TFF 2.Lig Play-Off’ta 1.Lig’e yükselme mücadele veren Trabzon temsilcisi 1461 Trabzon Futbol Kulübü’nün Başkanı Celil Hekimoğlu, TAKA Gazetesi’nin konuğu oldu.

Play-Off 2.Tur ilk maçında oynanacak olan İskenderunspor maçına tüm Trabzon halkını davet eden Hekimoğlu, Trabzonspor ile yapılan işbirliği anlaşması hakkında da bilgiler verdi. Trabzon ve Türk futbolu hakkında çok çarpıcı mesajlar veren Başkan Hekimoğlu, kötü yönetildiklerini söyledi. Başkan Celil Hekimoğlu ile yaptığımız söyleşimiz şu şekilde: 

 ÇOK YORULDUK

TAKA: Öncelikle TAKA Gazetesi ailesini kabul ettiğiniz için size teşekkür ederiz. 1461 Trabzon FK, Play-Off birinci turunda Vanspor engelini penaltılarla aştı. Vanspor maçını değerlendirebilir misiniz? 120 dakika+penaltılarla gelen bir galibiyet oldu…

Celil Hekimoğlu: Vanspor çok çekindiğimiz bir takımdı. Ligdeki normal sezonda iki kez berabere kaldığımız bir takımdı. Gerçekten çok diri bir takım. Şampiyon olacak bir takımdı. Kendi sahalarında Kocaelispor karşısında penaltı kaçırarak şampiyonluğu kaybettiler. O yüzden korktuğumuz bir rakipti. Çok şükür atlattık. Tabii bu maçta çok yıprandık. Çok yorulduk. 120 dakika+penaltılar bizi çok yordu. Takımımız çok yoruldu. Şimdi takımı toplamaya çalışıyoruz. Bence çok güzel ve çok başarılı bir tur oldu. 1996 yılında Trabzonspor’dan şampiyonluğu alan bir takımı eleyerek çıkmak bizim için çok başarılı oldu.

BİZİ YALNIZ BIRAKMASINLAR

TAKA: Vanspor maçında özellikle şehrin ileri gelen isimlerinin maça gelerek destek verdiğini gördük. Bu konu hakkında neler söylersiniz?

Celil Hekimoğlu: Gönlümüzden geçen her maça gelsinler. Sadece Play-Off maçına gelmesinler istiyoruz. Ben seyirciden yana çok mustaribim zaten. Bize üst bürokrasinin destekleri çok çok az. Bu sene ilk kez böyle bir olay gerçekleşti. Bunun lig boyuna yayılması lazım. Çünkü rakiplerimiz tamamen siyasi ve bürokrasi desteği ile beraber çalışıyorlar. O yüzden biz biraz yalnız bırakıldık. Umarım bundan sonra bunun devamı gelir diye düşünüyorum. 

BİZE KARŞI SICAK BİR İLGİ VAR

TAKA: Özellikle Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan’ın, 1461 Trabzon-Vanspor maçı için İstanbul’dan tarifeli uçakla Trabzon’a gelip karşılaşmayı takip etmesi dikkatlerden kaçmadı.

 Trabzonspor ile 1461 Trabzon takımları arasında da pilot takım anlaşması yapılmıştı. Siz Başkan Doğan’la neler konuştunuz? Trabzonspor Kulübü ile nasıl bir işbirliği içerisindesiniz?

Celil Hekimoğlu: Öncelikle Trabzonspor Kulübü Başkanımız Sayın Ertuğrul Doğan’a teşekkür ederim. Hem Başkanımız Ertuğrul Doğan hem de Asbaşkanımız Zeyyat Kafkas ve bütün yönetim kurulu üyeleri maçtaydılar. Trabzonspor Kulübü’nden bize karşı çok sıcak bir ilgi var. Zaten bu proje Trabzonspor’un ürettiği bir proje. Pilot takım anlaşması yaptık ama resmiyette ki ismi işbirliği anlaşması olarak geçiyor. Bu anlaşmayı Trabzonspor üretti. Biz de memnuniyetle kabul ettik. Burada Trabzonspor bizden faydalanmak istiyor. Bizim menfaatimize olan bir karar. İki tarafından kazanacağı şekilde bir anlaşma oldu. Umarım böyle devam eder ve inşallah süreçten çok daha iyi bir netice alırız. Sayın başkanın ilgisinden oldukça memnunum. Çok da yakın takip ediyor. Detaylarla takip ediyor. Örnek veriyorum Vanspor maçında Vanspor lehine verilen penaltının penaltı olmadığını bana Ertuğrul Başkan söyledi. Ona görüntüler hemen gelmiş. Görüntüleri bana gösterdi, ‘Ağabey penaltı değil’ dedi. Ben penaltı zannediyordum biz de orada anladık. Başkan çok ilgili ve İskenderunspor maçına da gelecek. Sağ olsunlar biz de bu mücadele de onların her zaman yanlarında olmaya çalışıyoruz.

TARAFTARLARIMIZDA CANLILIK YOK

TAKA: Yarın kritik bir İskenderunspor maçı var. Bu maç öncesi taraftarlara nasıl bir çağrıda bulunmak istersiniz? Taraftarlara mesajınız ne olur?

Celil Hekimoğlu: Sürekli söylüyoruz, bizi yalnız bırakmayın diyoruz. Ancak çok canlı bir taraftarımız yok. Seyirci geliyor maçlarımıza. Tribünlerimizde canlılık yok. Vanspor maçında canlı bir seyirci olsaydı biz o maçı penaltılara götürmeden alırdık. Seyircimiz çok durgun. Maçta da gördüm penaltı atışlarında bile taraftarlarda heyecan yoktu. Ben daha canlı bir taraftar istiyorum sahada. Yavaş yavaş yapacağız inşallah. Bizi burada yıkan bütün konsantrasyon Trabzonspor’da. Tamam, biz de Trabzonspor’uz. Ben Trabzonspor maçına gittiğimde de aynı heyecanı yaşıyorum ama burada da yaşıyorum. İkisini bir arada götürecek enerjiyi hala yakalayamadık. İnşallah yavaş yavaş yapacağız bu işi de.

HER SEZON PENALTI FACİASI İLE KARŞI KARŞIYA KALIYORUZ

TAKA: 2018-2019 sezonuna başlamadan önce o zamanki adıyla Düzyurtspor’u isim hakkını alarak Hekimoğlu Trabzon’un başına geçtiniz ve ilk sezonda da 3.Lig’de şampiyonluk geldi. Her sezon zirveye oynayan bir takım inşa ettiniz. Bu süreci nasıl yönettiniz?

Celil Hekimoğlu: İyi yönettiğimiz ortada. Şu an bu ligde bırakın şampiyonluğu Play-Off oynamayı birçok şehir takımı küme düşüyor. Bizim ligimizde Balıkesirspor küme düştü. Birçok takım düşme hattında çırpındı. Biz bu şartlar içerisinde bence çok başarılıyız. 4 yıldır üst üste Play-Off oynuyoruz. Bir tanesinde son dakikada penaltıdan Kocaelispor’a kaybettik. O pozisyon da penaltı değildi. Biz daha önce Sancaktepe’de haksız penaltı ile elendik. Daha sonra Kocaeli’ne haksız penaltı ile elendik. Vanspor maçında da aleyhimize çok haksız bir penaltı verildi. Allah’tan biz bunu telafi ettik. Bizim takıma karşı Play-Off’larda penaltı faciası var ve bu hala devam ediyor. İnşallah bundan sonraki maçlarda olmaz. Biz şikayetlerimizi yapıyoruz, eleştirilerimizi yapıyoruz. Bir daha olmayacak diyorlar ama ilk maçta yine hakem hatası oluyor.

BAŞKAN TALİMAT VERDİ

TAKA: Takım kadrosu içerisinde Trabzonspor A takım seviyesinde gördüğünüz isim veya isimler var mı? Bu sezon Kerem Baykuş, Tunahan, Ahmet Çakmak ve Batuhan Kör gibi isimlerin performansları dikkat çekti. Gelecek sezon için Trabzonspor’dan özellikle talep etmek istediğiniz bir isim var mı?

Celil Hekimoğlu: Bizim oyuncularımız ile ilgili kararı Trabzonspor verecek. Bjelica bizim maçımızı geldi izledi. Bu maça da Trabzonspor Genel Menajeri Emrah Tok, iki yardımcı antrenör ile beraber geldi. Hatta beni maç sabahı aradılar. Bjelica’da diğer iki antrenör ile maça gelecekti. Teknik heyet tam kadro maçımızda olacaktı. O gün sis vardı, hocanın uçağı İstanbul’dan kalkamadı. Bize onların da bir yakın ilgisi var. Bu ilginin sebebi de şu: Bizdeki oyuncuları izliyorlar, bize verecekleri oyuncuları karar vermeye çalışıyorlar. Bu anlamda sağ olsun sayın başkanın hocaya da bu yıl 1461 Trabzon’a daha çok destek vereceğiz talimatı var. Bu bizi başarıya götürecek olan etkendir. Şu an paralel yürüyen bir işbirliğimiz var.

HOCAMIZ BİZİ BENİMSEDİ

TAKA: Ulaş Ulusan ile 1461 Trabzon iyi bir ivme yakaladı. Trabzonlu bir antrenör. Ulusan ile ilişkileriniz nasıl? Neler söylemek istersiniz?

Celil Hekimoğlu: Ulaş hocamızı çok seviyoruz. Çok değerli bir hocamız. O da bizi çok sahiplendi. Buranın insanı. Dışarıdan gelen biri seninle aynı şeyleri hissetmiyor. Ulaş hoca bizim gibi düşünüyor. Daha çok hasbihal yapabiliyoruz beraber. Kulübün sorunlarını paylaşabiliyoruz. Hem de teknik direktörün bize ekstra para harcatmaması lazım. Kulübü düşünmesi lazım. Aynı zamanda da sportif başarı da olması lazım. Tek başına sportif başarı yeterli değildir. Bizim ekonomimizi de hocanın düşünmesi lazım. O yüzden bu anlamda biz hocamızdan memnunuz. Hocamızın da kontratını 1 yıl daha uzattık.

BIRAKALIM TRABZONSPOR SEÇSİN

TAKA: 1.Lig’e çıkmanız halinde yabancı oyuncu transfer etmeyi düşünüyor musunuz? Transfer politikanız nasıl olacak?

Celil Hekimoğlu: Öncelikle 1.Lig’e çıkalım (Gülerek). Mutlaka yabancı transfer düşüneceğiz. Trabzonspor ile olan işbirliği anlaşmamız tam olarak burada devreye girecek. Bu konuda inisiyatifi biz Trabzonspor’a bırakmak isteriz. Biz 1.Lig’e çıkarsak isterim ki yabancı oyuncularımızın seçimini Trabzonspor yapsın. Trabzonspor ihtiyaçlarına göre seçsin. Burada tecrübe kazansınlar belki içlerinden bazıları kötü çıkacak onları biz burada eleyelim. Trabzonspor bu konuda zarar etmez. Başkan Ertuğrul Doğan çok akıllı biri. Trabzonspor menfaati için bu projeyi gerçekleştiriyor. Bence çok doğru düşünüyor.

ÖRNEK GÖSTERİLİYORUZ

TAKA: Kendi tesisleri olan nadir kulüplerden birisiniz. Şu an Süper Lig’e çıkma ihtimali olan takımlara baktığımızda çoğunda bu imkan yok. Bu duruma bakış açınız nedir?

Celil Hekimoğlu: Biz bu işe başlarken en iyisini yapmak istedik. Bizim sanayici kültürümüzden geliyor, en iyisini yapmamız lazım. Biz durmuyoruz, mevcut sahalarımıza bir yenisini daha ekliyoruz. Bu bizim işe bakışımızdaki ciddiyeti gösterir. Tabii ki bırakın 1.Lig’i, Süper Lig’de bile tesisleşmesi ve kurumsal anlamda yönetilmeyen kulüpler var. Ama biz yolumuza devam ediyoruz. Örnek gösteriliyoruz. Buraya TFF Başkanımız Mehmet Büyükekşi geldi. O da çok takdir etti. Şu an TFF, Süper Lig kulüplerine ve 1.Lig kulüplerine akademi açma zorunluluğunu getirmek istiyor. Buraya geldi ve akademiyi direkt gördü. Çok yakınımızdaki Süper Lig kulüplerinde bile bizdeki tesisler yok. O anlamda biz 1.Lig’e hazırız.

TRABZON FUTBOLU GERİYE GİDİYOR

TAKA: Özellikle bu sezon Ofspor ve Yomraspor’un küme düşmesi Trabzon futbolu için büyük bir kayıp oldu. Profesyonel liglerde bu sezon Trabzon ilini Trabzonspor dışında sadece iki takım temsil edecek. 1461 Trabzon ve Sebat Gençlikspor. Bu konuyu nasıl değerlendiriyorsunuz? Trabzon futbolu sizce geri mi gidiyor?

Celil Hekimoğlu: Tabii ki de kesinlikle geriye gidiyor. Üzücü bir durum. Hem Yomraspor’un hem de Ofspor’un aynı sezonda küme düşmeleri üzücü bir durum. Tek tesellimiz Sebat Gençlikspor’un profesyonel liglere çıkması oldu. Sebatspor, 100’üncü yılında olan büyük bir camia. Daha önce Süper Lig’de de oynamış bir kulüp. Değerli ağabeyimiz Cemil Kalkışım’ın da büyük bir emeği var. Biz Sebatspor’un tekrar 1.Lig’e çıkacağına inanıyorum. Ben şahsen Sebatspor’un 1.Lig’de olmasını daha çok isterim. Akçaabat Trabzon’un en büyük ilçesi. Orada büyük bir enerji var. Zamanla tekrar Yomraspor, Ofspor, Araklıspor gibi takımlarımız üst liglere çıkar diye tahmin ediyorum. 

TÜRK FUTBOLU KÖTÜYE GİDİYOR

TAKA: Türk futbolunun gelişimi hakkında neler söylemek istersiniz? Avrupa hem milli takım hem de kulüp düzeyinde uzun yıllardır başarı elde edilemiyor. Siz bu başarısızlığı neye bağlıyorsunuz?

Celil Hekimoğlu: Türk futbolu çok kötü yönetiliyor. Gittikçe dibe vuruyoruz. Konferans Ligi’ne kadar düştük. Milli takımımız geçen sezon C Ligi’nde oynadı. Kötü yönetiliyoruz. Günlük yönetiliyoruz. Uzun vadeli projeler yok. Halen daha Türk futbolunda küme düşmenin kaldırılması konuşuluyor. Bu şekilde Türk futbolunu ne kadar ileri götürebilirsin ki? Maalesef anlık, günlük bir şekilde yönetiliyoruz. Bunların düzeltilmesi lazım. Türk futbolunun hak edildiği şekilde yönetilmediğini düşünüyorum.

TAKA: Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Celil Hekimoğlu: Bu güzel röportaj için teşekkür ederim.