Kabine değişikliği öncesi Taka Gazetesi sahaya indi, şuan ki bakanları ve yeni kabineden beklentileri vatandaşlara sordu

Cumhurbaşkanlığı 2. Tur seçimin ardından tüm gözler kabine değişikliğinde. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın cumartesi akşamı yeminin ardından yeni kabineyi açıklaması bekleniyor. Trabzon’un bu konuda beklentisi büyük. Bakan veya bakanlıklar istiyor.

 

 Taka Gazetesi Trabzon halkına şuan ki bakanları ve yeni kabineden beklentilerini sorduk. Verilen cevapları sizler için derledik.

BAKANLARIMIZDAN MEMNUNUZ

Mehtap Taşlı: Hali hazırda olan birçok bakanın iyi olduğunu düşünüyorum. İnşallah yerine gelecek olan bakanlarda iyi işler yapar.

İsim olarak birçoğunu tanıyorum. Hangisi görevde çok net değilim. Sağlık Bakanını, İç İşleri Bakanını, Ulaştırma Bakanını gibi ana bakanları tanıyorum. Hizmetlerinden memnunuz. Şehrimize çok yararları dokundu bakanlarımızın, İç İşleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun terör ile mücadelesini çok takdir ediyorum. Sağlık Bakanımızın pandemi döneminde yaptığı hizmetleri ve öz verisini çok takdir ettim. Bakanlarımızdan memnunuz, değişimi konusunda özel bir isteğimiz yok.

O KOLTUĞA YAKIŞMIYOR

Yunus Gündüz: Ortalama 4-5 bakanı tanıyorum. Hizmetlerinden memnunuz, değişmesini istediğim bakan Maliye ve Hazine Bakanı Nureddin Nebati gerekeni yapamadığını düşünüyorum.

O koltuğa yakışmayan birisi. Tahminime göre en fazla 4 veya 5 bakanın değişeceğini düşünüyorum. İsim olarak tanıdığım Bakanlar, İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı tanıyorum. Belki de daha fazlasını tanıyorumdur ama şuan aklıma gelen sadece bilindik isimler.

REİS FAKTÖRÜ VAR

Ahmet İç: Tanıdığım Bakanlar Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı tanıyorum. Hizmetlerinden çok memnunum. Memnun olmadığım hiçbir Bakan yok. Hepsi güzel çalışıyor. Çalışmalarının sebebi de Reis’dir.

Eskiden de Bakanlar vardı. Çalışıyor muydu? Çalışmıyordu ama şuan hepsini Cumhurbaşkanımız çalıştırıyor. Cumhurbaşkanımız Bakanlara hepiniz sahaya çıkacaksınız, ihtiyaçlar ne varsa hepsinin gidereceksiniz, eksiklikleri tamamlayacaksınız diyor. Ulaşımda, havada her yerde, her şekilde çalışacaksınız diyor. Tahminlerime göre yarı yarıya bakanların değişeceğini düşünüyorum. Mevcut ve iyi çalışanları değiştireceklerini sanmıyorum ama bence Süleyman Soylu’yu değiştirecekler diye düşünüyorum.  

TÜRKİYE ÇAĞ ATLADI

Recep Sarı: Mevcut bakanların yarısını sosyal medya aracılığı ile tanıyoruz. İsim olarak tanıyoruz, hangi bakan hangi görevde biliyoruz. Hizmetlerine bakarsak devlet imkanlarını mümkün olduğunca tüm ülkede olduğu gibi Trabzon’da gerekli desteği verdiklerini düşünüyorum. Çevresel konularda, sağlık konusunda, teknoloji anlamda verdiler.

Daha iyi verilebilir miydi? Evet verilebilirdi. Yeni kabine açıklandıktan sonra daha da önem verilecektir. Sağlık bakanı işini layıkıyla yapıyor diye düşünüyorum. Sanırım şahsi işlerinden dolayı girmeyecek bakanlar kuruluna diye duyduk ama o değişmeyebilir bence, Spor bakanı son dönemlerde Spor anlamında Türkiye çok büyük bir çağ atladı bu yüzden değişmeyebilir. Milli eğitim bakanı iyi şeyler yaptı değişmez. Hulusi Akar, Dış İşleri Bakanı değişmez. Değiştirebilecek bakanlar var. Aile Sosyal hizmetler bakanı, İç İşler Bakanı değişebilir diye düşünüyorum.  Bakanların %50 - % 50 değişeceğini düşünüyorum.

TÜRKİYE HİZMETE DEVAM EDECEKLER

Ömer Erol: Bütün bakanları ismen tanıyoruz. 17 bakanı tanıyoruz. Süleyman Soylu ve Adil Karaismailoğlu bölgemizin Bakanı olduğu için daha iyi tanıyoruz.  Bu iki tanesini bölgemizden dolayı çok iyi tanıyoruz, işlerine daha vakıfız. Fahrettin Kocayı tanıyoruz. Onun haricindeki Bakanları ismen tanıyoruz.

Hizmetlerinden memnunuz. İç İşleri Bakanının sorumluluğu çok geniş olduğu için Türkiye genelinde yapmış olduğu hizmetlerden memnunuz. Eksiklikleri yok mu? İnsanız muhakkak vardır. Genel anlamda memnunuz, İç İşleri Bakanından, Adil Karaismailoğlun’dan ve diğer bakanların hizmetlerinden memnunuz. Bence hepsi değişir çünkü 17 tane Bakan milletvekili oldu. Haliyle milletvekili olan bakanlar tekrar bakan olamayacaklar. Haliyle kadroyu Tayyip Erdoğan yenileyecektir. Yeni kanla Türkiye hizmete devam edeceklerdir.

DÜZENİN DEĞİŞMESİ LAZIM

Miraç Karanisoğlu: Çok fazla siyasetle alakam yoktur bu yüzden çok fazla tanımıyorum. Bildiğim sadece Süleyman Soylu, Fahrettin Koca, Adil Karaismailoğlu bildiğim bunlar var. Hizmetlerin birçoğundan memnun değiliz. Çünkü yapılan hizmetler tam anlamıyla olmuyor, oturmuyor.

Medya da halk arasında her şeyi dört dörtlük yaptıklarını söylüyorlar ama bunu parti ayırmaksızın söylüyorum. Sözde yapıyorlar ama görünürde hiçbir şey yok. Biraz göz boyama var. Ben çok memnun değilim açıkçası. Yönetimden, düzenden memnun değilim. Eşitlik olmadığına inanıyorum. Çok fazla takip ettiğim bir alan değil ama bence tamamiyle düzenin değişmesi lazım.

EKONOMİ BAKANI DEĞİŞMELİ

Selçuk Memiş: Hemen hemen hepsini tanıyoruz. Süleyman Soylu, Fahrettin Koca, Adil Karaismailoğlu, Hulusi Akar, Mahmut Özer gibi isimleri daha iyi tanıyoruz. Hizmetlerinden memnunuz.  Değişmesi gereken bakanlar var. Ekonomi bakanı değişmeli ekonomi kötü çünkü sıkıntılar var.

İç İşleri bakanı da değişebilir bir değişiklik iyi gelir diye düşünüyorum. 17 bakanın yarsını Cumhurbaşkanımız değiştirir diye düşünüyorum. Cumhurbaşkanımız da insanların değişiklik istediğinin farkında bu yüzden yarısı değişir diye umut ediyoruz.

NEBATİ’DEN RANDIMAN ALINAMADI

Niyazi Karakaş: tanıdığım bakanlar Süleyman Soylu, Fahrettin Koca, Nureddin Nebati, Adil Karaismailoğlu, Mevlüt Çavuşoğlu aklıma gelenler bunlar. Süleyman Soylu iyi çalıştı ve çalışmaya devam ediyor.  Adil Karaismailoğlu’nu ve Mevlüt Çavuşoğlu’nu da takdir ediyorum, iyi çalışıyorlar. Yaptıkları hizmetleri güzel buluyorum.  Değişmesi gereken bakanlar var. Değişmemesi gereken bakanlar da var. İç işleri bakanı değişmemeli güzel idare ediyor. Yerine başkasının gelmesini istemem. Mevlüt Çavuşoğu’da değişmemeli işini layıkıyla yapıyor. Adil Karaismailoğlu’nu da takdir ediyoruz, gayet iyi çalışıyor. Maliye bakanının değişmesini isterim.

Ekonomide göze çarpan bir şey yapmadı diye düşünüyorum. Aksine ekonomi kötüye sürüklendi. Başka sebeplerden mi ? Onun yüzünden mi ? Bilemiyoruz ama değişmesi lazım. Onun yerine Mehmet Şimşek konuşuluyor mesela onun yerine gelmesini isterim.  Diyeceksiniz o ne yapabilir diye sihirli değneği yok elbette bilemiyoruz o yüzden, bir gelsin bakalım. En azından Nebati’den iyidir diye düşünüyorum. Nebati beyden pek bir randıman alınamadı. Yaptığı şeyler ele avuca gelebilecek şeyler değil. Tahminime göre 17 bakandan 12-13 tanesi değişir diye düşünüyorum. Ben öyle ön görüyorum.

AYŞE SANCAK