Trabzon’un tek kadın gençlik kolları başkanı Rabia Öztürk ile gündemi değerlendirdik.

Gençlik teşkilatına kaptanlık yapan Öztürk, aynı zamanda Trabzon’daki tek kadın gençlik kolları başkanı. Öztük, “Dünya liderimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a gençleri siyasetin nesnesi değil öznesi haline getirdiği için teşekkür ediyorum. Onunla aynı yolda yürümek bir nasiptir” dedi.

BABADAN EVLATLARA MİRAS

Aktif olarak siyasete girişim 19 Kasım 2017’de şu anki il gençlik kolları başkanı Mahmut Çavuş’la oldu. Aynı zamanda babam Ahmet Öztürk, Mahmut Çavuş’un babası Osman Çavuş’un yol arkadaşıydı. Önce babalarımız yol arkadaşıydı, şimdi biz evlatları olarak siyasetteyiz. Babamın sürekli beni yanında götürmesi ile siyasete ilgi duydum. Babadan kıza geçti. Mahmut başkanımızla görev aldığım dönem içinde başkan yardımcılıkları yaptım.

NEDEN AK PARTİ?


Herkesin cevabı faklıdır. En başından bahsetmek gerekirse baş örtüsünden dolayı AK Parti. Üniversite öğrencisi iken üniversiteye rahatlıkla gittim, eğitimimi aldım. Ailemizde bir çok kişi okulun girişinde baş örtüsünü çıkarmak zorunda kalıyordu. Bu içimizde yara oldu. Alt yapı ve üst yapı çalışmaları. ‘Gidemediğin yer senin değildir’ anlayışı ile yapılan yol çalışmaları. Savunmada yaptığı atak. Sosyal devlet anlayışı ile AK Parti 21 yıldır milletimizin teveccühünü kazandı. Bu zamana kadar yaptıkları ile geldi. 

HAZIR VE NAZIRIZ

Seçimlere biz hazırız. AK Parti teşkilatı seçime 3 ay kala sahada olan bir teşkilat değildir. Aktif olarak görev yaptığım 6 senede sahanın her zaman nabzını tutuyoruz. AK Gençlik olarak her zaman hazır ve nazırız. 

ÇOK DİNAMİĞİZ

Dezavantaj olarak görmeyelim ama bir tık zorluğu var. Mahmut başkanımızla 6 yıl elimizden gelenin en iyisini yapmaya çaba sarf ettik. Kendi programlarımızla yaşıyorduk. Bayrağı zirvede aldım. Bu bayrağı geri düşüremem. Avantaj olarak Akçaabat genç olarak çok dinamik, potansiyel çok yüksek, imkanlar iyi. Dezavantajlar göz ardı edilebiliyor. 

GENÇLERE ÖNEM VERİYORUZ

Akçaabat’ta AK Belediyecilik kendini gösterir. Ücretsiz belediye bünyesinde kurslar var. Spor, müzik her anlamda kendini geliştireceği kurslar var. Ödüllü yarışmalar düzenleniyor. ‘Kendi takımını kur gel’ yarışmaları yapılıyor. Atatürk parkında kay kay pisti isteği olmuştu. Osman başkanımız onu da yaptı. Spor lisemiz baş vurularını almaya başladı. Ücretsiz sinema, tiyatro ve konserler oluyor. Seminerler oluyor. Gençliğin hangi alanda ilgisi varsa ona yönelik çalışmalarımız var.
AYŞE SANCAK