Daima yenilik peşinde koşan ve üretken bir insan olan Eğitimci-yazar Bahaettin Kabahasanoğlu, bu aralar "Ruhun Gemisi/Şana Taka"  isminde dijital bir dergi çıkarmaktadır. Üç ayda bir yayımlanmakta olan derginin son olarak beşinci sayısı okuyucuyla buluşmuştur. Dergide başta Trabzon olmak üzere, birçok edebî konuda yazı ve şiirler yayımlanmaktadır.

Bugüne kadar birçok özgün kitaba imza atan Bahaettin Kabahasanoğlu, aynı zamanda yerel gazetelerde kalem oynatan bir köşe yazarıdır. Yıllardan beri Trabzon'da Günebakış gazetesinde sanattan spora, yerel gündemden dünya gündemine, turizmden sanayiye, eğitimden siyasete, tarihten edebiyata kadar hemen her konuda kalem oynatmaktadır.

           

Değerli yazar Bahaettin Kabahasanoğlu, roman ve tiyatro yazarı... Trabzon'un Yomra ilçesinde yaşıyor. Kendisi Şana Taka Kütüphanesi'nin kurucusudur. Bu yaz Bahaettin Kabahasanoğlu'nun büyük bir nezaket örneği sergileyerek adıma imzaladığı "Kalbim Seninle 61 Kere" isimli kitabını okuma sırasına koydum ve ilk fırsatta okudum.

           

Eğitimci-yazar Bahaettin Kabahasanoğlu'nun "Kalbim Seninle 61 Kere" isimli kitabı "AZ Kitap" tarafından kıymetli okurlarıyla buluşturulmuş. Birbirinden kıymetli 81 yazıdan meydana gelen kitap 256 sayfa hacminde tadımlık değil doyumluk bir eser.  Kitaptaki metinlerin kimi makale, kimi deneme, kimi fıkra, kimi hatıra, kimi spor yazısı olma özelliği taşıyor. Söz konusu kitap 2019 yılının sonunda basılmış ve okuyucuyla buluş(turul)muş. Yani neredeyse beş sene geçmiş o günden bugüne kadar. Fakat kitaptaki metinler gazetelerde yayımlanan yazılar olmasına rağmen kahır ekseriyeti güncelliğini kaybetmemiştir.

           

"Kalbim Seninle 61 Kere" isimli kitap, yazarın yukarıya aldığım başarılı yaşam öyküsüyle (biyografisiyle) başlıyor. Devamında "İçindekiler" kısmı yer alıyor. Kitabın ilk yazısı, kitaba da adını veren "Kalbim Seninle 61 Kere" başlıklı metinle başlıyor. Bu ilk yazıda Trabzonluların, şehrin plaka numarası da olan, 61 tutkusuna yer veriliyor.

           

"Kalbim Seninle" adlı kitapta şehrin kültüründen coğrafyasına, sporundan (doğaldır ki buradaki spor baştan sona Trabzonspor)  sanatına, şehrin değerlerinden değerlilerine kadar hemen her konuya değiniliyor.  Kitapta şu yazı başlıklarına yer veriliyor: "Kalbim Seninle 61 Kere", "Trabzon Dedikleri", "Boğulursanız Sakın Eve Gelmeyin", "Trabzon'u Kaybetmek", "Gemiler Geçmiyor Allı Yeşilli", "Cazılar Deresi", "Sporun Efendisine Veda", "O İş Cepte", "Veliaht Prens'ten Kurbağa Prens'e", "Bronson'dan Trumpson'a", "Unutursan Unutulursun", "Gözyaşı", "Gürültü", "Doğarken Yan Yana, Ölürken Yan Yana,Yaşarken..", "Trabzon Tarih Müzesi", "Muhibbî", "Trabzonlu Kanûnî", "Kuzey Yıldızları", "Baraj Altında Kalmak", "Asi'nin Sümbülle İmtihanı", "Hoşça Kal Suriye", "Gençlerle Şampiyonluğa", "Salı", "Seni Çöpe Atacağım Poşete Yazık", "Yoksa", "Ziraat", "Evcil İnsan", "Boyacı", "Kötü Hava Şartları", "Hal'den Anlamak", "Merkel, Macron, May ve Maduro", "Altyapı", "Venezuela, Vuvuzela Değil", "Dünyanın Gazını Almak", "Kambura Yatmak", "Trabzon Hurması", "Trabzon'u Kurtarmak", "Eski Mahallemiz", "Çakıl Taşları", "Kadının Adı Var", "Bursa'da Zaman", "Özledikçe Yaşıyormuş İnsan", "Satın Alma Departmanı", "Yolsuz Yolculuk Yapmak", "Yüzyıllık Çınar", "Av Yasağı", "Çelik Çomak Cennetimiz", "Hocam Okulumuz Yıkılmış", "Mevsim Geçişleri", "Ya Bi Dur", "Karşıya Geçmek", "Fitne Filtre", "Saçlarından Bir Tel Aldım", "Tatil 3 Gün Olsa", "Keşke Kıymasaydık Kıyılarımıza", "Bana Bir Mektup Yaz Anne", "Varyemez", "Bırakalım Bu İşleri", "Yeni Zelandalılaştıramadıklarımızdan mısınız?, "Su", "Eğitime Yatırın", "Tatil Sendromu", "Zela Teyze", "Bugün Aslında Dündü", "Hop Hop Hop Altın Top", "Dere Geliyor Dere", "Doğu Akdeniz", "Torul Teras", "Demir Almak", "Kırıp Dökmeden", "Türk'ün Türk'le İmtihanı", "Bu Eller miydi?", "Patavat", "Pragmatik", "Mekânın Yeni Sahibi", "Toz", "Kadınlar İnsandır Biz İnsanoğlu", "Elimden Tutun Beni de Okutun", "Vanlı Ahmet Onbaşı", "Şaka Gibi", "Aşağı Almak"