Trabzonspor'da sezon başında yaşanan bazı enteresan olaylara bakıyoruz da, bir olumlu doğru iş yapıyorsalar ardından üç, dört yanlış birden yapıyorlar. Aşağıda sıralayıp yazacaklarımdan doğruyu ve yanlışı siz takdir edersiniz.

Öncelikle alt yapıda bir hayli değişimler oldu.

Güngör Şahinkaya altyapının patronu oldu ve 5-6 tane eski alt yapı hocasını tekrardan göreve çağırdı. Kaç yıldır alttan yukarı futbolcu gelmiyordu belki bu değişikliklerden sonra bir başlangıç yapılmış olur. Ancak benim kafamda bir soru işareti var ki her ne kadar Güngör kardeşimiz milli takıma oyuncu seçme görevindeyse de şimdiki işi ağır ve vebal içeren bir durum.

Onun için epeyce zorluklar çekeceği bir gerçek.

İnşallah başarır ve Trabzonspor kendi kaynaklarından oyuncu çıkarır ama Abdullah Avcı alt yapıdan gelen oyunculara hep hor bakmıştır bu da benim görüşümdür ve de geçmişte bunu hep gördük maalesef.

Şimdiden Güngör kardeşime başarılar diliyorum.

Bu atama anormal değil fakat diğer enteresan bir atama Avcı'nın yardımcılığına getirilen İhsan Derelioğlu'dur.

Bakın bu kardeşimiz izleme ekibinin başındayken alınan oyuncuların yanlışlığını ona söyledim.

Nasıl seyredip bu kötü futbolcuları aldırıyorsun diye sorduğumda bana aynen şöyle cevap verdi: “Abi ben seyretmedim yönetim kurulunun kendi kararıyla bu oyuncular alınıyor bize kimse bir şey sormuyor" Ben de kendisine dedim ki "Daha o görevde neden duruyorsun maaş için mi ?"

YANLIŞLAR YAPAN DERELİOĞLU ÖDÜLLENDİRİLDİ!

Daha sonraki bir seçim konuşmasında eski divan başkanımız Ali Sürmen alınan futbolcular için "Bu nasıl izleme komitesidir, böyle kötü transferleri nasıl yaptırırlar" diye söylenince izleme ekibinin başındaki İhsan Derelioğlu da ağza alınmayacak sözlerle içeriye girip divan başkanımızın üzerine gidecekti ki Ali Kemal Denizci onu tutarak engelledi.

Daha bunu duyar duymaz ben divan kurulu başkanımız Ali Sürmen'i arayarak "Bu Trabzonspor kulübünü küçük düşürücü davranışlarda bulunan kim olursa olsun derhal divan üyeliğini iptal edin" dedim.

Ancak aldığım cevap beni şaşırtmıştır.

"Efendim bir anlık sinirlenmeden dolayı yaptım, özür diliyorum" deyince her şey bitmiş oluyor öyle mi?

Bana göre yanlış, bu arkadaşı eğer divan üyeliğinden atmazsak yarın bunun gibi daha çok hareketler duyacağız.

Bakın İhsan Derelioğlu geçmişte de aynı saldırganlığı yapmıştır.

Askerken Trabzonspor Kulübüne gelerek o dönemki yönetime askerliğini Trabzon'a aldırmadılar diye ağza alınmayacak sinkaflı sözler ederek dönüp birliğine gitmiştir.

Evet böyle kişilere prim veren Trabzonspor yönetimini şahsen ben kınıyorum.

Demek ki bizim divan kurulumuza hakaret edenler ödüllendiriliyor.

İhsan Derelioğlu da böyle yaptı ve Avcı’nın yardımcılığına getirildi.

Bu gerçekleri kimse inkar edemez, sevgili başkanım bunları nasıl hazmediyorsunuz ben anlamıyorum. Ben sadece gerçekleri söylüyorum, gerçi senin de Ali Sürmen'le aran pekiyi değildi.

Onun için ona hakaret eden İhsan Derelioğlu’nu sen de es geçerek ödüllendirdin ben bunu böyle anladım.

ALİ KEMAL’İN SÖYLEMLERİ TALİHSİZLİK

Diyeceksiniz ki Avcı niye böyle davranışlarda bulunan bir kişiyi yardımcılığına aldı?

Ali Kemal Denizci'yi kırmamak için.

Çünkü daha önceden Ali Kemal, Abdullah Avcı'nın Trabzonspor'u kabul etmesi (Trabzonspor için onurdur) böyle bir benzetme ile bu büyük kulübü bu sözler tamamen küçük düşürmüştür.

Hele hele de bunu söyleyen kişi Trabzonspor efsanesi olmuş bir arkadaşımız ise.

Sanki Trabzonspor bir amatör takımmış gibi söylemlerinin anlamı nedir, gerisini siz düşünün.

Demek ki Trabzon'a Jose Mourinho'yu getirseler efsaneler olarak bizim yaşattığımız başarıların hepsini bir tarafa bırakıp Mourinho’nun uşağı mı olmamız lazım?

Ben şahsen Ali Kemal'in bu söylemlerini talihsizlik olarak kabul ediyorum.

Bana göre de Avcı eğer Trabzonspor'da hocalık yapıyorsa bu onun için onur duyulacak bir olaydır.

Bu hocayı daha fazla şımartırsanız dün başkanına "Erto" diyen yarın "Ertoş" dese şaşırmam.

Benden söylemesi, sizler üç kuruş maaş için böyle insanları baş tacı yaparsanız ben ise kuruş almayarak menfaatsiz Trabzonspor’umu baş tacı yaparım.

Burada asıl iş başkana düşer, bir an önce bu yanlışlara dur demelidir.

Eğer kötü gidişata müdahale etmezse kendini yakar, Trabzonspor'u yakar böylece kariyeri başlamadan biter.

Onun için sayın başkana bir tavsiyem var; size danışmanlık yapan her kimse bu işi hiç bilmiyor.

Bakın kulüp yönetmek başka ticaret ile uğraşmak bambaşka.

Bu nedenle sevgili başkanımızı yanıltmasınlar başkan çok iyi sponsor buluyor.

Bu yönden kendisini takdir ediyoruz fakat kulüp yöneticiliğinde iş hayatındaki kadar başarılı sayılmaz, bir an önce size yön verebilecek birini bulmalısınız.

Ben bu tavsiyeleri sırf Trabzonspor menfaatleri için yazıp çiziyorum çünkü bizim tek bir ortak sevdamız var o da Trabzonspor’dur.

Bu tavsiyelerimi eğer göz ardı ederseniz başkanlığınız önümüzdeki seçimlere kadar bile gitmeyebilir. Sizi alaşağı ederler bunu bilmelisiniz başkan.

AL GÜLÜM VE GÜLÜM

Son yıllarda yani Avcı'nın çalıştırdığı sezonlarda bir bakıyoruz da şaşırıyoruz çünkü alınan oyuncu sayısı epey bir fazla.

Sezon başı aldırıyor devre arası paralarını Trabzonspor'un ödemesi şartıyla başka takımlara veriyoruz. Peki bu oyuncuları bizim hocamız neden aldırıyor da bize yaramaz deyip gönderiyor veya kiraya verdiriyor.

Bu işte menajerler parayı götürüyor tabi günahı başlarına kiminle götürdükleri meçhul bunu bizle gördüğümüzde tabi ki aklımızdan elli bin çeşit yapılan dalkavukluklar geçiyor.

Peki bu gibi yok yere yapılan harcamaları başkanımız, yöneticilerimiz göremiyor mu, konuşamıyor mu?

Eğer bu gibi bonkörlüklere siz dur diyemezseniz Trabzonspor'u çok kötü günler bekler söyleyeyim. Bunlara dur diyecek ve önüne geçecek kişi başkanımızdır.

Avcı şampiyon takıma on iki tane yeni oyuncu aldırdı bu sene de 3.olan takıma 10 tane oyuncu daha aldırdı.

İşte kulübün çöküşünün başlangıcını yapan adam.

Buna sağır sultan bile gülüp geçer bak sevgili başkan kardeşim ben seni değil Trabzonspor’u düşündüğüm için bunları vurgulayarak size anlatıyorum.

Son pişmanlık fayda etmez bunu bil diyorum.

Aksi takdirde bu sezonun ortasındaki seçimde hepiniz yolcu olup Trabzonspor'u batıran hocalarınızla beraber gidersiniz.

SOKAKTAKİ DEDİKODU

Bu yazdıklarımdan sonra herkesin kafasında bir soru işareti oluşmuştur.

Acaba bu şeytan üçgeninin bir bildiği mi var, aralarındaki sır perdesi nedir?

Evet Ali Kemal, Abdullah Avcı ve İhsan Derelioğlu'nun aralarındaki samimiyet nedenleri neden dün yokken iki sene sonra bu üçgen nasıl oldu da bir anda kenetlendi.

Evet sokaktaki Trabzonspor taraftarı bunları konuşuyor.

Ali Kemal, bir efsane ve danışman olarak Avcı'yı liderle 35 puan fark oluşundan dolayı eleştireceği yerde Avcı'yı Trabzonspor'dan üstün tutarak koskoca camiayı ayaklar altına alarak Avcı'yı hep başarılı göstermeye çalışması beni de çok büyük hayal kırıklığına uğratmıştır.

Başarılı olmuşsa başarısı kadar onu ödüllendirirsiniz olur biter ama çok mu çok övmeye çalışandan ben de sokaktaki taraftar gibi ‘acaba’ derim.

Aslında bunları yazmak, düşünmek bile insana zul geliyor fakat konu Trabzonspor olunca ben hiç kimseyi tanımam ve de takmam.