Abdullah Avcı, Eren Elmalı’ya nasıl bu kadar sabretti anlamış değilim. Kötü ötesi oynadı. Başakşehir kaç kez onun korumaya çalıştığı bölgeden geldi.  Rakibine orta yaptıran Eren’in bu hali Trabzonspor’a da pahalıya mal oldu. Ceza sahasına gönderilen topa sahanın en kısa ismi Pelkas, kafayla dokundu ve takımını 1-0 öne geçiren oldu.

Durumu fark eden Abdullah Avcı, stoper oynayan Denswil’i Eren’e yardımcı olmaya gönderdi ama gene olmadı. Yani diyeceğim şu. Neden kötü oynayan bir oyuncuya bu kadar fazla sabrediliyor, bilemedim. Aslında Trabzonspor golü yemeden önce fenada oynamıyordu ve organize ataklar geliştiriyordu fakat bir türlü sonuca ulaşamıyordu. Bu boşluktan Başakşehir golü bulmuştu.

Neyse, Trabzonspor biraz daha derli toplu oynamaya başladığı sırada Dk. 32’de Larsen, harika kesti,  Onuachu’nun süper kafa şutu üst direkte patladı. Taraftar devreye girdi ve takımına ful destek oldu. Tam da bu sırada Trabzonspor korner atışı kazandı. Stoper oynayan Mendy ayak içi topa dokundu ve top önce diğere çarpıp filelere gitti. 1-1 oldu.

Abdülkadir Ömür’e ayrı bir parantez açalım. Yani böylesine becerikli bir futbolcunun kötü oynamasına inanamıyorum. Nedir Abdülkadir’in derdi araştırılmalı diyorum. Yoksa Ömür böyle giderse kaybedilecek gibi gözüküyor ve cidden yazık olacak.

Abdullah Avcı Larsen-Mehmet Can değişikliği yaptı ikinci yarıda. Halbuki sıra ona gelene kadar değiştirilecek oyuncu sayısı oldukça fazlaydı. Yanılıyor muyum? Haa bu arada Çağdaş Atan hoca, özellikle Trezeguet’i kilitledi, atağa bile çıkartmadı diyebilirim. Dolayısıyla kanat organizasyonlarında Trabzonspor etkisiz kaldı, buna Visca’da dahildir. Öncesinde Trezeguet ve sonrada Bakasetas’ın kaçırdıkları Trabzonspor’da sinirleri girdi.

Gelelim asıl konuya, Trabzonspor’un güçlü bir oyun yapısı yok. Bu futbolcu kadrosundan kaynaklanıyor. Peki, bunu nereden anlıyoruz. Antep maçına bakıyoruz müthiş tempoluydu, harika bir oyun vardı. Bilmeyen biri bu takım Barcelona mıdır derdi. Yarıda kalan İstanbulspor maçına bakıyorum, tamamen zıt bir durumdu. Dolayısıyla bu tür gel-gitler yaşıyor Trabzonspor. Başakşehir maçında da aynı durum vardı. Oyun yoktu, tesadüflere kalan bir oyun anlayışındaydılar.

Onuachu’nun yerine Enis Destan girdiği sırada tribünlerin bir kısmı Onuachu’yu yuhaladı şeklinde algılandı ama o öyle değildi. Abdullah Avcı idi tepti. Nedeni, Onuachu’yu çıkardığı içindi. Doğru olmamakla beraber Abdülkadir Ömür’de kendi evinde oyundan alınırken ikinci kez yuhalandı. Artık mesajı alması gerekiyor Ömür’ün…

Sonuç olarak, Trabzonspor önce oyun istikrarını yakalamalı, bunun için gece-gündüz çalışmalı. Abdullah Avcı hoca hani hep diyordu ya çok çalışmalıyız diye... Aynen doğru, yoksa böyle duvara çarpmalar sezon sonuna kadar devam edecek gibi gözüküyor. Bilmem yanılıyor muyum?

NOKTA