Taka Gazetesi İnternet Sitesi’nde 4 Eylül 2023 tarihinde yayınlanan bir video vardı. Trabzon halkı ve vatandaşlarına Arap Turistleri sorduk. Yaklaşık 20 kişi ile röportaj yapılmış. İçlerinden 3 tanesi de olumsuz konuşmuş.

İsteyen www.takagazete.com.tr adresinden haber röportajımızın tamamını izleyebilir.

Sonuçta insanları yönlendirme gibi bir tutum içerisinde olamayız, gazetecilik etiğine de sığmaz.

Hakaret, küfür olmadıktan sonra vatana millete bayrağa saygısızlık yapılmadıktan sonra, milli ve manevi değerlere saldırılmadıktan, hakaret edilmedikten sonra halkın görüşlerini yayınlarız.

Her sorumlu ve objektif gazetecilik yapan basın kuruluşunda olduğu gibi

Ancak yaklaşık bir yıl önce yapılan röportajda olumsuz konuşan üç kişinin konuşması cımbızla alınıp servis yapılarak bölge turizmini baltalayama yönelik güruhta bulunmuş.

Tamamen önyargı ve art niyet

Sanki tüm Karadenizli, Trabzonlu veya Türk insanının görüşüymüş gibi yayınlamışlar.

Üç kişinin olumsuz konuşmasını makasla kesip alan Arap medyası daha doğrusu @TurkeyAffairstwetter hesabı tüm dünyaya servis yaparak Körfez ülkesi turistleri istemediğimiz gibi bir algı yaratmaya çalışmış.

Türkiye’yE gelen Arap turistleri “Kirli ve kötü görüyorlar, onları istemiyoruz” anahtar kelimeleriyle Trabzon’a ihanet etmeye çalışmışlar.

20 kişi ile bir sene önce yapılan röportajın, içinden cımbızla çekip alınan olumsuz konuşmaları servis eden söz konusu @TurkeyAffairs sosyal hesap sahibi belli ki Trabzon ve Türk düşmanı, yani Arap turistlerin ülkemizi gelmesini istemeyen şaklabanlardır.

O montajlanan video birkaç gündür Trabzon’daki esnafların elinde dolaşıyor.

Bazı yerel gazeteler de görüntüye balıklama atlayıp haberleştirmiş.

Yani bir yıl önce yapılan 20 kişiden üç kişinin olumsuz konuşmasını bugünmüş gibi servis yapanlar @TurkeyAffairstwetter kullanıcısıyla aynı akılla hareket edenler kişilerdir.

Yazık çok yazık

Trabzon’a ihanet eden o twetter paylaşımına çanak tutanları da aklıselim, sorumlu, objektif habercilik yapmaya davet ediyoruz.

Hem Taka Gazetesi hem de www.takagazete.com.tr internet sitesi bölgenin ve ülkenin menfaatlerini ön planda tutan, haksızlığa karşı duran, sessizlerin sesi olmaya devam eden yayın organlarıdır.

Taka Gazetesi ve www.takagazete.com.tr internet sitesi sorumlu yayıncılık anlayışı gereği, vatanına, milletine, bayrağına, milli ve manevi değerlere sahip, saygılı olan yayın kuruluşlarıdır.

Milli ve manevi değerlere sarılan, onlara karşı her zaman dik duran yayın kuruluşlarıdır.

Birileri gibi, kişisel çıkarlar, ekonomik menfaatleri doğrultusunda evrilmeyen, kalemini satmayan, satmaya mecbur kalınca kırmasını bilen sorumluluk yayıncılık yapan güzide kurumlardır.

20 çalışanı ile istihdama katkı sağlayan, bunUn yanında da toplum menfaatlerini her şeyden üstün tutan yayın organlarıdır.

Birilerinin çıkıp iftira atması, çamur atması bize yapışmayacağı gibi dik duruşumuzdan da asla vazgeçiremez.

Bu düşüncede olanlar bunu yapmaya çalışanlar asıl ihanet içerisinde olanlardır.

Yapılan yargısız infazı servis edip olumsuzluğa katkı sağlamaya çalışan küçük beyinlerdir.

Taka Gazetesi ve www.takagazete.com.tr internet sitesi en objektif gazeteciliği yapan, bölgesine hizmet eden, önce vatan, millet, bayrak diyen hiçbir şekilde kendi menfaatini düşünmeyen iki yayın kuruluşudur.

Meslekte 35 yılını deviren ve gazeteciliği en ince ilmiğine kadar bilen, deneyimli ve mesleğinde uzman yöneticilerle genç jenerasyonun yoğrulmasıyla ortaya çıkan kaliteli hizmetten birilerinin rahatsız olması da elbette şaşılacak bir durum değildir.

Evet, o haber 3 milyon 400 bin kez tıklanmış sürekli de keşfette

Taka Gazetesi ve www.takagazete.com.tr kurumları sorumlu yayıncılık anlayışını kararlı bir şekilde sonuna kadar sürdürmeye devam edecektir.

Ranta evirilmeden, birilerini önüne eğilmeden, el etek öpmeden, para için her şey mubahtır anlayışından uzak aslanlar gibi yayın hayatını sürdürecektir.

Şimdi siz Türkiye, Trabzon ve Karadeniz Bölgesi için düşmanlık yapan aklı kıt, ahlak fakiri kişilerin yarım akılla yaptıkları hainliğe çanak tutmadan bölgenin menfaatlerini koruyup kollamaya devam edin.

Bölge turizmine yönelik attığınız çamur tutmaz attığınız iftira yersiz ve bizleri asla zan altında bırakamaz.

Biz sorumlu yayıncılığımızı sürdürmeye devam edeceğiz.

Körfez Ülkesi turistlerin eğer benim ülkeme, benim bölgeme benim şehrime katkı sağlıyorsa onlar bizim başımızın tacıdır.

Bölge turizminin kalkınmasını çekemeyen, isteyen ve turistleri farklı bölgelere çekmeye çalışan hain düşünce içerisinde olan kişilerin düşüncelerine çanak tutmak en az onlar kadar bölgeye zarar verenlerdir bu böyle biline.