geçirdi.

Ancak 24’üncü dakikada Malheiro’nun gereksiz çalımı sonrası yaptığı faul ve bu faul atışından gelen topa bir de Nwakaeme’nin hatası eklenince bu hatalar sonucu Adil’le Konya golü buluyor ve skora eşitlik geliyor. 43’üncü dakikada Pedrinho’nun çok sert şutunu Uğurcan nefis bir refleksle önlüyor. 45’inci dakikada Banza’nın kafa vuruşunu rakibin eline çarpan topa hakem VAR kararıyla penaltı deyince atışı Banza kullanıyor ve Trabzonspor forması altında ilk golünü atmış oluyor. İlk yarı 2-1’lik skorla tamamlanmış oluyor. İkinci yarıya Bardhi’nin yerine Lundstram’la başladık. 54’üncü dakikada Banza ile 3’üncü golü bulduk. Bu 3’üncü gol bizi tam anlamıyla rahatlattı. 68’inci dakikada Konyaspor çok net bir gol pozisyonundan yararlanamadı. 72’nci dakikada Lundstram, Nwakaeme’ye nefis bir pas attı. Bu oyuncumuz aldı topu getirdi fakat egoistlik yapıp yanında bomboş duran arkadaşı yerine kaleye vurunca bariz golü kaçırmış oldu. 77’nci dakikada Denswil, amatör futbolcuların bile yapmayacağı bir hareketle rakibine tekme atınca penaltı kararı geldi. Umut Nayir da topu direğe nişanlayınca skor da değişmemiş oldu. 70’inci dakikadan sonra oyunun bana göre tek hakimi Konyaspor’du.

Aradığı golü 90’ıncı dakikada Keita ile bularak farkı 1’e indirdi. 90+5’te Pedrinho’yla yüzde yüzlük bir gol kaçırıyorlar ve maçta bu skorla bitmiş oluyor ve biz de rahatlamış oluyoruz. Trabzonspor’da iki yaşlı oyuncudan biri olan Visca, gençlere taş çıkartırcasına futbol oynadı bugün. İkinci yaşlımız Nwakaeme ise hiçbir şey yapmayarak bizleri hayal kırıklığına uğrattı ve Şenol hocaya dedi ki ‘Ben ilk 11’de oynayacak oyuncu değilim’. Trabzonspor’un bir kişi eksik oynama hakkı hiçbir zaman yoktur. Artık Şenol hocanın da bunu dikkate alması gerekiyor.