Bir futbol kulübünde başarı için kıstas sportif başarıdır ama bazı şeyler vardır ki, sportif başarı kadar önemlidir. Finansal başarı yani sürdürülebilir bir bütçe, bir başka deyimle denk bütçe kalıcı başarı için bir başlangıç noktası olarak kabul edilebilir.

Trabzonspor bu anlamda hafta içerisinde önemli bir adım attı ve kulüp sırtındaki kamburdan yani faiz yükünden kurtuldu. Eğer bu finansal başarı sportif başarı ile beraber yürütülebilirse yine o güzel günlere, şampiyonluk kutladığımız günlere geri dönebiliriz.

Bir yerden başlamak lazımdı ve Konyaspor müsabakası bu anlamda biçilmiş kaftandı bana göre. Buradan alınacak gollü bir galibiyet oyuncuların ayaklarındaki prangaları çözecek, bireysel ve takım performansını olumlu etkileyecek kilit bir müsabakaydı bana göre..

Bu duygu ve düşüncelerle geçtim televizyonun karşısına;

Maç başı itibariyle benim duygularım ile oyuncu grubunun duygularının paralel olduğunu gördüm. İstekli, iştahlı ve önde baskı ile başladı Trabzonspor. Rakibini çıkartmayan, dönen topları toplayan, özlediğimiz Trabzonspor gibiydi. Gol de gecikmedi zaten. Visca’nın ayağından şık bir gol buldu ve maçın hemen başlarında 1-0 öne geçmeyi başardı.

Golden sonra tüm tılsım bozuldu. Saçma sapan hatalar birbirini izledi ve uzaklaştırılamayan bir yan topta rakip golü buldu ve oyuna tekrar denge geldi.

Beraberlik sonrası yine Trabzonspor'un gol aradığını, önde bastığını, tempo yükselttiğini gördük. Yüksek tempoya Ozan Tufan’ın  adalesi cevap veremedi ve yerini Cham’a bıraktı. İlk yarının sonunda Metin Şentürk’ün bile görebileceği penaltıyı 5 dakika izleyen Var hakemleri penaltıyı iptal edebilecek bir ihlal bulamayınca mecburi beyaz noktayı gösterdi.

Penaltıyı Banza gole çevirdi ve bu golle ilk yarı 2-1 Trabzonspor’un üstünlüğüyle sonuçlandı.

İkinci yarıya yine etkili başlayan tarafın ev sahibi Trabzonspor olduğunu söylemeliyiz. 10 dakika dolarken Simon Banza güzel bir gole daha imza attı ve skoru 3-1’e geldi.. 

Golden sonra daha kontrollü bir oyun vardı sahada. Bu sürede daha fazla topla oynayan Konyaspor geçiş oyunundan uzun toplarda gol arayan bir Trabzonspor gördük.

80’inci dakikada hakem sahalarda görmeye pekte alışık olmadığımız bir karara imza attı. Topsuz pozisyonda dirsek yiyen Denswil’in rakibine müdahalesine penaltı çaldı. iki oyuncunun da futbol dışına çıktığı durumda kart çıkacaksa karşılıklı çıkmalı ve eylemi başlatan Konyasporlu oyuncu olduğu için oyuna Trabzonspor başlamalıydı. Öyle olmadı aynı karedeki iki eylemden işine geleni gördü ve penaltı kararı verdi.

İlahi adalet penaltı gol olmadı.

90’ıncı dakikaya girilirken skoru koruma içgüdüsüyle fazla geri yaslanmanın bedelini ödedik. Rakip adına bir şans golü diyebiliriz. Ceza sahası içinde karambolde Konyaspor golü buldu ve skor 3-2’ye geldi.

Golden sonrası ise tam bir korku filmi sahnesiydi. Yüreğimiz ağzımızda hakemin son düdüğünü bekledik. Zor gelse de galibiyet çok kıymetliydi.

Hafta içi bankalar birliğinden çıkarak mali prangalarını atan Trabzonspor’un Konyaspor engelini de aşarak bir nevi sportif prangalarını da kopardığını söyleyebiliriz.

Tebrikler çocuklar, teşekkürler Şenol hoca!..