Kaç gündür basın çalkalanıyor. Sayısı tam olarak doğal olarak bilinmeyen ve ip uçları tam olarak ortaya konmamış olan yeni doğan çocukların birkaç lira için canlarına kıyılmış olması ve bu arada bir hastanenin kapatılmış olması sanırım sadece bize has bir durumdur. Hastaların yatırıldığı ve şifa bulacak ümidiyle gönlümüz rahat beklerken bir anda hastane skandalı patlak verdi.

Konunun ciddi bir şekilde araştırıldığını sanmıyorum. Zira durumun öğrenilmesi sonucunda apar topar birşeyler yapılmaya çalışılıyor, ya da en azından öyle bir hava estiriliyor. Başka ülkelerde böyle bir durum olaydı sağlık bakanı istifa eder, sorumlu olan herkes güzelce bir hesaba çekilirdi. Böylece de bizler eskiden olduğu gibi rahat bir şekilde evimizden konuyu takip ederdik. Ve yarınlar için endişemiz olmazdı.

İlk anda 18 bebeğin böyle bir skandala kurban edildiğini öğrendik. Hastalar tutulan sahte raporlar ile hastane hastane dolandırılıyor ve böylece de dolandıranlar hatırı sayılır bir para da kazanmış oluyor. Amma pişman olduğunu bildiren bir kişi de yok. Hiçbir şey olmamış gibi herkes normal yaşamına devam etmektedir. Para için öldürülen bebelerin günahlarından ne yapacaksınız?

Konu basına manşet olmuş herkes birşeyler yazıp duruyor. Kimin bebesi öldü ya da öldürüldüğüne dair bir bulgu yok. Ancak bilinmekte olan ortada büyük ve ciddi bir sağlık skandalının olduğudur. Yapılan açıklamalar hiç yapılmamış olsa daha iyi idi. Bu bir hayat memat meselesidir. Sorumlular yargı karşısında mutlaka hesap vermeli ve suçlu olanlar tespit edilerek buğuna kadar görülmemiş bir cezaya maruz bırakılmalıdır.

İnsan sağlığının emanet edilmesi gereken kişiler konudan bihaber. Hiç kimse neyin ne olduğu ya da olaylar nasıl geliştiğine dair bir şey bilniyor. Meselenin mağdurlarına da bir şey anlatılmıyor. Sonuçta koca bir dosya hazırlanır ve  bir iki yıl gibi göstermelik bir ceza ile dosya kapatılır. Herkes yaptığı ile başbaşa kalır. Ancak masum çocukların canlarını pazarlık konusu yapanlar bir gün mutlaka vicdanlarında gün gelir bunun bir hesabını verirler.