Trabzon Kent Konseyi 19. Olağan Seçimli Genel Kurulu gerçekleşti Trabzon Kent Konseyi 19. Olağan Seçimli Genel Kurulu gerçekleşti

Hayrettin Nuhoğlu'nun Açıklamaları
Göreviyle ilgili konuşan Hayrettin Nuhoğlu, "Kurucusu olduğum İYİ Parti’de Genel Başkan Başdanışmanlığına atanmış bulunuyorum. Kentsel dönüşüm ve konut sorunu gibi teknik konular ve diğer konularda bilgi ve tecrübemle faydalı olmaya çalışacağım. İYİ Parti’nin ülkemizde ihtiyaç duyulan iktidar adayı olacağına inancım tamdır," dedi.

Hayrettin Nuhoğlu Kimdir?
Hayrettin Nuhoğlu, 25 Temmuz 1953 tarihinde Trabzon’un Hayrat ilçesinde doğdu. İlköğrenimini Hayrat'ta, ortaöğrenimini ise Of'ta tamamladı. 1970 yılında İstanbul Haydarpaşa Lisesi'nden mezun oldu. İstanbul Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi'nden (YTÜ) mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme İktisadı Enstitüsü'nü bitirdi.

Profesyonel Kariyer ve Siyasi Geçmiş
1976 yılından itibaren çeşitli ticari faaliyetlerde bulunan Nuhoğlu, Kurmay Yapı, Sutaş ve Yetur firmalarını kurup yönetti. YSE, SSK, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Türk Hava Yolları ve Petrol Ofisi gibi pek çok kurumun inşaat projelerini tamamladı. Uzun yıllar İstanbul, Süleymaniye, Fatih'te "Daruzziyafe" olarak bilinen ve 2017'de kapatılan turistik tesisin işletmeciliğini yaptı.

Nuhoğlu, 1972 yılında Okul Ülkü Ocağı ve 1975 yılında Kadıköy Ülkü Ocakları Başkanlığını yürüttü. 1976'da "Ülkü-Tek" Yönetim Kurulu Üyesi ve 1977'de Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul İl Sekreteri oldu. MHP Kadıköy İlçe Yönetiminde bulunduğu dönemlerde 2007 ve 2011 seçimlerinde MHP İstanbul 1. Bölge milletvekili adayı oldu. 9. ve 10. Olağan Büyük Kurultaylarında Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyeliği'ne seçildi.

Vakıf ve Sivil Toplum Çalışmaları
"Türk Mutfak Kültürünü Araştırma Geliştirme Yaşatma Vakfı" ve "Nuhoğlu Vakfı" Yönetim Kurulu Başkanlığını, "Haydarpaşa Lisesi Eğitim Vakfı" Onursal Başkanlığını ve "Türk Düşünce Hareketi" Genel Koordinatörlüğü görevlerini yürütmektedir. 2017 itibarıyla İYİ Parti Genel Muhasibi olarak görev aldı.

Siyasi Başarılar
2018 Türkiye genel seçimlerinde, İYİ Parti'den İstanbul milletvekili seçilen Nuhoğlu, partinin çeşitli kademelerinde aktif görev aldı.

Hayrettin Nuhoğlu'nun Genel Başkan Başdanışmanı olarak atanması, İYİ Parti’deki değişim sürecinde önemli bir adım olarak görülüyor. Nuhoğlu, bilgi ve tecrübeleriyle İYİ Parti’nin geleceğine katkı sağlamaya devam edecek.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU